Dance-musik

brukar jag inte vara någon anhängare av. När vi besökte Dance-parade i Rotterdam var det bara ett fåtal DJ's och disco's från ett fåtal lastbilar som jag tyckte om. När vi var där fick vi några foldrar en av dem handlade om DJ'n Ferry Corsten.

Jag som är totalt grön på detta, beslöt mig i alla fall för att titta in på hemsidan för att se vad för sorts musik som alltså får ett megastort disco-golv i Rotterdam att gunga. Och flera andra storstäder till runt om i världen. En duktig DJ i denna genren tjänar multum.

Och jag hittade en sida med en internet-radio-kanal där han sänder live varje onsdag. Men inte kunde man lyssna på några låtar inte? Så jag tog till det ultimata (nästan) musikstället nr.uno - youtube
och hittade en remix på Prison Break! Grattis brorsan, jag tror du kommer gilla den du också!

Hans mixade musik är ganska kul, trots att jag egentligen inte är speciellt förtjust i techno eller trance..

Josephine på fredagshumör

Andra bloggar om: musik, techno, trance, dance, Ferry Corsten

Citat! Citat! Citat!

När jag tittade efter vem det var som hade sagt detta:

"Never fear shadows.
They simply mean there's a light somewhere nearby."

Ruth E. Renkee  (eller "Renkei")

så hittade jag en småckfull citat-sida!  10 162 citat av inte mindre än 3503 författare.  Ah, godis!  :-P 

*smask*
Josephine

Andra bloggar om: citat, författare

Mera om stora skor!

image515

Damskor i Milano - från storlek 32 till storlek 46! läs mera längre ner.

Tack vare en kommentar från Evelina under min första skoblogg har jag förstått att många trillar in på min blogg i jakt på vettiga saker - såsom stora skor. :-)

Tyvärr vet jag alldeles för få affärer i Sverige som säljer snygga stora skor till "vanliga" priser. Egentligen inga alls, för vanliga priser existerar inte för ovanliga människor, så är det bara, punkt slut. Världen är orättvis - och underbar!

För den som ändå vill inventera vet jag just nu bara affärerna med King Size skor i Arlöv och Stockholm (om den i S-m fortfarande finns?), Jerns skosalonger (om de fortf. finns?) och en ny affär som Charlotte Åkerlind var alert nog med att nämna i en kommentar i min andra skoblogg.
Http://www.greatshoes.se

Sedan vet naturligtvis den underbara föreningen King Size Club några till!

Utomlands har jag däremot ett antal tips och det kan vara värt pengarna när man vill ha skor som verkligen känns rätt för rätt tillfälle! Billiga flygresor går att boka med MrJet, Flygvaruhuset, RyanAir och flera andra - det gäller bara att planera och boka långt innan. Glöm det där med pengar - du har stora fötter, du hittar överhuvudtaget inga damskor till dem! vad har du för val? gå barfota eller i ett par sneakers fram till prästen?

ok.

Här i Nederländerna finns i Amsterdam Big Shoe, hemsidan lämnar mycket i övrigt att önska, men de har stora storlekar och är öppna ons-lör fyra dagar i veckan. Jag har inte varit hos dem på säkert tre år eftersom jag tyckte deras kollektion Då var lite tantig, men det kan ju ha ändrats.

I Haag fanns Leltz schoenen, de finns inte längre för gubben dog. Skobutiken intill på Teresiastraat tog över en del av ruljangsen men har inte alls många modeller. Inte heller dem har jag besökt på länge eftersom jag förra året hittade

Caland schoenen i Rotterdam som har en helt underbart stor och bred kollektion! De har tyvärr ingen försändelseservice eftersom de är ganska mycket emot postförsändelser av skor då måtten oftast måste vara en halv storlek större eller mindre eller bredare eller smalare och de tycker att det är viktigare att du får skor som passar.

I London fanns en butik på Chiltern street inte långt från Long Tall Sally som hette Magnus shoes (magnus som latinets "stor"), men jag vet inte om de finns kvar. Annars borde det absolut finnas en och annan stora storlekar-butik i London.

Jag har köpt ett par bra sandaler på Vezzosishoes i Rom och Sylvia har en hyffsat fin och snoffsig kollektion där!

Från Amerika kan man också beställa skor via postorder - igen: det gäller att ta reda på möjligheten att kunna returnera och be att få en annan storlek. Det kostar pengar men...
För mig fungerade det fint när den första storleken inte passade från Taceri i New York. Bra service.

Från USA kommer också mina platå-dojor som Patrick beställde från ngn speciell sida, men där höll vi på att gå på en nit för skorna kom aldrig och kom aldrig... först efter hot att anmäla honom till VISA så kom de + pengarna tillbaka med! så skraj blev han...
men letar ni på "big shoes" så kommer det upp många webbsidor från USA. Försäkra er om tillförlitlighet, betalningssätt (VISA är att föredra) och service först.

Till sist ett tips jag fick i min Yahoo-grupp - i Milano. Jag har länge tänkt att åka dit och nu har jag fått ytterliggare en ypperligt bra anledning! (Ryan Air flyger Skavsta-Treviso (och Bryssel-Treviso) ca en timme från Milano)

Gigantiska skor/storlekar?... Ghigo Calzature i Milano har massor med modeller och de flesta av dem i riktigt stora storlekar, upp till 46!! Från 32 till 46.
:-)
ah, *dräggel* sju sidor med enbart höstens aktuella kollektion, + en massa skor som säljs billigt eftersom det bara finns en eller två storlekar kvar (oftast kring 40-41). Porto och frakt kostar 30 euro :-/...
bättre att flyga dit, se Milano och få skor som passar på en gång.

brunsko

Josephine - skofetishisten

Andra bloggar om: , , ,

Uitmarkt i Amsterdam

image501

Igår var jag på årets Uitmarkt i Amsterdam. Det är en sorts festival som pågår i fyra dagar inriktad på allt som har med kulturliv att göra. Musik, teater, dans, musikal, litteratur, konst, muséer - allt inom högre kultur får en chans att visa upp  sig, sälja rabatterade biljetter, ragga nya besökare, få intresserade att skriva upp sig på mejlinglistor och dela ut årets kommande program av konserter m.m. Uitmarkt är rasande populärt, inte minst för att de har några stora utomhusscener med olika band och orkestrar samt en del öltält. Nästan lika många besökare som på Drottningdagen.


image502

I år hade man bestämt sig för att undvika centrum och placera det hela var tidigare Sail05 var,
runt IJ-haven - Piet Heinkade och Java-eiland. Utsikten från IJs musikbyggnad och solskenet gjorde det hela ganska angenämnt, men avstånden mellan de olika attraktionerna var mindre roligt.


image503

Väl där fick vi vara med om avgången av en riktigt stor kryssare. Det är ingen båt... det är en flytande stad!
Costa Atlantica från Genua.


image504

Så stor att den inte fick plats på ett foto...  Att kapten och styrman kan kontrollera det här åbäket är smått otroligt. Den var tvungen att först åka en bit ut på IJ mot öster innan den hade nog med plats att vända och åka iväg till nordsjökanalen mot havet.


image505

En Amsterdambo som glatt lät sig fotograferas. (Fast han kan ju vara Fries också, eller från Brabant... jag frågade inte varifrån han kom.  ;-)


image506

En tärningsdam som i sin cape dolde efter tärningens prickar små fina kort med tänkvärda citat.


image507

Och även sandskultpurer är ju konst!  Se mina äldre bloggar om sandskulpturer.image508

Svårt att ta i motljus på avstånd.


image509

Det roliga var att även kreativa besökare var välkomna att prova sina idéer och sin skaparlust!


image510

Hus och husfasader i stil med det stora konstverket i mitten var populärt.


image511

Kan ni gissa vad detta är? Det är marknadsståndet för Mauritshuis (i Haag) och det som hänger på snöret är kassar, sydda av de stora banderollerna som hängde utanpå huset i höstas!


image512

Denna tjejen var söt och poserade för mig. Banderollerna gjorde reklam för en utställning om konstnärerna Rubens och Breughels samarbete på 1600-talet. Jag fotograferade bara den ena gaveln, det fanns tydligen en till banderoll på andra sidan huset.


image513

Detta tyckte Patrick var mycket likt mig när jag försöker nypa honom genom telefonen.... *grin*


image514

Och vi avslutar med ett typiskt holländskt motiv. Marknadsståndet för Amsterdams kanalmuseum.

Vi hörde allt från Wendy Snijder sjunga franska sånger (med lätt holländsk accent sa Patrick) till funk/hiphop och världsmusik med en sångerska som pratade på holländska, sjöng på spanska och rappade på franska - uppbackad av sax, trombon, trumpet, sax, bongas, bas, elgitarr, synt och trummor - Bernies lounge kallades de.

Det kändes väldigt Amsterdamskt i sin blandning!

*ler*
Josephine

Andra bloggar om: uitmarkt, Amsterdam, kultur

Stilfull entréEn annan hade ju snubblat och ramlat tre gånger om... *grin*

Är det bara jag, eller är det ngn mer som tycker att hennes röst inte längre
är lika klar och djup som förr? åldern måste väl ta ut sin rätt...

Skön start på lördagen :-)
Josephine

Andra bloggar om: Tina Turner

Födelsedag

image500

One of my favourite authors has his 60 years birthday today!

Paulo Coelho.

*smile*
Josephine


Andra bloggar om: Paulo Coelho

Du vet att du är Svensk i Holland när...

En sorts lista som jag nu snor och delvis kopierar från en grupp-lista på Facebook - mycket blir samma sak som "svensk i utlandet", annat tror jag är ganska specifikt Holland. Så om du också är svensk i Nederländerna och läser detta - stäm in eller säg emot!!

1. Du blir jätteglad när du ser att Albert Heijn har börjat sälja svenska köttbullar!

2. Du har koll på hur många IKEA-varuhus det finns i Nederländerna. (16)

3. Holländarna du pratar med undrar varifrån du kommer eftersom din accent varken lutar mot Engelska, Tyska, Franska eller Pappimento. *grin*

4. Du envisas med att gå på luciafirandet trots att sjömanskyrkan i Rotterdam är överfull och du inte får se ett dugg.

5. Du förklarar för alla som har ögon och öron varför du har glitter i håret den trettonde December...

6. Du letar upp din enda Svenska bekant och "firar midsommar" med Belgiska jordgubbar.

7. Du blir irriterad när tant efter tant du städar hos inte fattar att "mhm" betyder "ja, ok, jag hörde vad du sa" - när de tror att det betyder "hm?" och upprepar vad de sa en gång till.

8. Du ständigt pekar ut allting som är tillverkat i Sverige - från Edets toalettpapper till slangen från Trelleborg AB till gasspisen...

9.
Du prisar den svenska föräldraledigheten, gratis bibliotek och allting som kommunerna gör för våra skatter... (eller i alla fall borde göra).

10. Du tycker det finns en otrolig massa "svenska" volvos överallt... (en av Volvofabrikerna låg i Gent)

11. Du bullar upp med typiskt svenska läckerheter som kaviar och messmör och Marabou Noblesse på hemresorna samt ber gäster på besök att ta med sig.

12. Du saknar julmusten under julen.

13. Du undrar varför barnen har sitt sommarlov så sent? (sen säsong)

14. Du känner dig smickrad av att bli tilltalad "Mevrouw".
:-)

15. Du tycker att deras pärmar med andra hakar och hål är kasst. (man måste ju köpa nytt hålslag!)

16. Du irriterar dig till max på att påslakanen inte har hål i de övre hörnen! (om de inte är inköpta på IKEA)

17. Du tycker det är äckligt att toaletterna har en skithylla istället för hålet rakt ner. (Vad sjutton åt jag igår??)

18. Din medhavda gamla telefon inte passar eftersom de förstås har andra uttag här...

19. Du tycker alla hus är smala och utrymmena för små.

20. Du känner igen "svenska" hus först när du åker till Westland och får se de rika växthusägarnas bungalows med trädgårdar...

21. Du stör dig på att Holländarna pratar om att det finns för "många invandrare" i Holland - du är ju också en invandrare!

22. Du börjar läsa onödiga svenska kvällstidningar på internet vilka du annars AldriG köpte hemma i Sverige!

23. Du inte nöjer dig med Holländsk-Engelsk ordbok utan verkligen köper de riktiga Van Dales Zweeds-Nederlands ordböckerna. (100 euro tillsammans)

24. Du saknar snaps och snapsvisor på nyårsfesten. (t.ex.)

25. Du blir upprörd när du ser en vuxen ge ett barn en (lätt) örfil.

26. Du försöker förklara vad Allemansrätten är...

27. Du undrar vad som är så speciellt med en sketen insjö som föranlett hotell och pensionat eller en nöjespark - tills du letar på kartan och inte hittar fler än ca tio insjöar.

28. Dito "skogsområde" som du promenerar igenom på tjugo minuter.

29. Du delvis känner igen den "svenska granskogen" i Ardennerna. :-)

30. Du blir irriterad på att du måste till cykelhandlaren för att du inte lyckas montera av skyddet runt cykelkedjan som finns på alla holländska cyklar.

31. Du upptäcker att du inte behöver lämna företräde för bilarna i korsningarna, de lämnar företräde för DiG!

32. Du tycker att en två timmars bilresa inte är särskilt långt... (åtta timmar tar det från Haag till Prag)

33. Du cyklar även i regn (det finns ju regnkläder?...)

34. Du tackar för maten och värdparet ser förvånade ut. (tacka för maten är en ganska svensk vana)

ok.
jag kommer att fylla på denna listan - ge mig tips!

*ler*
Josephine


Andra bloggar om: invandrare, utvandrare, utlandssvensk, Sverige, Holland, Nederländerna, kulturkrock

Utrecht någon gång i Juli

minnet är bra men kort...  här kommer några fotografier i alla fall!


image493

Utrechts berömda katedraltorn. Det är ett fristående torn eftersom själva kyrkskeppet rasade i en tornado 1674. Det är det högsta kyrktornet i Nederländerna med sina drygt 112 meter. Koret och tvärskeppet(?) klarade sig och används än idag.


image494

En av byggnaderna intill, rikt utsirad och dekorerad. Stolen var skön att sitta i!


image495

Jag hittade ett café som passade Patrick!


image496

Vissa gator har verkligen lustiga namn! "tupp-skrik" eller "tupp-galande" !


image497

Och gissa om vi blev förvånade när vi plötsligt fick syn på en Venetiansk gondol!


image498

Den hade varit i vattnet i ungfär en vecka. Ett företagsprojekt från en ung holländare vid namn Arjen Heida som passade på att köpa den när den såldes på en auktion från ett museum, renoverade och satte igång. Som ni kan se är gondolen lätt böjd och det beror på att från början så hade de rika Venetianarna två slavar som rodde gondolen, men tiderna gick sämre och de var tvungna att spara varpå de fick problem när bara en slav skulle ro. För att få gondolen att ändå åka rakt fram utan problem så gjorde man om formen!

En vanlig rundtur på en och en halv timme kostar 20 euro/ person.

Gondoljären i Utrecht


image499

och så ett stycke träskulptur-konst. Tarmar, huvud och foster? Intressant.

Foto'n från Gent i Belgien härnäst!

*ler*
JosephineAndra bloggar om: Utrecht, Nederländerna, katedral, gondol

Facebook

Jag hade redan fått två inbjudningar och hade egentligen inte tänkt att gå med i YtterliggarE en community... (vad sjutton heter det på svenska?) men så *hrm* skapade Nika en fan-grupp där för Coelho och så vart jag inskriven där med.

Well, well - jag är även med i Flixter och Cherry Tap och Second Life, men jag är i stort sett aldrig där. De enda ställena som jag verkligen går till varje vecka är mina mailboxar, yahoo-gruppen, MySpace och hit.

Http://www.facebook.com

är alltså (nya) innestället för den som vill "nätverka".


Josephine
;-)

Andra bloggar om: facebook, myspace, yahoo-groups, communities

Tisdagar (och en hel del mera) med Morrie

Jag läste boken och älskade den.
När en av mina orkesterkollegor, en äldre man, var döende i cancer,
hittade jag ett exemplar på holländska och gav honom den. Hela hans
familj läste boken och tyckte om den.

Idag hittade jag via Teacher Tops blog en video med de tre TV-program som spelades in med Morrie Schwartz.

Det är ett långt klipp på nästan femtio minuter så bänka er med en god kopp te!
Sevärt!
Josephine


Andra bloggar om: Morrie, , als

Fy för överdriven nationalism!!

Med anledning av ngn som anonymt (ingen e-post, ingen blogg = anonymt)
kommenterat min blogg från i höstas med en översättning av Ebru Umars
kolumn om Ohran Pamuk och folkmordet (fast nu får man inte kalla det så längre enligt EU) på Armenierna - måste jag bara få poängtera att du, "EU-lag", missade poängen med hennes kolumn!

Poängen var inte så mycket själva frågan om vad allt dödande skulle kallas för, som att en massa halvt holländska (80% är födda i Nederländerna) ungdomar som på sin höjd varit i Turkiet på några veckors semester, demonstrerar för en Turkisk sak i Amsterdam. Deras nationalism är inte bara smått fanatisk utan också löjligt ironisk (enligt Ebru Umar) eftersom de klagade på att de inte hade någon yttrandefrihet (de ville inte att folkmordet skulle kallas för folkmord och för det fick de reprimander från en massa historiker och andra) - vilket - och här kommer själva poängen: de definitivt INTE har i Turkiet! där man t.ex. enligt LAG(!!) inte får kritisera Kemal Atatürk utan att åka i fängelse eller får dyra böter - eller t.o.m. vilket hände en journalist - blir ihjälskjuten av någon fanatiskt nationalistisk yngling!!


I lördags såg jag i Dance-parade i Rotterdam en lastbil med disco-musik, house, som kallas för "hardcorde". Jag har alltid förknippat det ordet med pornografi, men sedan ett bra tag har det flyttat över till en viss sorts militärisk (det låter som exploderande bomber och granater) house-musik. De hade ett helt gäng efter sin lastbil med ungdomar, många med rakade huvuden och snudd på nynazistisk klädsel (bara zwastikan som fattades), många med "Lonsedale"-jackor och en hel del med holländska flaggor. Inte en enda Surinammare i sikte bland dem!

Jag fick lägga band på mig för att inte verbalt attackera en tjej i den utstyrseln lite senare. Nederländerna!! Nederländerna som var ockuperade av Nazi-tyskland under andra världskriget - Har de inte lärt sig ett enda j-a litet skit!?!?

All denna nationalism, detta hetsande, den ökande polariseringen - den gör mig rädd. Det är samma vindar som blåste innan första världskriget, samma hat numera mot oliktänkande och de som har en annan religion - som hatet som göddes och brast likt stinkande varbölder under andra världskriget. 75% av alla judar som fanns i Nederländerna mördades.

Tänk på det! innan ni börjar med era tirade om att vi har tagit emot för många invandrare bla bla bla...

well - se då till att den rika världen inte längre suger ut den fattiga!
Om vi VerkligeN skulle betala det riktiga värdet av all metall, olja, regnskogsträ m.m. från tredje världen, om vi VerkligeN skulle ta fasta på att tredje världens länder får fungerande nationella system för skatter och välfärd- befirade från korruption - då kanske vi inte varje år skulle ha tusentals och tusentals ekonomiska flyktingar som vill förverkliga den "Amerikanska" drömmen om ett bättre liv även i Europa??

"Det är väl inte vår sak" - nähä? så vad gör då VårA multinationella företag i de länderna då? vad GöR de egentligen? det HaR blivit vår sak, vi ser konsekvenserna överallt, inte minst i klimatförändringarna som numera ger rejäla naturkatastrofer även i Europa.

Jag sitter här och skriver på en ny dator och jag frågar mig ibland - vad har den egentligen kostat? Varifrån kommer platina(?), koppar och andra metaller i de olika komponenterna? Hur mycket olja och olika kemikalier har använts till plasten? Vad händer med den om tio år när den är "slut"? och så all el den förbrukar, plattskärmar är dessutom mycket störra eltjuvar jämfört med vanliga skärmar.... åhåjaja...

Det tar ingen ände med eländet,
men jag har i alla fall yttrandefrihet
att skriva om det!

Josephine


Andra bloggar om: nationalism, Turkiet, krig, tredje världen, ekonomi, salig röra

Bloggerian bloggera

Jag har blivit så lyckligt lottad att mitt internetmodem lagt av.
Sedan två dagar sitter jag på ett internetcafe och läser mejl m.m.
Fördelen är att jag verkligen använder min betalade online-tid
till det jag verkligen ViLL göra och struntar i Aftonbladet och
annat onödigt.

Nackdelen är att jag inte kan ladda upp ngt av alla de foto'n som
ligger på lager. Från Utrecht och från Gent bland annat.
Innan 2004, på den gamla goda tiden när jag inte hade internet-
uppkoppling hemma, fanns det vissa internetcaféer där jag kunde
ladda upp foto'n från floppy-diskar, men numera vaktas det mesta
rigoröst och de nya systemen tillåter inga sådana friheter...

Som tur är har jag denna veckan annan förströelse då min bästa väns
äldsta dotter är och hälsar på mig! Så vi har bl.a. tittat på
vattenfallet i Coo (Ardennerna), hon och Patrick har "åkt"
slingshot (aldrig i livet att jag sätter mig i en sån!) och
vi har oxå åkt vattenrutchkana samtidigt som jag från tornet
kunde titta på atomium 500m bort. Coolt.

Hon fyller 16 i Oktober. Ah, ljuva ungdom! *grin*
(jag hade träningsvärk i de övre magmusklerna efter rutchkanorna...
hm.)

Om min blogg - för den som undrar - jag är en periodisk skrivare,

den som vill vara säker på om jag har skrivit ngt gör bäst i att
registrera sig på bloglines och bokmärka den där.
Nyligen är också OK.

Vi se's (nu tar min tid slut)
Josephine :-)

RSS 2.0