småkrasslig

Hej alla,
jag hade hemskans gärna velat lägga upp något kul idag, men jag måste stänga av nu och spara huvudet. Efter att ha klarat mig hela hösten och vintern kom det nu istället... Mina förkylningar har en tendens att göra på det viset, om håller de sig undan i början av säsongen så kommer de istället i slutet. *mutter*

Ta vara på helgen och ha det så mysigt!

*harkl*
Josephine

ps. om ni inte har läst Nimas senaste kolumn så gör det nu!
en härlig historia om vad den enskilda människan faktiskt kan göra!

Carnevalen i Maastricht 2007

Carnevalen i Maastricht 2007

Besökte vi i söndags! roligt värre, jag njuter alltid hejdlöst av alla tillfällen när man kan klä ut sig! *grin*

För den som vill se mera fotografier finns möjligheten att ge mig epostadressen så skickar jag en inbjudan till kodak-albumet där de ligger uppladdade! Mejla mig (eller skriv här under) på Josephinea197-AT-talljosephine.com

Det är 42 stycken foto'n vilket jag tycker är lite mycket att lägga upp på denna bas-gratis-bloggen.

Alla de små musikbanden fick mig idag att tänka på Isterbandet, ganska mycket av den atmosfären finns under kårtegen på SOF i Linköping :-)

hmmm till nästa år kanske jag tar ledigt på måndagen och anmäler mig till ett av banden? fast då bör man helst spela Piccola, tvärflöjt hörs i de sammanhangen inte tillräckligt. Såvida inte min praktiske ekorre lyckas fixa vad mannen i grönt hade - en pytteliten mikrofon kopplad till en stor högtalare alltsammans gömt under hans gröna rock :-)
(se albumet)

Josephine :-)

Andra bloggar om: carneval, Maastricht, musik

Skrivarcirkeln 2007:2

Skrivarcirkeln 2007:2

Bilden är hämtad härifrån och den är inte tagen under 50-talet, utan år 2000!


Gisan blir först ut med ämnet "Maskeraden".

därefter Annela - - - Annela! glöm inte att skicka en inbjudan till alla deltagarna så att de kan läsa din blogg!! (+ mig, eftersom din gamla inbjudan har kommit bort)

Malin

Inga M

Lena

Excessa

Johannapanna

och så avslutar jag som vanligt. (om någon mer vill haka på sätter jag in er näst sist)

För regler och anvisningar klicka på "skrivarcirkeln" och läs tidigare blogginlägg!

CU!
Josephine :-)

I love to bike!

I love to bike!

Nyckelring från min kära moster. Passar perfekt för cykelnycklarna. Jag älskar att cykla!

*ler*
Josephine

Skridskoåkning

Skridskoåkning

Underbart! En liten ishall i ett av kvarteren inte långt från där P. bor. En väninnan bad oss ta med hennes gäst från Kenya (själv var hon sjuk) så helt oförberedda åkte vi dit. Därför har jag ett par hyr-skridskor som sitter som pest på fötterna, men det gick trots allt att åka med dem. Härligt att få glida fram över isen igen! och min ekorre visade sig vara riktigt duktig på skridskorna, han berättade att han åkt mycket förr i tiden, men senast måste ha varit för tio år sedan... nä, det märktes inte alls!


ppåskr

Det var andra gången i sitt liv som hon stod på ett på skridskor! (andra gången hon besökte Europa ;-) och efter tre kvart klarade hon sig riktigt bra! Hon var inte den enda nybörjaren, jag hjälpte också en kille som hette Walid, från södra Indien, att hitta balansen. Han såg så söt och bortkommen ut och de första skridskorna han hade på fötterna satt helt löst. Efter att ha bytt ut dem mot ett par som satt bättre vinglade och vurpade han inte lika mycket ;-)

Senare när vi skulle gå såg jag en riktig konståkerska med kraftiga muskulösa lår. Trots att det var så trångt fick hon syn på ett öppet hål, tog sats och gjorde en riktig piruett. Ah, vackert!

Missa inte dagens Valentin-foto'n i Yahoo-gruppen!

De blev ganska lyckade... :-)

*ler*
Josephine

Andra bloggar om: skridsko, skridskoåkning, Bryssel, Valentin

Skrivarcirkeln 2:2007 - färdiga texter och amälan till ny runda

Skrivarcirkeln 2:2007 - färdiga texter och amälan till ny runda

Excessa fick ämnet "Nödlögnen som blev sanning" och skrev om det svåra i att inte kunna säga nej i tid...

Efter lite letande (glöm inte att sätta upp en kategori "skrivarcirkeln" och därefter lägga dina bidrag därunder ;-) - hittade jag Inga Ms text
"Broarna" som hon kombinerat med varg efter de i media nyligen uppmärksammade vargattackerna.

Annela hade mycket att göra
och En liten tant var sjuk
så det fick bli Lena som tog över pinnen med "Mitt förhållande till sten". Vackert skrivet!

Därefter fick jag pinnen (se nedan) då Mette för tillfället har tagit en ofrivillig bloggpaus. Jag hoppas att hon snart kommer tillbaka!


Vill du vara med och skriva?
anmäl dig här inunder!

Josephine :-)

---------------------------------------------------------------------
Regler: ämne > fritt, tid > tre dygn (om det går), anmäl att du tagit upp pinnen, samt när du är klar och skicka omedelbart pinnen vidare med ett nytt ämne till nästa och anmäl det tydligt i dennas blogg. (gärna även här)
Texten publicerar du i din egen blogg. (Gärna under kategorin "skrivarcirkeln". Skrivarcirkeln lämpar sig inte för "tittar-på-min-blogg-en-gång-i-veckan-bloggare", du kan få din pinne efter tre dagar, men du kan också få den inom 1 1/2 timme efter föregående om denna har flyt!
Skulle du få pinnen på onsdagen och du ser det först på torsdagen så har du naturligtvis tre dagar på dig från och med torsdagen, men som sagt, om du inte tittar på din blogg oftare än två-tre gånger i veckan så blir det svårare.
Om du ska åka på semester eller om du råkar bli sjuk är det också snällt att säga till att du hoppar över så att cirkeln kan snurra på som den ska.

Det hör till god ton om du är med i cirkeln att du skriver en liten kommentar till den som har svettats och skrivit en text eller dikt. Helt enkelt en bekräftelse att texten har blivit läst! För att se vem som har skrivit och var pinnen är, är det bara att titta förbi här. Jag postar regelbundet en länklista till den senaste rundans skribenter.

Den som vill veta mer om skrivarcirkeln kan titta på kategorin "skrivarcirkeln" till höger.
---------------------------------------

Du är mitt godis... skrivarcirkeln

bröst


Du är mitt godis....

Idag är det vår treårsdag. Tre år sedan vi stod framför borgmästaren och lovade att dela livet med varandra i nöd och lust fram till att döden skiljer oss åt. Jag har dukat extra fint med en vit duk, silverljusstakar och röda ljus. Mormors benvita porslin. Tio djupröda rosor. Ett fotografi av oss två från bröllopsdagen står också på bordet. Ser du att jag kan göra riktigt fint?

"SlarvPetter" sa du förut, men jag har blivit ordentligare nu. Ditt sinne för ordning och reda har smittat av sig. Jag klarar inte längre av att se dammet lägga sig över hyllor och bord och böcker och prydnadssaker. Det ser så smutsigt ut, så orörligt, så dött och vi lever, andas... Dina läppar.
Dina smala läppar som kysser mig så mjukt att jag smälter, drunknar i dina ögon, rinner ut på din hud. Min kärlek är mäktig som en kärnkraftsreaktor.

"Lady in Red" hörs svagt från stereon. Åh, jag hatar verkligen den låten! men för din skull så... jag vill göra allt för dig. Jag har gjort allt för dig och kommer göra ändå mer. För alltid tillsammans i kärlekens bojor... jisses vad många tramsiga låttitlar man kan få ihop. Men du älskar dem så jag viskar dem lågt i ditt öra medan vi dansar. Vägen till en kvinnas hjärta går genom hennes öron, medan vägen till mannens hjärta går genom hans mage.

Din mage... alltid så platt och fin, ibland lite bullig, särskilt efter en god middag. Vi äter efterrätten i sängen... jag slickar chokladpudding från din mage, biter dig lätt i huden. Kakao är ett afrodisiakum.
Var det en av de nätterna eller var det senare ute på den solvarma stenhällen i skärgården? Oj vad solbrända vi blev, lady and gentleman in red... rednecks.

Sen hade vi en jobbig tid. Det var som om solbrännan aldrig lämnade ditt ansikte. Och din blick fick något beslöjat. Jag frågade dig vad det var men du ville inte berätta, du sa att det var jobbet, att det skulle bli bättre. Tills jag fick se brevet... en kallelse till gynekologen. Ironiskt nog var det en kallelse för provtagning, en sådan kvinnor får regelbundet för att kolla att ni inte råkar ha cancer, men du trodde att det var det andra... det som du inte velat berätta... som istället växt till cancer mellan oss.

Älskade, jag har försökt att förstå dig, jag har verkligen försökt, vår kärlek är ju så stark!

Det var en omöjlighet, en paradox, något otänkbart som inte lät sig riktigt gripas... en abort? Vårt barn? och du pratade om bojor, om att känna sig fastlåst, kvävd, om orimlig svartsjuka och att du ville ta en paus, inte göra slut - nej, nej - oh nej, bara som en liten semester, för att samla tankarna, finna ro och kanske börja på nytt.

Jag var fortfarande helt chockad... det hjälpte inte att du sa att du gjort det direkt, att det aldrig blivit något, att det inte var något annat än en liten klump med celler. Det var ju mina celler
för sjutton! förlåt - våra celler darling... eller sina kanske, om vi nu ska vara korrekta... Jag satt vid köksbordet med huvudet i händerna och grät. Du grät också, men inte av sorg, nej mera av rädsla kanske. Men du kan lita på mig, min kärlek är stark som tio Katrinor.

Aldrig att jag låter en sån dum sak komma emellan oss! Vi kan ju göra ett nytt försök senare eller vad säger du? provrörsbefruktning? det kanske vore en idé. Äggen går ju bra att frysa ner. Det kommer att bli svårt att hitta en surrogatmamma, men för övrigt litar jag på att du hjälper mig att uppfostra barnet, håller ett vakande öga så att säga, det borde ju inte vara så svårt nu? Med mina ögon här och dina både här och där och lite överallt...

Jag vet att jag gjorde rätt. För alltid tillsammans, min kärlek är stark som tjugo tunga godståg genom en tät Smålandsskog. Det enda jag ångrar är att jag inte sparade ditt blod. Allt sköljdes ut i badkaret, men å andra sidan har jag aldrig tyckt om blodpudding ändå.

Ikväll har jag stekt tunna skivor av ditt högra bröst. Du är mitt godis...


skrivet av Josephine 2007-02-09(ok. lite förutsägbar, men denna idén har vägrat släppa greppet om mig sen jag fick ämnet
för en vecka sedan! Jag försökte vänta ut den, men den ville inte gå.)

Andra bloggar om: skrivarcirkeln, kärlek, Valentin, mord

Sverige-resan 2006 (5)

Torsdag 21/12

Igår (Onsdag) hände det inte så värst mycket. Jag var uppe på skolbiblioteket (numera också byns folkbibliotek) bland en massa skränande elever (de var väl tystare i Värnamo? hm...) och tittade i katalogen för att se om ngn av mina kursböcker möjligen fanns i Vetlanda. Liten chans, men se! en fanns där! Så den ska jag nu beta igenom och skriva referat på.

Pappa hade på förmiddagen en kund till boklagret som hade ringt på måndagen och undrade om han kunde komma på en annan tid än den vanliga öppettiden. Det gick bra och han handlade för rätt så mycket, men med inköpen avdragna + hyran + bensinen + hyra för bord ute på mässorna så blir det inte alls ngn vinst till sist. Det blir ett subventionerat socialt nöje, en hobby.

Eller hobby? ibland ser det snarare ut som ett syndrom... Det skulle inte förvåna mig om min familj är de värsta samlarekorrarna i hela Vetlanda kommun!

Gamla reklamtryck, Oscar II, frimärken, böcker i kubik! Mammas lilla Delftblå samling hann knappt börja förrän den avstannade pga utrymmesbrist. Eg. inte ens ett äkta intresse utan mera pga Hollands-anknytningen. Ekeby-byttor från gamla Uppsala Ekeby keramikfabrik då hon är uppväxt i Uppsala. *liten suck* Och man kan ju tycka att det borde räcka med ett exemplar, men just nu räknar jag till åtta (!) små glasbyster av Oscar II?

delftsblå

Delfts blå

O2

EN av hyllorna med Oscar II-samlingen

frimärksdosor
Frimärksdosor (nej, de är inte till salu!)

bocker


Böcker

b2


Mera böcker

b3

Ännu mera böcker (vid pappas säng)

b4
hihi - undangömda böcker! (bokklubbsböcker ;-)

b5
En mindre hylla i källaren. Och då glömde jag ändå bort att fotografera mitt gamla skrivbord med hela Danielle Steele-samlingen (mamma har alla hennes böcker).

Efter middagen fick jag med mig pappa ut på en promenad längs järnvägen och tillbaka via skolan. Jag njuter av skogen och den friska luften. Vilken skillnad mot innersta'n i Haag. Solen sken, molnfritt, härlig dag.

tallar


Mina kvällar är inte längre TV-fria. Den ena burken har bytts ut om den andra. Nu följer vi allihop med lust och spänning "Amazing Race" på femman. Vilka typer de väljer ut! och vad vi skrattade när den professionelle brottaren fick kramp i vaderna då han skulle springa till tunnelbanan första avsnittet eller avsnittet med rullskidorna i Norge, aj aj aj... Varpå pappa börjar förklara hur man ska åka rullskidor vilket han aldrig har gjort i hela sitt sextiofemåriga liv... jo jo...

Igår såg jag också Triers film "Dogville", märklig. Det tog ett tag att vänja sig vid den minimalistiska dekoren. Det var som teater nästan... Typiskt nog slog parabolen av och jag visste inte vilken knapp man skulle trycka på! så jag missade de sista 45min. Jag antar att slutet ändå var fruktansvärt horribelt (det är ju von Trier...) Någon som kan berätta? Dödar de henne? Lyckas hon fly? Ringer hon själv till polisen för att komma undan? Första kapitlen är allt så idylliskt, men sen... en intressant film om vanliga människors inneboende grymhet och ondska. Bybornas rädsla förvandlas till ett förvridet behov av kontroll som leder till övergrepp och hat. Men hon spelar med, kanske för att hon aldrig har lärt sig att ta kontrollen över sitt eget liv? aldrig arbetat, alltid blivit omhändertagen och skräcken för att hamna i klorna på gangstrarna leder henne till att försöka skydda sitt liv genom att offra sig själv för byborna. Konsensus? Bli aldrig ett mähä! (men om ngn vill berätta slutet då Ben kommer till hennes säng där hon ligger fastkedjad vid hjulet efter att byborna inte har accepterat den sanning hon har berättat, hur skulle de kunna? - så vore jag tacksam!


forts. följer

Andra bloggar om: böcker, samlare, von Trier, Dogville, Amazing Race

Sverige-resan 2006 (4)

Onsdag 20/12 11:00

Som om jag inte hade rest nog under söndagen och måndagen så satt jag ytterliggare sju och en halv timme på buss och tåg och i väntsalar på tisdagen. Så lång tid tar det att ta sig från en byhåla i Småland till en annan i Skåne med vår fina kollektivtrafik! (not) Tacka sjutton för att varenda kotte tar bilen istället?

Och håll i er - för en enkel biljett på SJ en dryg timmes resa mellan Nässjö och Hässleholm fick jag betala 381kr. Trehundraåttioen kronor! Är det en vettig prispolitik? Ok. jag räknade med att det skulle bli dyrt, det finns ju bara X2000 avgångar mellan regiongränserna, ca. 400kr-500kr tänkte jag mig, men trots ett "just-nu"-pris kostade biljetten ner 270kr = 651kr! och sen tillkommer länstrafikens priser från byarna till städerna.

Och nej, Pappa har inget intresse av att köra mig ner till Skåne till en av mina kompisar och nej jag får inte låna bilen. Även om jag skulle vilja är jag alldeles för ringrostig och spänd för att sätta mig och köra flera timmar på älgfarliga landsvägar då jag i Haag kör jättesällan och bilen är dessutom ny och helt ovan för mig. Patrick brukar får tjata sig blå för att få mig att kliva över min tröskel och köra lite i Haag eller i Bryssel, bäst är att köra i Ardennerna på de små kurviga vägarna utan mycket trafik och med vacker omgivning... (Fast bilkörning är i och för sig ett sidospår...)

och nej - Fille har inte heller bil (eller rabatt på SJ). Han hade varit hos frisören precis innan, men jag undrar om inte frisören tog fel på vilket hår som skulle klippas? Peps Persson släng dig i väggen! *lol*

FilleEn mycket god middag, trevlig pratstund och jag hoppas han kan komma ner ngn gång under 2007? (om jobb/ekonomi tillåter). Fille hälsade på mig i Haag sommaren 2002 och lyckades både bli solbränd som en kräfta och förkyld. Ena dagen sol och två meter höga vågor på Scheveningen och andra dagen sandstorm på Kijkduin. He got it all! :-)

fille2


Josephine och Fille (skaparen av den nya serie-succén"Orvar")

PS: Han klippte av skägget i mitten av Januari och tejpade upp det på kylskåpet. Jag väntar fortfarande på foto från denna biologiska musei-attraktion! *grin*

Andra bloggar om: SJ

Sverige-resan 2006 (3)

18:e December Bussen ner till Vetlanda ca 10:32

Klockan är ca kvart i tio och jag står och värmer mig i pressbyrån (vänthallen som förra året var tillhåll för några av Nyköpings hemlösa och alkoholister var under full ombyggnad nu). Bläddrar i en nyinköpt VI (nu borde jag få reklampengar från dem!) då en svarthårig man ngt äldre än mig stannar upp och utbrister: "Oj vad lång du är! Är du f.d. basketspelare?"

(Toppen! här har man kommit hem till Sverige och får första kommentaren efter fem minuter... :-/ Nåväl, jag avvaktar, trots allt är de flesta spontant nyfikna och jag bestämmer mig för att ge honom en chans. Det enda jag inte tål är korkade idioter och han verkar åtminstonde någorlunda klyftig....)

Han ansåg förstås (som så många andra män över 1.90) att han själv var lång, 1.92 sa han, f.d. basketspelare på elitnivå och han hade ingen dator hemma! (Det trodde jag knappt var möjligt med folk under 50 numera...) Vi pratade lite om King Size Club som han kände till, men han ondgjorde sig över "oseriösa" män som går med i en sådan förening. Vadå oseriösa? ha! som man bedömer andra känner man sig själv? Jag skulle tro han mest var sur på konkurrensen! *grin* King Size är visserligen ingen dating-klubb, men ändå en nog så bra förening som någon annan för långa singlar att i en social miljö bekanta sig med nya människor. Den som uppför sig oseriöst får efter ett tag ändå dåligt rykte och riskerar att bli utesluten vilket hände en kille i en amerikansk klubb. (I USA heter de förresten Tall People Club, inte alls King Size som här - tråkmånsar.) Vett och etikett och gott uppförande gäller ju var man än befinner sig, inte sant?

Han nämnde ett program i P1 som gick för ett par veckor sedan om hur känsliga vi svenskar är när det gäller längd. Lät intressant. Jag ska ta reda på mera. Hur stora är eg. de nationella skillnaderna i kulturen när det gäller längdfrågor? Man kan ju tycka att t.ex. italienare eller mexikanare som är korta borde vara mycket mera känsliga, men det kanske är tvärtom? eller hänger det mera på den avvikande principen? att man helst vill likna alla andra? (fy vad tråkigt!! ;-) att "norm-fascismen" är starkare i Sverige än i övriga Europa? Kanske ett intressant ämne för en antropologi-student eller i socionomi, sociologi?

Nu kan jag inte skriva mera, magen protesterar (åksjuka infinner sig alltid efter ett tag när jag läser eller skriver på bussen) Oj! ser på avstånd ett dubbeldäckartåg! Visste inte att de hade börjat med dem i Sverige. Återkommer med mera reportage sssm (så snart som möjligt).


forts. följer

Sverige-resan 2006 (2)

18:e December Bussen ner till Vetlanda 10:20 +

"Lidingö-gubben" (bara för att jag skriver så är han säkert född och uppvuxen på Södermalm...) visade sig sitta i styrelsen för Stockholmsbriggen "Tre kronor" som i år sjösattes med pompa och ståt. Jag minns ett av de första reportagen i tidningen VI där man hade kommit så långt som till skeppsspanten men därefter hade man haft svårt att få tag på fler sponsorer. Han berättade entusiastiskt om skeppets navigeringsförmåga, hur lättseglat det är med enbart tio mans besättning och att det kommer att vara administrations och startskepp på 2007 års Tall Ships Race etapp 2 som börjar i Stockholm! aha..... kanske något för nästa Sverige-resa?

Gillar man segling och hav ligger förstås miljöfrågorna nära och då gick jag igång på tio turbiner... he he. Han berättade att vid en nyanlagd golfbana utanför Stockholm hade han hjälpt till att återskapa ett stort stycke våtmark som tog hand om avloppsvattnet från banan och klubbhuset och att de hade fått miljöpris för det. Och han hade seglat med "Bea" (Beatrice Aurore) *längtande suck*

[Men! vad de har varit slöa med internet när det gäller henne! Varför har inte denna gudinna i segelbåtsform en praktfull hemsida med massor av foto'n? Hrmpf* Däremot finns det en fin sida om August Plym som byggde båten.]

vandrarhem

På Nyköpings vandrarhem har de en fin kaffemaskin incl. choklad, espresso, capuccino etc även hett vatten men inga tepåsar... Det är meningen att man ska ta med sig dem! *mutter* Att de inte serverar frukost det är ok. men finns det en kaffemaskin där man kan få hett vatten så kan de väl ha en kartong med billiga tepåsar?

Annars är det relativt tomt och lungt där på vinterhalvåret. Föreståndaren berättade att det nu byggs mycket i Nyköping och att de har många byggarbetare som sover där i veckorna.

När jag kom dit på kvällen kändes det så annorlunda mot förra året... då var min ekorre med mig, nu kändes det ensamt. I miss you! Gjorde jag fel som inte tjatade med mig honom i år igen? Han själv bryr sig inte så mycket, men jag tänker på hans mamma (som i och för sig är van vid sin "förskräcklige" son *grin*). Nästa år vill jag vara med honom i Liège över julen.

Ännu ett intryck från igårkväll - natt - (det här blir inte ett dugg i kronologisk ordning) i taxin (en taxi från Trosa) in till Nyköping, jag tittade ut genom bilrutan och såg stjärnhimlen. WoW! jag har inte sett en sådan fantastisk stjärnhimmel sedan...?...sedan?... förra vintern? Inne i en storstad tar all gatubelysning över och de stjärnor man ser är de starkaste, men ute på en landsväg en frostklar vinternatt syns de allesammans! Nu ska jag passa på att spana efter ISS! *grin*


forts.följer!

Ljusmanifestation på Sergels Torg 3 Feb

Genom Marcus Birros blogg fick jag se att det blir en ljusmanifestation om sorg i Stockholm idag - samling på Mynttorget 14:30 med promenad till Sergels torg. Hade jag varit i Stockholm så hade jag nog gått med.

Detta skrev jag igårkväll -
------------------------------------
As the earth rotate around it’s axe
around the immense light from the sun
we rotate around the spiral of life
dancing to the rythm and music
of birth and death.
-------------------------------------

som en enkel kommentar under Coelhos senaste WOL om
den tredje dödssynden "Lust".

eller ett annat kul citat: "Livet, det är det som händer medan vi håller på med något annat."

Dags att städa,
*cyber-kram*
Josephine


Andra bloggar om: Marcus Birro, ljusmanifestation, Sergels torg, Stockholm, poesi, sorg, Coelho

Sverige-resan 2006 (1)

Nu har jag kommit fram till att jag är inte internetberoende. Däremot är jag läs- och skrivberoende. Här kommer nu (rejält försenat?) reseberättelsen/blogganteckningarna till Sverige innan och efter jul.

Flygplanet 17/12 kl.21 och något

Två ganska tjocka herrar sitter till vänster om mig på båda sidorna om gången. De pratar med Lidingö-in och ser också ut som typiska "selfmade businessmen". Det känns ovant att höra svenska igen. Mina öron spetsas och jag tjuvlyssnar ofrivilligt fascinerat. Sweden here I come!

Shit, nu släckte de lyset. Helikoptrar med texten "skytech". Planet taxar och taxar, snart lyfter vi. Mycket mera smånervöst i ett trafikflygplan än i ett segelflygplan. I det senare ser du allt som händer runtomkring och när jag hade lektioner (sommaren 2002) så var jag så koncentrerad på vad jag skulle göra att jag inte hade tid att vara nervös. Yihoo! Up in the air! *ler* F-n vad jag gillar denna känslan! :-) hisnande, skönt, kul, spännande coh så ett skitväder förstås :-( så man ser inga stadsljus alls. Typiskt. Holland är vackert om natten.

De här vingarna har två uppstickande spetsar i slutet, ngn sorts aerodynamisk stabilitetsmekanik? Jag har sett liknande på segelflygplan. Ah - inget går upp mot den smäckra skönheten i de långa, långa vingarna... De är luftbussarna här lika funktionellt fyrkantiga som en finlandsfärja i jämförelse med en mälar-30:a. Men den tar mig dit jag ska och det är ju huvudsaken. Ah, molntäcket har brutit upp. Landskapet ser ut att vara julpyntat det med. :-)

(forts. följer)

RSS 2.0