Kerst

kerst

Japp... redan i mitten av November kom julbelysningarna upp... men jag klagar inte!  I novembermörkret är det en lisa för själen med lite färgglatt ljus.  :-)


olie1

Olieboll är en traditionell friterad holländsk söt degbulle. På wikipedia (den engelska) står det att läsa att den germanska gudinnan Perchta under dagarna mellan jul och nyår försökte hugga ihjäl ett antal människor, men den som hade ätit sig full med oljebullar behövde inte oroa sig för då slant svärdet mot kroppen pga av allt fett!  *grin*  Vette fåglarna om det stämmer, men kul historia. :-) 


olie2

De ska egentligen ätas vid nyår, men det som säljer bra...


olie3

De ser ju inte så snygga ut, men smaskiga ändå!


oreo

Köpte jag idag...   fast Göteborgs Ballerinor och smultron-kex är godare!  :-P

*ler*
Josephine

Läs även andra bloggares åsikter om oliebollen, jul, Nederländerna, Holland, Haag

Kommentarer
Postat av: Bengt O.

Jojo, "oliebollen" är smaskigt och kan vid behov även tillredas hemma. Min favorit i Holland är annars "poffertjes" som ju kan nå oanade höjder av sofistikation i de specialiserade rstaurangerna även om de kanske smakar bäst i någon kiosk eller vagn på en "kermes" med bara pudersocker på.

Men allt det där är farligt och synd, så det så.

2007-11-19 @ 21:52:42
URL: http://www.karlsson.at/ordet.htm
Postat av: ENIAC

Åh, oliebollen - jag saknar dem! Vilket torg eller vilken shoppinggata man än gick på så stod gubbarna där och sålde oliebollen. En annan storfavorit är belgiska våfflor, som också såldes lite överallt där jag bodde i Maastricht. Smaskigt.

2007-11-20 @ 10:39:56
Postat av: Inga M

Häller med om att oliebollen inte ser aptitlig ut så här på bild, men det gör ju sällan mat. Kanske en kaloribomb?

2007-11-23 @ 06:33:56
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Josephine

Bengt O. *lol* jo, poffertjes (små tjocka söta plättar) är nog godare än oliebollen... särskilt när man är hungrig efter en massa shopping. och farligt? det beror väl på vad du gör efteråt?
;-)

ENIAC - våfflorna i Bryssel med tjock smarrig chokladsås på... *Mmmm*
men ett gäng servetter efteråt rekommenderas för man får choklad precis överallt i ansiktet! *grin*

Inga - Om! men som jag skrev till Bngt - det beror ju på vad du gör/inte gör efteråt? Tips - schackspel är faktiskt ganska kaloriförbrännande, hjärnan konsumerar hur mycket energi som helst när vi gnuggar de små grå! *ler*

2007-11-23 @ 20:25:52
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Kent Filppu

Olieboll vet jag inget om, men Oreokakor finns här i Honduras också. Min dotter (2 år) älskar dem och har redan lärt sig att ska hon ha kaka ska pappa ha puss. Och ju gladare man låter när man säger "kaka" som för övrigt är ett av de ord hon säger på svenska hellre än på spanska dessto större är sannolikheten att man får en kaka.

För att också svara på din fråga i min blogg. Jag har bott här i ungefär ett halvår. Hur länge återstår att se, men troligen i ca 2 år till.

2007-11-23 @ 22:34:11
URL: http://filppu.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0