Svenskar är inte så fega ändå... *grin*

Jag hoppas denna filmen kommer snart till Holland!

Svarta Nejlikan om den svenska diplomaten Harald Edelstam. Den kanske inte kommer att gå på Pathé precis, men troligen på Haags Filmhuis som brukar visa filmer från andra håll än Hollywood. ("Jalla! Jalla!" "Kopps" och "Zozo" har alla visats där.)

Och när jag slår upp honom på svenska wikipedia så blir jag bara ändå mer imponerad...
bortsett från hans stöd(??) till Castro förstås. Varför är det så många som gillar Castro? en diktatur är väl inte bättre än någon annan? Folk som yttrar kritiska åsikter åker i fängelse och så ska det ju inte vara...

För övrigt fick jag igår 280 poäng på DNs ord på ord.

Josephine
:-)Aftonbladet

Svenska Dagbladet


Andra bloggar om: Svarta Nejlikan, Harald Edelstam, Castro

Kommentarer
Postat av: fille

Folk gillar Castro för att de inte egentligen är demokrater. Med "folk" menar jag vänsterfolk i det här fallet. Som Olof Palme vilken stödde socialsitiska diktaturer och motarbetade högerdemokratier. Devisen är "Gärna demokrati, men först ett riktigt socialistiskt styre". Folk är helt enkelt inte demokrater i så stor utsträckning som de låtsas. De är socialister.
Sen finns det charmfaktorn också. Fidel är en söt liten farbror. Hans bror Raol som tagit över nu när storebror blev sjuk är en allt annat än söt person, kallt beräknande och troligtvis mycket smartare än Fidel. När han tog över genomfördes genast en rad demokratiska inskränkningar, ovanpå dem Fidel genomfört. Han saknar all charm.

2007-09-15 @ 06:59:47
Postat av: Inga M

Nja, för en äldre generation vänsterfolk så är nog Fidel fortfarande lite av en hjälte. Han "räddade" sitt land undan ödet att bli ett enda amerikanskt korrumperat nöjesparadis med nästan enbart krogar, bordeller och casinon osv. Han sågs nog som David mot Goliat också genom att detta lilla land vågade ta ställning mot den gigantiske grannen USA och ta hjälp av ärkefienden Sovjetunionen under det kalla kriget. Men av allt att döma spårade det hela ur i diktatur senare och vännen Sovjetunionen föll sönder och samman så där var inte mycket att hämta.
Grattis till 280 poäng! Jag vet inte vad det innebär men låter mycket.

2007-09-15 @ 07:36:08
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: kl

USA: 800 000 döda i Kambodja. 3000 000 döda i Vietnam. 1000 000 döda i Irak.

Cuba: 300 politiska fångar.

2007-12-10 @ 13:31:07
Postat av: Josephine

kl: jo, jo... men bara för att jag inte gillar Castro's regim står det väl inte att jag är FöR USAs utrikespolitik? (den stinker)
Jfr - hur många politiska fångar sitter det i Sverige eller Nederländerna?....

2007-12-10 @ 18:41:52
URL: http://giraffen197.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0