giraffen197

2007-07-20
17:57:44

Trött

oj, oj, oj, oj.... att man kan bli så trött! Det är inte vetigt. Inte klokt... idag har jag också bestämt mig för att sluta hos Mwr E. i Leidschenveen eftersom det verkligen ligger för långt bort från Mwr A. som jag ska jobba hos klockan ett. Att cykla ca 12-14 kilometer? och sedan fortsätta städa, det fungerar bara inte.

Först tänkte jag inte så mycket på avståndet mellan Mwr E. och mwr A. men efter första veckan visste jag att detta var verkligen att ta i... och jag funderade och skrev ett brev där jag helt enkelt bad om mer betalt för den extra cykeltiden. Totalt under Fredagen cyklade jag alltså 1 tim och 3 kvart! och jag får betalt för 20min (mellan två kunder, har jag bara en får jag ingen cykeltid utbetald).

Och vad händer? jo, kontoret skyller på att det inte går att föra in i systemet och bla bla bla... till saken hör att jag är den TredjE som jobbar hos henne och ÄntligeN är hon nöjd! men när jag försvinner kommer hon inte att ta en fjärde utan be sin dotter som jobbar för ett annat hemtjänstföretag komma och städa hos henne. Nr.1 kunde egentligen inte städa, nr.2. hade bil men tyckte ändå att det var för långt bort (!!) och så jag.

Hur långt går egentligen mitt ansvar? nu försvinner en kund från mitt företag och det känns som att de på kontoret fullkomligt struntar i om kunderna stannar kvar eller inte!

Nej, det fungerade inte med lönesystemet att ge mig mera cykelpengar och någon löneförhöjning kunde jag absolut inte få! (Nähä - varför inte det då? hur mycket är då en nöjd kunde som stannar kvar i företaget egentligen värd??)
*suck*

men jag borde inte göra mig så mycket besvär över detta,
jag äger inte detta företaget och jag kommer inte att jobba där år ut och år in heller...

Det svåra är just nu att vara konsekvent, jag skulle hellre vilja stanna kvar hos denna nya damen och säga upp Mwr A. som är den värsta gnällspiken på två ben som jag vet. Nästan varje vecka tänker jag att jag ska sluta hos Mwr A. när jag får fler timmar någon annanstans, men så kommer jag på tusen ursäkter för att fortsätta hos henne (hon kan ju vara SÅ trevlig efter att hon har fått gnälla av sig...) inklusive att problemet inte är att hon är gnällig utan att jag inte hanterar mina timmar där tillräckligt professionellt... well, well...

Jag har aldrig haft något tjockt skinn på näsan och lär väl aldrig få det heller.

Det jobbiga med att jobba i hemtjänsten är IntE städningen! den är tvärtemot en meditativ aktivitet som jag emellanåt kan finna njutbar...

och jag tycker om cykelturerna runtom i stan, men det finns ju gränser.

Igår funderade jag på hur många dagar det skulle ta för mig att cykla till Paris och huruvida det skulle vara roligt eller bara en pina?...

Ikväll tar jag tåget till Bryssel.
Skönt.

Josephine :-)


Andra bloggar om: hemtjänst, cykla, dåliga chefer, gnälliga tanter, trött, tröttare, tröttast