Min pinshatt

skrivacirkeltexten kommer, den odlas så sakteliga under skallbenet och jag har faktiskt en dag till på mig...men nu är jag heeeelt slut. Städade nog för mycket igår för jag fortsatte med det under natten med en konstig blandning av blod och vatten som jag höll på och öste med en hink. (!?)

Foto på pinshatten blir det idag:

pinshatt1


Nej, jag vet inte hur många det är,
det var så länge sen jag räknade att jag har glömt bort.

pinshatt2


Josephine - samlar-giraffen, dock inte längre pins- hatten är full.

Dynlandskap

Dynlandskap


För två veckor sedan hade vi en härlig söndag i riktig sommarvärme. Då åkte vi till "Wassenaarse slag" norr om Haag. Strax bakom havet finns detta fantastiska sceneri med gräsbevuxna dyner. Bilderna får tala för sig själva.

tallar


tallar2


tallar3


dyner2


dyner3


dyner4


dyner5


dyner6


dyner7


havet1


Havet!

havet2


havet3


havet4


havet5


Man planterar strandgräs för att binda sanden så att inte hela dynen äts upp av vinden och sanden förs någon annanstans.

patrick


Min älskling. ;-) Notera silverpoppeln vars blad på undersidan är ludna och vita. När vinden blåser böljar delar av landskapet i silvervågor.

Josephine

Mette

Mette1


Ung och grön? Början av 90-talet.

Ungdom är relativt. När jag pratade med en 70-årig man tyckte han att en 40-åring var ung, medan jag mera höll på att en 40-åring just inte längre var ung utan mera medelålders....

Mette2


Mette och taxen Bettan.

Jag skulle vilja lägga upp ännu fler foto'n av gamla kurskamrater, men jag vet inte om det är lagligt... flest bilder har jag från Isterbandet som kom att betyda mycket för mig under mina år i Växjö.

*ler nostalgiskt*
Josephine

Amsterdam ikväll

Jag ska på show med en Amerikansk internet-bekant!

Så vill ni ringa eller nått så försök imorgon istället...
sms och mail och brev går också bra.

*KramaR*
Josephine - 32 igen. Det är en sån trevlig ålder
så jag har bestämt mig för att stanna där nu
tills jag blir 80. *grin*

En av mina böcker har hittats!

En av mina böcker har hittats och bokförts igen på bookcrossing-sidan, jättekul!

Someone has made a new journal entry on one of your books at
BookCrossing.com! We've displayed the entry below, but you can read all the entries at http://bookcrossing.com/journal/3767242 anytime.

Book Title: Luna's Erfenis
Author: Julia Butterfly Hill
__________________________________________________________________________
Sunday, May 21, 2006

Boek gevonden in de Biowinkel....paar weken laten liggen en toen pas
gelezen.
Spannend en boeiend.

Het boek is aan vriendin doorgegeven en die heeft het weer aan een vriendin doorgegeven nu...dus...is onderweg...hopelijk voert weer iemand hem verder weer eens in. :-)
Thanks to Catlover
Eric

CAUGHT IN DEN HAAG - TORENSTRAAT - BIOWINKEL OP 6 MAART 20

By AnonymousFinder from n/a, n/a n/a
Book Rating: 8 out of 10

__________________________________________________________________________

Tell your friends! http://www.bookcrossing.com/tellafriend


övers: Hittade boken i biologiska affären [lämplig plats för en miljöbok] lät den ligga ett par veckor innan jag läste den.
Spännande och medryckande.

Boken har getts vidare till en väninna som gett den till en väninna dvs den är på väg...[=cirkulerar] förhoppningsvis skriver någon återigen in den! [på bookcrossing]
Tack till kattälskaren
Eric


Bookcrossing fungerar var som helst, man måste inte bo i en större stad för att börja dela ut sina lästa (bra) böcker (som bara samlar damm) till nya läsare! Ett bra sätt att få mera plats och betydligt RoligaRE än att bara packa ner dem i kassar till Myrornas, Röda korset eller UFF!

Kolla här för släppta böcker i
Sverige.


*ler*
Josephine

Den blinde klarinettisten

Det pågår denna helgen ett jazzmarathon i Bryssel. Sommarhalvåret kryddas av alla dessa jazz och blues-festivaler inte bara i Sverige utan också på kontinenten.

Igårkväll besökte vi således ett uppträdande av ett jazzband i en hotellbar. Stället var inte stort och intresset var trots en hög genomsnittålder något större så en stor del av publiken fick stå, men värkande fötter spelade plötsligt ingen roll eftersom bandet spelade dixieland! En av mina favoriter :-)

Bandet bestod av en trummis, en kontrabassist, en pianist, en man som spelade en gammaldags ackustisk gitarr + banjo (ingen dixieland klarar sig utan banjo!), en trombonist, en trumpetare och en man som spelade tenorsaxofon men vars huvudinstrument var klarinett.

Jag lämnade in några önskemål varav "Ma!" (Ma he's making eyes at me, Ma he's awful nice to me...) och efter pausen spelade de detta stycket och han sjöng den hur bra som helst! Den bästa versionen jag har hört hittills :-)

Efter framträdandet gick jag fram och tackade honom och gav honom en puss på kinden. (hi hi - jag håller på att bli riktigt holländsk ;-) Eftersom han var blind riktade han uppmärksamheten mot min röst, han kände på min axel och utbrast förvånat: "men, men - är du lånG!?"
*stort skratt* Ja, sa jag. Patrick sa något och han vände sig mot honom och frågade "Och är hon snygg?" En fråga som bara en blind man kan komma undan med och verka ändå charmigare *grin*

Han fortsatte: Men jag gillar det, det känns jättemysigt!

Om det var min längd, eller om det var min sprudlande entusiasm för musiken, eller en kombination därav, de varma vibrationerna, ögonblicket glittrade och fastnade i mitt hjärta, fyllt av värme.

Första gången jag har fått en sådan reaktion av en blind man.


*ler*
Josephine

Nya skor idag

För första gången har jag varit och inventerat på "Caland skor" i Rotterdam med lyckats resultat! Leltz dog i våras och med honom las affären i Haag ned och Big Shoe i Amsterdam har stängt inte bara Söndag och Måndag utan också Tisdag! tji fick de! vill de inte ha öppet så slipp mig då >:-P

gronasandaler


Inför sommaren ville jag för en gångs skull ha lite mer feminina sandaler och inte klumpiga herrsandaler. Ursköna att gå på! storlek 44, 80€ kostade dessa.

nyaskor


Och de här kunde jag ju bara inte låta bli. Jag behöver ett par svarta finskor... visserligen inte jättesvarta, meeeeen så snygga! Italienska förstås. Det verkar som om det bara är italienare som kan göra tjusiga skor.

nyaskor2


Det roliga var att detta var sista paret av den anledningen att det är ett omaka par - den vänstra är storlek 45 och den högra storlek 44. Ofta har de med omaka storlekar en större högerfot, men min hallux på vänsterfoten är betydligt större än den på högerfoten, så denna kombinationen fungerar faktiskt! Annars brukar jag alltid köpa samma storlek. Den ljusare framdelen är mjuk och följer med foten :-) 115€

Enbart tack vare Amelia som betalar för de fotografier de har valt ut till artikeln, annars hade jag aldrig haft råd. (se juni-numret som kommer den 8:e juni)

*ler*
Josephine < blivande skofetishist?


In English:

New shoes today

For the first time I've been inventing(?) researching at "Caland shoes" in Rotterdam with a successfull result! "Leltz" died in the spring and with him them shoeshop in the Hague was closed and "Big Shoe" in Amsterdam is closed not only on Sunday and Monday but also on Tuesday! "tji" they got, if they are not open then they can do without me. >:-P

For the summer I wanted for once to have a nice pair of female sandals and not clumsy mens sandals. Wonderful to walk on! size 44, 80 euro.

and these ones I couldn't resist. I needed a pair of black nice shoes, ok not all black but soooooo beautiful! Italian of course. It seems it is only italians who can make nice shoes.

The fun is that this was the last pair because the shoes are of different sizes. The left one is size 45 and the right one is size 44. Usually when someone have one foot bigger than the other it is the right foot, but my bunion on the left foot is bigger than the one on the right foot so this combination actually works! Otherwise I always use to buy the same size. The lighter frontpart is soft and adjust after the foot. 115 euro.

Only thanks to Amelia (Swedish womens magazine) who pays for the photos which they have chosen for the article (see the June-number 8th of June).

*smile*
Josephine < becoming a shoe-fetishist?

Egen gata?

amazonväg


Vår väg, ve den som stör...

*grin*
Josephine

Andra bloggar om: Bryssel, amazoner

Sandskulpturfestivalen

Sandskulptur1

Mmm det är ju ett rejält sandtorn...

Sandskulptur2.jpg

Intressant landskap

andskulptur3

med söta detaljer! Den här sortens sandskulpturer görs inte med den vanliga strandsanden utan med en speciell hittransporterad flodsand som stelnar till snudd på cementliknande hårdhet. På så vis lyckas man med att få skulpturerna att hålla någorlunda under de två veckor festivalen pågår.

Sandskulptur4

Årets tema är Mozart. Innuti tornet finns musiken!

Sandskulptur5

Ett fantastiskt litet landskap :-)

Sandskulptur6.

Nästa skulptur ser misstänkt ut. Orgelpipor? (Jag visste inte att det var Mozart tema förrän vid skulptur fyra då två förbipasserande killar talade om det.)

Sandskulptur7

En kista med en hand från en levande? död?... det blir mer och mer ruggigt..

Sandskulptur8

Notera nålarna mot duvor och trutar. Ingen fågelskit här tack!

Sandskulptur9
´
Sandorgel

Sandskulptur10

Och där är Mozart. Måste va ett av hans requiem.

Sandskulptur11

Sagofigurer?

Sandskulptur12

Kanske inte, hon är ganska lik drottning Beatrix...

Sandskulptur13

Och ett svin och en man... ja just det! Trollflöjten, inte sant?

Sandskulptur14

Musikslingor

Sandskulptur15

och där sitter den unge kompositören själv.

Sandskulptur16

En sjöjungfru?

Sandskulptur17

Klänningen ser ut som en jättelik flerflikig tunga. Bakom henne en sur kärring och en halvnaken tjej...

Sandskulptur18

aha, det är en man som drar av henne paltorna. Det förklarar saken. Han vill väl dra med henne ner i spa't.

Sandskulptur19

Oj, hade han allt det i huvudet?

Sandskulptur20

Så han luktar på en ros? *Min älskling du är som en roooos* Fast han ser allt bra fundersam ut....?

Sandskulptur21

Inte undra på det när en såndär filur smygit sig in i näsan!
(notera - alla kvinnans åldrar är representerade)

Sandskulptur22

Nej, han ler, så han är rätt så förnöjd ändå. Killarna sa att det var "Mozart och hans kvinnor."

Där finns ytterliggare tre skulpturer, men efter denna tog batteriet slut. Två ligger längre bort mot hamnen, den tredje vette sjutton var den är, troligen längre bort från piren mot norr, fast jag såg den inte...

Den officiella hemsidan

Fler foton från en annan hemsida

Detta är den bästa tiden att besöka Holland. Tulpaner, Koninginnendag (ca 800 000 partajande personer på Amsterdams gator) och så sandskulpturfestivalen. :-)

men vill man ha varmt badvatten ska man komma i slutet av Augusti.

*ler*
Josephine

Andra bloggar om: Holland, Scheveningen, sandskulpturer, strand

Uppdaterad turordning!

ok.
bäst att lägga det som nytt inlägg oxå
eftersom tuplanerna tar så mycket plats och
få orkar scrolla ner så långt...
(det tar sån tid ;-)

Följande turordning är det nu:

Manon - ämne: "Uppe på berget" (klar)

Flasknosen (klar)

Liza (har pinnen nu eller alldeles strax)

Excessa

En liten tant

Annaa

Annela

Mette (ny i cirkeln och med en Ny blogg!)

Josephine (länk överflödig)
Tre dagar! rapportera gärna här i kommentaren när du har skrivit, glöm inte att skicka pinnen vidare till nästa i hennes blogg!

*ler*
Josephine

Tulpanfrossa!

tulpan1

Röda tulpaner

tulpaner2

Rosa-vita tulpaner

tulpaner3

Orange-röda tulpaner

tulpaner4

Det var många som kom för att fotografera sina barn bland blommorna.

tulpaner5

Fotografer

tulpaner6

Min fotograf :-)

tulpaner7

Flerfärgat

tulpaner8

Creme-färgade

tulpaner9

På avstånd i solsken är det som om Gud har dragit en gigantisk målarpensel över marken...

tulpaner10

Tre nyanser av rosa och därbortom rött.

tulpaner11

Perioden när man kan titta på de blommande tulpanfälten är väldigt kort, inte mer än ca 2-3 veckor. Odlarna låter nämligen klippa av blommorna innan de har öppnats helt för att löken ska dra tillbaka näringen. Tulpanlökarna odlas under ett år [rättat] innan de exporteras.

Narcisser

Narcisser fanns det också en massa av.

Narcisser2

Om det inte är påskliljor... Är narcisserna enbart de med små mittenblommor?

Hyacinter

Hyacinter

Hyacinter2

Gissa om det doftade! (en kille med Axe hade inte haft en chans i närheten av denna blomstersängen! ;-)

Hyacinter3

På andra sidan kanalen, antingen vita påskliljor eller narcisser.

Hyacinter

Lila hyacinter

tupp

Som avslutning en fin tupp och en vacker höna!


Josephine (som fått nog av tulpaner för i år...)

Andra bloggar om: Holland, tulpaner, narcisser, påskliljor, hyacinter, höns

RSS 2.0