Vitt, vitt, vitt!

Det kom lite snö här....  först ett tunt täcke på fredagskvällen, sen ett på söndagskvällen men dagen, kvällen och natten till tisdagen kom det ganska mycket. Hela fyra cm låg det utanför huset på morgonen!

image641

Detta är granen på baksidan, snötäcket på bilarna på framsidan var ännu mer imponerande men då hade jag bråttom till tunnelbanan så det fick va'....  På eftermiddagen hade alltsammans smält bort. De har inte haft såhär mycket snö i Bryssel under påsktid på 57 år!


image642

I Mechelen låg det bara två centimeter... på sin höjd.


image643

och som inte detta var nog så har vi varit i målartagen under söndagen och måndagen. Innertaket ligger på 285cm såhär går jag för en gångs skull bet när jag vill sätta händerna i taket!  ha ha  (vilket annars lyckas hyffsat bra på de flesta andra ställen....  ;-)

och för den som tål det - blåtiran är du uppdaterad med bildbevis!

Tilläggas bör att jag ser helt normal ut sedan ett par veckor så detta var för ett tag sen..

Fler foto'n på G!
(Men nu är jag ap-trött.)

CS!
Josephine :-)

Bilkörning

Denna veckan har jag det allra tidigaste morgonskiftet. Jag börjar klockan sex på morgonen och slutar två och eftersom jag bor i Bryssel, i Etterbeeks kommun och pendlar till Mechelen måste jag ta bilen...
(antingen ingen tunnelbana i tid, eller så måste jag gå upp typ halvfyra..)

Tidigare i Sverige älskade jag att köra bil, men efter att ha flyttat hit är det inte lika roligt längre. Och då tycker människor som har kört bil i Spanien, Egypten och Kina att det ändå är rena semester-körningen här! Trafik-klimatet sägs ha blivit hårdare, för ca. femton år sedan körde man lugnare även i och runt Bryssel.

Femtio? glöm det! minst sjuttio, 110? inte en chans! 130 är "normalt", de som har bråttom piper på i 150-160 men saktar ner när deras illegala radarvarnare skvallrar för hastigtskameran. Långtradarna som ligger som pärlband mellan Rotterdam-Antwerpen och Bryssel är helt ok. (utom när de ska köra om varandra för det tar förstås tid) men de kör i alla fall aldrig fortare än nittio och du vet var du har dem.

Det är de andra som kommer och "biter" en i baken när man vill köra om i den mellersta eller yttre filen som irriterar mig. Här verkar säkerhetstänkandet att hålla a v s t å n d inte existera??

Likaså när jag måste byta fil...
" Please give me some space? *blink, blink, blink* nähädu! jag har större bil än dig! bromsa eller gasa och ge mig en lucka att slinka in i, nejnej - varför ska JaG ge DiG plats? du får skylla dig själv som vill åka dit och väljer kortaste vägen in till stan med ett filbyte som är max 500 meter långt, istället för att åka runt halva Bryssel. "

Tydligen måste jag hota med att preja den andra bilen för att kunna "knö" in mig!

Du måste vara lite "cowboy" säger Patrick till mig...

När jag frågar J. hur H. kör från Antwerpen berättar hon att H. minsann har temperament hon med...

anpassning är ordet.

*suck*
Josephine - som önskar hon kunde lita på sina medtrafikanters goda förstånd.

Läs även andra bloggares åsikter om bil, bilar, bilkörning, Bryssel

foto-abstinens...

Lider ni lika mycket som jag av denna bloggens tillfälliga avsaknad av fotografier?... men de kommer... igårkväll satte jag upp datorn, internet kommer.... snart... hoppas vi... beror på om Patrick kan få den eget inköpta trådlösa att fungera eller om vi måste/blir tvingade mer eller mindre att köpa trådlös-tjästen från hans leverantör.. Enligt den som Patrick ringde ska han bara följa proceduren som står beskriven, men när han gör det måste han ändå koppla upp till ngn servers (leverantörens?) IP-adress som nu är blockerad! och den han pratade med i telefonen verkade inte alls förstå problemet som Patrick hade eller kunna ge honom en lösning, han upprepade bara fem gånger det som "borde" fungera (och som alltså inte gör det).

hmmm varför kan inte en sådan helpdesk-arbetare bara koppla vidare till en mera erfaren kollega?.... *suck*

I vilket fall som helst kan jag kopiera på en CD till Patricks dator som har LAN-internet nu. (om inte P. går med på att koppla kabeln till min dator tills vidare... trots allt har jag ett fungerande ljudkort! *grin* )

Fast ikväll måste vi städa! - badrummet är ofräscht...

data-hälsningar,
Josephine

ps, nej - jag är för snål för att använda MMS till flickr! ;-) vi ska ju renovera för sjutton, det kostar multum...

To be tall or? (att vara lång - eller vad?)

jo, ibland undrar jag verkligen över vad "samhället" och "kulturen" gör med alla oss som "sticker ut" på det ena eller andra sättet...

Denna konversation - inte otypisk - utspelade sig under lunchen
och eftersom vi pratade på engelska, skriver jag det på engelska.


Met a quite tall Dutch woman, blonde, beautifull, as she seemed to be over 180cm but was wearing long trousers covering her boots I couldn't resist but asked her jokingly how high boots she was wearing. (Being a "tall sister" at least 10cm taller it's quite OK if I ask it now and then... *grin*)

She answered me she didn't wear heels;
No? I do sometimes I answered, just not at work.
ok. sometimes she said, but I'm too tall to wear heels.
( -now this is something people shouldn't say to me - *lol* )
With quite some emotion I said - Now, that is NoT a problem!
oh? she said
no - it is not YouR problem, it's the problem of the people in the surrounding, but not yours!
Then she laughed and said -You're right!


Varför ska vi förminska oss? vara mindre kvinnliga? rent ut sagt "stympa oss" för att andra inte klarar av att vi nu en gång för alla är OlikA?!?

*fnys*
Josephine - sometimes with attitude...

översättningar

är roliga att göra, speciellt om man har bra ordböcker till hands!

Denna hittade jag igår:
image638
Woxikon ordbok

översätter ett ord till inte mindre än åtta olika språk på en gång!

Där finns dessutom en del meningar och uttryck, idiom och verb har alla konjugationerna med!

För den som inte nöjer sig med detta finns en italiensk sida som heter

Logos

Där kan du få enklare ord översatta till mer än 170 språk och dialekter, men jag upplever den inte lika komplett som den första ordboken. T.ex försökte jag slå upp verbet "ringa" på holländska men det fanns inte med, inte heller "lång"(!) Annars är det en kul lista där du kan hjälpa till med att fylla på med det som saknas.

lördagshälsningar,
Josephine

lördag-zaterdag-samedi-Saturday-Samstag-sabato-sabado-lauantai-

RSS 2.0