Jag är en Lejongap


   I am a
Snapdragon
   

What Flower
Are You?


   
"Mischief is your middle name, but your first is friend. You are quite the prankster that loves to make other people laugh."

Stämmer att jag tycker om att få andra att dra på munnen, även om det kanske inte märks så mycket i bloggen.
;-)

Lejongap

en Lejongap(-s blomma,)
ett lejongap är något mera blodtörstigt...

Josephine

Bäst vi låter bli att gå ut!

Sånt här får mig att se RöTT!!!

Hur f-n kan dom? Hur vågar den här kollegan överhuvudtaget gå utanför dörren till jobbet och tillbaka? hon kan ju bli attackerad på bussen, eller i mataffären eller var som helst och av vem som helst.

Det är tack vare människor av hennes sort
som det finns så många som aldrig vågar vara sig själva.

Stympade och iklädda kollektiv tvångströja att "vara som alla andra", vara "normala", vara "populära", i alla fall åtminstonde vara "accepterade".

Nä - ta och lobotomera hela bunten,
låt alla tjejer bli Barbie och alla killar Ken,
låt alla leva i en glittervärld med rosa ponnies där aldrig någon är ledsen eller arg eller överhuvudtaget visar opassande känslor eller beteenden.

*arg*
Josephine

ps. Jag hoppas att Trollhare följer upp detta!

Lill LindforsMin favorit-youtube som jag ofta skickar till nya kollegor. Lill är kul, jag gillar hennes sätt att ta bort klädnyporna, hon har stil! :-)
"Operadöden" är oxå ett festligt nummer. :-)
Välkänd gammal tungvrickare. Vi kom faktiskt tvåa det året med denna låten. Tänk att få spela i en sån orkester någon gång?... svettigt, men kul.
Tyvärr lyckades jag inte hitta när hon sjunger för Dirren med hans blåslagna tumme... Kommer ni ihåg den tröstvisan?


Josephine < back to old times

Läs även andra bloggares åsikter om Lill Lindfors

Belgien - ett land i två delar

image647

Eller tre delar - officiellt, men jag har fått höra att det finns en del flamländska politiker som inte erkänner Bryssel som egen region.

Idag kommer Flanderns minister-president hit. Mitt företag gör ju  support for de flamländska myndigheterna så nu ska han titta in hit och se att allt går rätt till. Ett stort antal flamländare vill göra Flandern till en helt självständig stat. Flandern är rikt, bara ca 4% arbetslöshet jämfört med ca 20% i Vallonien. Att Flandern för hundra år sedan var den fattiga delen av Belgien och att det i framtiden mycket väl kan svänga till bättre för Vallonien, det skiter man i.

Det enda(?) som fortfarande håller ihop Belgien är faktiskt Bryssel. Genom den språkliga utvecklingen där under de senaste 200 åren har huvudstaden + randkommunerna transformerats från ett område där majoriteten talar flamländska (- en dialekt av holländska, starkast i västra Flandern, men för det mesta talas eg. holländska, bara ett antal ord skiljer sig)  till att bli fransktalande. Innan andra världskriget svängde själva huvudstaden över på franska eftersom det var det språket som gällde överallt inom administration och utbildningsväsen. Efter andra världskriget följde flera randkommuner som egentligen ligger i Flanderen med i denna utveckligen i och med att många fransktalande flyttade till eller i närheten av huvudstaden.

Officiellt ska det i dessa kommuner utanför Bryssel talas holländska, men pga det stora antalet frankstalande införde man övergångsregler som skulle underlätta för de fransktalande...  Dessa regler har tolkats helt olika av de flamländska myndigheterna och de frankstalade...  de senare ser dem som en rättighet att behålla och utöva sitt modersmål, för de förra är de regler som förr eller senare (fast helst förr numera) bör och ska slopas - alla ska tala holländska [.] 

För en utomstående ter det sig därför ganska löjligt att en hel bunt kommunpolitiker som sinsemellan alla talar franska i en kommun där majoriteten är frankstalande måste föra sina debatter i kommunfullmäktige på hollländska! Därför att protokollet säger så!  [.]


image648

Flanderns flagga


image649

Valloniens flagga

I Bryssel gäller tvåspråkighet. Så alla gatunamn skrivs på båda språken och på tunnelbanestionerna med och allting annat som man ser finns på båda språken. Därför blev jag lite smått sur att de inte hade holländsk undertitlel på en fransk film som jag nyligen ville se: "Bienvenuez chez les Ch'tis". Hade filmen varit på holländska hade det varit fallet! All engelsk film har textat på båda språken. Så nu väntar jag på DVD'n.

image650

Bryssels flagga med ärkeängeln Mikael.


Denna tvåspråkighet i Bryssel och övriga Belgien är strängt reglerad. Såtillvida följer man inte vad som vore bäst för utländska bilister som nyser sig igenom landet, nej, nej - det är regional ära och stolthet som går först! Därför, när du åker till Bergen från Tyskland (t.ex.) genom växlande Flamländskt och Vallonskt språkområde är det bäst att du vet redan innan att Bergen på franska heter Mons, annars kommer du inte att hitta rätt avfart! Liksom att Antwerpen heter Anver på franska och Liege heter Luik på holländska... Tienen (som är flamländskt) har fått namnet "Tirlemont" på franska.

Järnvägstrafiken är ännu roligare. På de nationella tågen annonserar man ut vart man ska och vilken station man åker till beroende på var tåget befinner sig! Bara på de internationella tågen sägs allting på fyra språk. Just det - det glömde jag att nämna - i de östra delarna av Belgien gränsande mot Tyskland pratar man fortfarande tyska, så Belgien har officiellt faktiskt tre språk, även om tyskan bara används just där.

Och regleringen för stationerna i Bryssel är millimeterrättvisa! I Bryssel-Noord börjar all annonsering i högtalarna alltid på holländska och fortsätter på franska, i Bryssel-Syd börjar de alltid på franska och fortsätter på holländska och Bryssel central (håll i er nu!) - där börjar man på franska vartannat år och på holländska vartannat år!!

Och då har jag inte skrivit ett ord om hur det går till i parlamentet... det lämnar jag till en annan gång.


Mera om Bryssel på svenska.

Och här kan den som är intresserad läsa om den språkliga utvecklingen i Bryssel på engelska. (Mata ner till "languages")

Tot ziens! / Au revoir! (eftersom jag har bott i Haag innan jag flyttade till Bryssel)
Josephine ;-)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Moby (mera musik :-)

Jag blev tipsad av en kollega om Moby.Videon är gjord av en lyssnare som fångat stämningen i musiken väldigt bra.


Analfabet som jag är på artister och låtar så kände jag ändå igen musiken väldigt väl... och mycket riktigt så hittade jag den andra låten av honom som jag antagligen hört oftare på radion;återigen en inspirerad lyssnar-video.
Denna är också ofta spelad. Mysig. :-)

Han har även komponerat techno-musik. Jag tycker bäst om de här kortare styckena, när de blir längre blir de för monotona för min smak.

Mera om Moby (som är släkt med författaren till Mobý-Dick, Herman Melville.)


Josephine << i lyssnar-tagen

Läs även andra bloggares åsikter om Moby, One of these mornings, Why does my heart feel so bad, Porcelain,

skratt tårar!!

image646

see more crazy cat pics

Om ni inte redan känner till denna sidan,
bokmärk den!

*torkar skratt-tårar*
Josephine


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ordlös onsdag - Fiskelycka?

image645


Mera Ordlös onsdag hos Nejma i Marocko.

SkönsångIrland har för övrigt vunnit eurovisionsschlagerfestivalen (phu! 29 bokstäver!) sju gånger.

Josephine :-)

Läs även andra bloggares åsikter om the voice, eimear quinn, sång, mys

Sakta men säkert...

image644

börjar vardagsrummet likna något. Alla hyllorna uppe nu. De ska bara monteras fast i väggen också och glasdörrar på två av dem och lampor. Som ni kan se är de ganska höga. (Billy + en extra "billet") så när jag vill damma av ovanpå är det trappstege som gäller...  Till vänster vilket inte syns finns två CD (Benno) + en 40cm Billy i mitten i kombination (=80cm).

Mycket böcker? nej... hur kan ni tro något sådant?.... *försöker se oskyldig ut*

Josephine  ;-)
Läs även andra bloggares åsikter om IKEA, Billy, vardagsrum, räddningen för bokstinna bokmalar, inredning?

MacArthur Park

Mycket musik nu!Denna gamla låten är från 1968.... och vad fel jag hade! Jag hade fått höra att det var en "nonsens-text", men det är det ju inte. Efter att ha läste på wiki, får man veta att textraderna faktiskt alluderar på ett poem av den engelske poeten W.H.Auden.
Mest känd är nog annars disco-versionen med Donna Summers. Snygga ben! ;-)
och det är roligt att se att trots att rösten förändras med åldern, att stjärnor som hon inte slutar att sjunga!
:-)
Richard Harris himself (från då) och hans änka (från nu).

Samme Richard Harris som spelade Dumbledore i de två första Harry Potter-filmerna!

Josephine
:-)

Läs även andra bloggares åsikter om Richard Harris, Donna Summer, MacArthur Park

www.imeem.comt.ex. bortsett från nr. åtta som jag av ngn anledning ännu inte lyckats ladda upp korrekt utan bara har 30 sekunder av... Jag har köpt och laddat ner den så den fulla versionen har jag.


Dubbelklicka på låten som du vill lyssna på. :-)


Tell me what you think!!

Josephine <<< music-lover
:-)uppdatering
---------------
hittade lite information kring det här med de 30 sekunderna...

Why are some songs only playing for 30-seconds?

When you find a song on imeem that is a 30-second preview, it means that the artist or record label that has registered the song in our database has not approved full-length streaming for our users. Consistent with copyright fair use principles, the song will be streamed to you as a 30-second preview.

If you already have the song on your computer, upload it to your imeem profile and listen to it full-length. You can always listen to entire songs that you?ve uploaded to imeem; they will not be converted to 30-second previews. If you do not have the song on your computer, you can buy it on iTunes or Amazon.com

Just so you know, there are already millions of songs on imeem that we have permission to stream at full-length. We are constantly working with labels and artists around the world to add more, and we are adding thousands of songs each day. Stay tuned!


How can I listen to the full song instead of just the 30-second preview?

To listen to the full song instead of a 30-second preview, upload the song from your computer to imeem. You can always listen to entire songs that you?ve uploaded to imeem; they will not be converted into 30-second previews. If you do not have the song on your computer, you can buy it on iTunes or on Amazon.com.

Further, there are already millions of songs on our site that have been approved by the artist or label for full-length streaming. To check out these songs, go to our Featured Music page.


Why am I only hearing the 30-second preview to a song I uploaded?

As long as you are logged in to imeem, you will always hear the songs you upload in full-length. Please note it may take up to a few hours for songs you upload to your profile to be enabled for full-length streaming.

If you continue to have this issue, please contact imeem support.


Why are my friends only hearing the 30-second previews to the songs I uploaded?

Until we obtain permission from the registered artist or record label to stream a song at full-length to everyone, other users may listen to songs you upload to your profile as 30-second previews. You can always listen to songs you upload at full-length.Läs även andra bloggares åsikter om musik, www.imeem.com, imeem, iTunes

U23D

kul filmtitel :-)
U2 i 3D -filmen.

Jag hade inte sett den om det inte varit för P's kärlek till allt som har med 3D att göra. Efter ca tre eller fyra låtar så har man sett allt som visas med 3D-tekniken och efter det är det musiken och konserten som gör filmen allra mest sevärd, tycker jag.

För 3D-filmer tror jag faktiskt naturfilmer och liknande är mera spännande än en konsert. Men vilken konsert! En lysande show, medryckande musik och en sångare som verkligen kan sjunga! Bono eller Paul David Hewson som han egentligen heter, fastnade jag för efter att ha sett honom i Oprahs show när han gjorde reklam för "RED".

Vilka är U2? De är från Irland och de är såpass gamla att P minns dem från när han var 23-24 år (när HaN var ung så då var det länge sen... *grin* )

Sångare Bono, basgitarrist Adam Clayton, elgitarrist Edge och trummis Larry Mullen Jr. Adam Clayton tog aldrig några lektioner i bas utan är autodidakt! Först 1993 tog han lektioner i New York för att utveckla sitt spelande. Han har också brutit sig fri från ett
destruktivt alkoholmissbruk.
Starkt!
En ung Bono!
:-)
Mitten av 80-talet? med sångtext.
Stockholm 1992. Här kan ni läsa sångtexten.

Film-klipp. I filmen ser man riktigt fina sekvenser från publiken med armar i luften eller mikrofonstativen med ett typiskt djup som bara finns i 3D-bilder.

Yupp.
Jag har blivit U2-fan,
4sure.

Josephine
;-)

Läs även andra bloggares åsikter om U2, U23D, U23D-filmen, 3D, 3D film, Bono, Adam Clayton, (RED)

Kansliengelska till kanslisvenska

just det.

Glad i hågen började jag med min första företagsöversättning av tre ynka sidor från engelska till svenska för tre dagar sedan...

Egentligen knappt en sida om man trycker ihop texten litegrand då första sidan är en liten tabell med dokumenthistorik.

En timme senare satt jag fortfarande med det första uttrycket och formligen slet mitt hår - Hur Gör Man??? ordböcker fungerar ju inte eftersom det är ett uttryck på två eller tre ord och det fungerar inte att översätta ordagrant och på svenskt korrekt lagspråk heter det ju något helt annat??

Tack och lov är jag inte ensam... (då blir det illa ställt med översättningarna för detta företaget vill jag lova!) ... så en av mina svenska kollegor som har gjort några översättningar tipsade mig om kth's lexin´sida och om synonymer.se. Dessutom visade det sig att om jag letar upp liknande dokument på internet på svenska (lagtexter, avtal, användaravtal m.m.) så hittar jag flera av de termer som jag söker.

*pust*
och jag som trodde att jag var bra på språk?.... *äter upp min virtuella hatt*

men, och det är både bra och dåligt(?) jag har inte den allra minsta avsikt att ge upp eller att avsäga mig sånt här i framtiden - DettA är något som jag verkligen har LuSt att göra i företaget. Som synd är blir det aldrig något mer än vid-sidan-om-göra, men om jag gör det hemma så får jag betalt för övertid (om jag vill) och när det inte kommer in så mycket administrativa saker att göra under dagen - allt sånt går ju i perioder - ibland är det jättemycket som kommer in och alla är förskräckligt upptagna, men ibland när alla mejl är avbetade och alla biljetter är avklarade så får man tvärtom försöka hitta på något nyttigt att göra.... - då är det ju alldeles lysande att sitta och gnugga de små grå likt en kansli-korsordslösare...

Tyvärr kan jag inte lägga ut ngn text här...
då blir nog inte företagsledningen så jätteglad.

Men som exempel kan ni ju ta en titt på yahoo's användaravtal - lagtexten:

" 6. MEMBER CONDUCT

You understand that all information, data, text, software, music, sound, photographs, graphics, video, messages, tags, or other materials ("Content"), whether publicly posted or privately transmitted, are the sole responsibility of the person from whom such Content originated. This means that you, and not Yahoo!, are entirely responsible for all Content that you upload, post, email, transmit or otherwise make available via the Service. Yahoo! does not control the Content posted via the Service and, as such, does not guarantee the accuracy, integrity or quality of such Content. You understand that by using the Service, you may be exposed to Content that is offensive, indecent or objectionable. Under no circumstances will Yahoo! be liable in any way for any Content, including, but not limited to, any errors or omissions in any Content, or any loss or damage of any kind incurred as a result of the use of any Content posted, emailed, transmitted or otherwise made available via the Service. - - - "


Visst, jag förstår precis vad som menas, men översätta?...

Go'natt!
Josephine ;-)

Born to be aliveJust det.
Denna har jag haft snurrande i bakhuvudet ända sen imorse...

videon tror jag är från 1979. Sex år gammal...
hur mycket är man inte influerad från all discomusik från när man var liten? Visst är den komisk? liksom lite Monthy Pyton över honom där han struttar omkring med käppen... :-)Då är denna videon mera engagerande. Från franska "Idols" men när har jag ingen aning om - den lades ut på youtube i januari 2008, men programmet kan mycket väl vara från 2007.


wikipedia
kan man läsa att det var Belgare (mitt nya hemland ;-) som fixade början till denna megahit i Waterloo. När han var i USA hyrde han Madonna som danserska... På hans franska officiella hemsida kan man läsa att när han mötte henne och frågade denna lilla rundmagade brunett vad hon kunde sjunga så svarade hon "inget, mer än Jingle Bells".

Han bor numera i Provence, har familj, tre katter och en hemstudio där han fortfarande skriver musik men mera för lust och nöje eftersom hans kommersiella framgång med nya låtar är i stort sett noll... men varför oroa sig när man redan har tjänat 25 miljoner dollar på en hit?...Josephine
:-)

Läs även andra bloggares åsikter om Born to be alive, Hernandez, disco, 70-tal, Madonna

Jippie, bloggen är uppe igen!

och nej - jag tänker inte klaga på Blogsoft.

Jag jobbar ju nu för ett stort data-företag
och gissa hur många samtal som kommer in hit med
allt som inte fungerar?...

75 000 bloggar är inte så mycket eller så
in i nordens viktigt jämfört med bankanställdas
lösenord, försvarets (ej svenska försvaret) kodning
av datorer, myndigheters datasystem, större företags
datasupport.. osv

Förresten läs Ingas helt underbara beskrivning
av sin kontakt med helpdesk!
obetalbart! :-)

*ler*
Josephine

RSS 2.0