Förlorade arbetstimmar

Det var ju en trevlig överraskning (inte) att komma hem och plötsligt har tre stycken av de tanter jag går och städar hos avsagt sig min hjälp och ville hellre att vikarien fortsätter.... gissa hur det känns... särskilt som jag gick två gånger i veckan hos två av dem, vilket har lett till ett katastrofalt underskott av arbetstid = betydligt mindre lön!

Men, (åh vad detta lilla ord ibland känns bra) jag har en rejäl summa semestertimmar undanstoppade som nu kommer till användning pö om pö under veckorna tills min situation förhoppningsvis ser bättre ut. Om mina beräkningar stämmer har jag cirka två och en halv månad på mig att vända kurvan. Och fritiden kan ju förstås också användas förnuftigare.

Ändå känns det skitjobbigt för självförtroendet när folk inte längre vill ha med en att göra, inte ens för att städa upp hos dem... eller kanske just därför. Jag har blivit påmind om min envishet, mitt dominanta sätt och en del andra saker, ändå vet jag att fungerar inte personkemin är det skitsvårt att få det att fungera överhuvudtaget. Jag har verkligen försökt, baxat mig iväg till de "jobbiga" kunderna och uthärdat, bitit ihop men tydligen inte tillräckligt mycket. Jag har faktiskt aldrig vågat regelbundet prata med någon på kontoret om de små problem som ibland dyker upp eftersom jag är rädd för att de ska tycka att jag inte arbetar professionellt, att jag blir för personlig (för det blir jag alltför lätt) eller att jag är för labil och emotionell.
Trots den risken är det kanske det jag måste våga att göra, det borde ju eg. vara mer professionellt än att som nu plötsligt stå här med nästan inget jobb?

De allra allra flesta jag har jobbat hos har det fungerat jättebra. Jag har fått så många goda vitsord under min städtid att mina managers inte betvivlar min arbetsmoral ett dugg, det är just det där med relationerna istället... för när jag blir irriterad uppfattar andra det som att jag är jätteilsk - jag står ju där huvudet över dem och ser arg ut... och när jag poängterar det ologiska med att skrubba duschtegel två gånger i veckan i ett hus där bara en person duschar, ja då uppfattas det som dominant och näsvist. *liten suck*

Det hade ju varit en annan femma om personen ifråga varit gift med en sotare. Snacka om rengöring!

//Josephine

Kommentarer
Postat av: el pedro

Ajdå , att tappa kunder till ens vikarie är tungt kan jag tänka mig.
Och tyvärr är det allt för ofta till ens nackdel att prata logik med en del människor , varflr fattar jag inte med det är uppenbarligen så det är. Både i Sverige och Holland tydligen.
Hoppas du får rätsida på det hela iaf.

2006-01-07 @ 10:37:14
URL: http://denandrabloggen.blogspot.com
Postat av: Mette

Usch vad jobbigt. Ja det är hemskt när folk inte är nöjda med en. Man tar det så lätt personligt. Jag har också varit där. Bu!

2006-01-08 @ 11:33:17
URL: http://stinamargaretha.blogspot.com
Postat av: Jan-Inge

Vill i form av ett citat av Leo Tolstoj, ge dig något som kan få dig att gå vidare i livet, med ett lättare sinne. "De enda som har utsikt att lyckas, är de som går enklast tillväga." Meningen är att flyta med i livets ström och undvika hinder som hindrar farten på resan. Hur dum en kunds åsikt än är, är det bara att acceptera utan att poängtera deras dumheter. Trots allt är det som den gamla floskern säger. "Kunden har alltid rätt."
Önskar dig bara välgång under 2006!

2006-01-08 @ 22:09:31
URL: http://sejian.webblog.se/
Postat av: Josephine - 197cm blickfångare (ibland)

Tack underbara... :)
Jag känner mig fortfarande ängslig. Förhoppningsvis försvinner väl den känslan när jag fått jobba ett par gånger och känner mig varm i kläderna igen. Inga kunder idag. Har svarat på tre veckors meddelanden i yahoo-gruppen. Betalat räkningar med min lön som tack vare banken blev försenad en vecka och en del annat jox. Maskin ett ska hängas och maskin två 40grader ska matas.

2006-01-09 @ 14:03:42
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Andreas

Att vara lång är fint i mina ögon!!!
Njae, jag vill jobba i Sthlm ett tag nu - sen vill jag utomlands. Vill dessutom inte lämna pojkvännen nu när jag precis funnit honom

2006-01-13 @ 00:07:24
URL: http://aos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0