Svenska fullkornsskorpor



Efter ett tag så borde jag ju ha vant mig...  men fortfarande när jag går till mataffären Colruyt och ser påsarna med de svenska skorporna känns det så udda. Som en gul tulpan i ett helt fält med röda tulpaner. Och det är ingen runt omkring mig som skulle kunna förstå... mer än någon annan svensk kanske och hittills har jag inte hört någon prata svenska i den affären. Diplomaterna och EU-kommissionärerna åker väl bara till Carrefour och Delhaize - Colruyt är nog för billigt och för mycket lagerkänsla för dem. (Så, fick jag vädrat mina fördomar om höginkomsttagare också  ;-) 


After some time I should have got used to it... but still when I go to the supermarket Colruyt and see the bags with the Swedish wholegrain hardbreads it feels so out of the place. Like a yellow tulip in a field of red tulips. And there is noone around me who would understand... more than another Swedish person perhaps, but sofar I haven't heard anyone speak Swedish in that shop. The diplomates and the EU-commissionaires probably only go to Carrefour and Delahize - Colruyt is probably too cheap and too much warehousefeeling for them. (So, now I've expressed my prejudgements about wealthy people.)




På franska och holländska. Notera den fonetiska skriften under "sköt om dig"!  Tillverkas de i Belgien eller i Sverige?

In French and in Dutch. Note the small fonetic writing under "sköt om dig" (take care of yourself). Are they produced in Belgium or in Sweden?


Josephine  :-) Läs även andra bloggares åsikter om fullkornsskorpor, Pågen, Belgien, Bryssel, tulpaner

Kommentarer
Postat av: fille

De tillverkas i Sölvesborg på en fabrik som i folkmun kallas "skorpan". Alla skorpor av det utförandet, utan undantag, tilverkas där. Receptet är identiskt, påsarna skiljer.

2009-03-29 @ 03:24:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0