Glamour?

chicagoOK. jag ska egentligen städa, men... *ler* I den stora röran som jag nu röjer upp fanns oxå en kasse med engelska glamour och skvallertidningar som jag hade fått av någon av mina städtanter. Kanske ni känner igen det? oförmågan att slänga tidningar och böcker gör att man helst ger bort dem till någon annan... och om man hade en hel uppvärmd isolerad ladugård till personligt museum hade man ju kunnat spara precis allt, men nu har man inte det.

Vad är det med glamour som är så fascinerande? Karolina tycker att vi har för lite av det i vår vardag och hennes välbesökta blogg visar ju att vi längtar och trängtar och förtvivlat kraffsar efter guld och glitter. Fast kanske är det kattguld som bländar oss och får oss att öda vår tid på drömmar bortanför det berömda staketet...

Jag blev i alla fall sittande och läste förundrat om lottovinnande olyckliga människor (som senare blev lyckliga förstås, ingen vill ge en intervju nere i vågdalen), om flera tonårsmödrar som alla fått barn med kvarterets mest ansvarslöse Romeo, om benrangliga modeller/filmstjärnor/TV-presentatörer/miljardärsungar - oj vad synd det var om dem då (inte). Och fotografi efter fotografi med den ena fulsittande klänningen efter den andra och världens mest tillgjorda leenden och vem av alla dessa glittriga människor är egentligen lycklig?

Fast jag gillade intrycket jag fick av Paris Hilton denna gången där hon gick med en t-shirt "team Jolie" medan hennes syster hade en annan t-shirt "team Aniston". Just i den blaskan i alla fall, gav hon intrycket av ett ironiskt lekande med skvallermedia och dess fotografer. Hon har något rebelliskt över sig... eller är det jag som önsketänker? Ganska få verkar spela med sin image... just nu kommer jag inte på någon som leker med media på ett kul sätt. (Förslag??)

En annan tanke var att vem som helst kan få en riktigt snygg filmstjärnelook. Med rätt smink, rätt kläder, rätt ljus och rätt vinkel. Tänk Alshammar! Tessan är inte klassiskt snygg, men hennes inre styrka + den yttre, rätt vinkel och en bra fotograf och de flesta bilderna på henne är jättefina! Och att få sova en lång skönhetssömn förstås... det irriterade mig med Arlas mjölkbonde Elin. Hon var så långt bort ifrån "Räkan" i Mazettis "Familjegraven" som man någonsin kunde komma. För er som inte vet så är "Familjegraven" uppföljaren på boken "Grabben i graven bredvid". Hon flyttar ihop med sin mjölkbonde (trots att hon är rädd för kor), får på kort tid tre barn (+ en abort), fortsätter jobba inne i stan som bibliotekarie och hennes bonde som hon var så förtjust i glider mer och mer in i en gammaldags bonde-mansgris-roll.... *suck* Nejdu Elin, du är liksom oförskämt pigg i den där reklamen!

Och så är vi tillbaka på ruta ett. Gnäll-Svenskan (i Haag) som unnar sig en timmes "glamour" från engelsk skvallerpress. Bilden ovan vill jag göra. Allt jag behöver är en brunett som är ca 195cm lång. Mannen får gärna vara kort! det blir pricken över iet. Intresserade? mejla mig på Josephinea197@talljosephine.com !

Nu ska jag fortsätta städa och göra fredagskvällen mera glamourös ;-)

*kram*
Josephine

Kommentarer
Postat av: Kommissarie Akut

Oj. Har han många dubletter av böckerna? När jag flyttade från Enköping till Västerås så förlorade jag ALLA mina krönikor. Om din far inte har någon nytta för de delarna som blev dubletter så köper jag mer än gärna de som är överflödiga. Kolla upp med honom när du får tillfälle om du vill. Skulle vara intressant att se om han vill sälja.

2006-01-20 @ 19:43:01
Postat av: eijja

jag gillar snö
jag är svensk
jag bor utomlands
jag läste din kommentar

2006-01-20 @ 21:18:20
URL: http://eijja.blogspot.com
Postat av: Therés

Hej! Visste inte vart jag skulle svara på ditt mail ang. klass, så får bli här :)
Tvilling, jajemän :) Alltid kul att prata med andra tvillingar, finns inga andra som har samma energi och diskussionsglädje...Inte van att kommentera så det var lite konstigt skrivit, men ville verkligen påpeka att klasstillhörighet inte bara har med lön och arbete att göra och att det kan vara svårt för en klass att sätta sig in och förstå annan klasstillhörighet. Ska kolla upp Mats Trondman!

Ha det bra!
/CrystalClear

2006-01-21 @ 23:40:57
Postat av: el pedro

Glamour är inget för mig för det är så jädrans plastigt men skvaller i lagom dos man vara soft.
Hänt Extra är dessutom skön läsning i tråkiga situationer som på flygplan.
Zlatan är väl den som "skämtar" mest med media i Sverige tror jag. Och media kan inte hantera honom , lysande.

2006-01-22 @ 10:26:50
URL: http://denandrabloggen.blogspot.com
Postat av: Josephine

Komissarien - du har fått mejl... förlora böcker? över min döda kropp, de får temporära hem i väntan på plats, men så kommer jag en dag och vill ha dem tillbaka och Gu nåde den bokfadder som då har slarvat bort mina dyrgripar! *ler*

Eiija - jag skriver ofta mina kommentarer innan jag läst de andras för att inte smittas av deras tyckande.. *ler*.. jag märkte då att jag inte var ensam hos Silverfisken att tycka om snö iaf ;-)

Theres - det är en intressant aspekt i samhällskulturen som inte får förringas bara för att samhället numera är ännu mer facetterat. Det handlar om hur vi tänkar, vad vissa se som självklart och andra som relativt. Trots allt lever vi i en demokrati där det gäller att få ut information till ALLA människor. Det lyckas man inte med om man inte först vet hur ens motpart resonerar.

El pedro- glamour har väl väldigt lite med plast att göra? *grin* plast är kitch, glamour är mer av äkta vara (tycker jag ;-) Zlatan var ett bra exempel, tyvärr har Svensk media ingen självdistans eller humor... typiskt svenskt.

2006-01-22 @ 18:29:27
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Onlineshops

Shoppa online? - Prova våran website med spännande nätbutiker av olika kategorier och med sidor för Sverige, Danmark, Norge, United Kingdom och USA

Tacksam om du kunne tänka dig att lägga till en länka för Onlineshops.no på din blogg. Tackar dig i förhand!

2008-01-07 @ 13:03:11
URL: http://www.onlineshops.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0