giraffen197

2007-12-14
17:33:20

Katt, katt, kissemiss!

image627

Julen närmar sig och jag saknar min katt därhemma, Frans, Franseman, Fransegubben - eller "Lunchen" som "Ugglan" hade för vana att retas med... Frans tyckte inte om att ligga över mina axlar, men över Ugglans njöt han hejdlöst att lägga sig! snudd på längd-diskriminering eller något sånt.. *grin*


image628

Frans är katt i kubik... "pratsam", nyfiken, uttrycksfull och vacker som bara en katt kan vara. :-)
----------------------------

Katt-business

Många kattälskare känner till butiken "Katt, katt" i Stockholm, men inte alla. Där säljer de nu 2008 års katt-almanackor till förmån för kattfonden och katthem för hemlösa katter. En annan butik finns bara på nätet, men de verkar också ha ett roligt sortiment: Kattgalaxen.
----------------------------

Låt katten fotografera!

I en data-tidskrift hos Meneer K. såg jag "häng en webbkamera (om halsen) på din katt!" Jag tänker inte här översätta alltsammans om hur de gjorde på tidningen, men väl ge länken till den tyska webbsidan där de fick uppslaget! "En katt kan filma på ställen där ingen människa kommer åt. Den ideale reportern!" Grejen är förstås att använda en ytte pytte liten digital kamera kopplad till dito batteri och en förinställd tidsmekanism som tar en bild med jämna mellanrum. På kvällen när misse kommer hem (vitsen är förstås att fotografera när han är utomhus, inte när han ligger inne och sover...) så tar du av honom halsbandet, öppnar burken - kopplar minneskortet till datorn och du får en riktigt spännande foto-kväll, ur katt-perspektiv! OBS. Kameran väger inte mer än 75gr. så katten får inte nackkattspärr av den!

Här kan man ladda ner i PDF-format handledning (på holländska) med kopplingsschema (internationellt förståeligt) för webbkameran i kattformat. Du kan också läsa hur du ska göra en eller t.o.m. köpa en från skaparen himself, tyske ingenjören Jürgen Perthold som bor i USA. Mr Lees hemsida. (På tyska och engelska) Kolla alla tidningsurklippen! Den katten har blivit lika berömd som "Socks", f.d. President Clintons katt... :-)
---------------------------------

Herregud min katt ser ju ut som...

Hemsidan dedikerad till katter med Hitler-mustasch! Såkallade "Kitlers". Fast någon hade döpt sin mustaschbärande katt till "Groucho" vilket ju är lite snällare... *grin* Glöm inte att rösta på katterna! De hjälper också till att placera hemlösa katter i nya hem.
----------------------------------

Och vi avslutar med lite katt-dixie!



"It isn't Beethoven Mama, but it sure bounces!"

Josephine - dixieland-lover :-D


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Kommentarer:
2007-12-15 @ 08:59:24
#1: Inga M

Visst är katten fin, men min blick fastnar genast på det femtiotalsinspirerade tyget som hänger bredvid! Tjusigt! Undrar om det är en gardin eller ett draperi?

2007-12-15 @ 11:18:11

Å vad mycket katt, själv så är jag katträdd. Jag förstår att det är svårt att förstå för kattälskare. Men katter kan vara ena lömska typer. :)
På tal om våran jullåt så övar vi aldrig innan, de flesta har aldrig hört låten heller och man får ca två omtag i studion. Det är därför det är en hel del snubblande på orden. Dessutom så sjunger de flesta aldrig heller, förutom på våra inspelningar. Vi gör en jullåt och en sommarlåt varje år. Och det är så roligt!!!! En riktig partyhöjare

2007-12-16 @ 10:16:49
#3: mediabrus

Frans ser ut att vara en riktig livsnjutare!

2007-12-24 @ 00:35:21
#4: Inga M

Vill önska Dig en God Jul där borta i främmande land!

2008-01-02 @ 01:09:32
#5: Naken

Fina bilder på Frans!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: