Sjukt

Har varit hemma idag pga "flunsa light" eller vad man nu ska kalla det. Åkte till Bryssel i lördags, fast jag kände mig inte riktigt kry och sedan blev jag bara sämre. Brände nästan hål i Patricks lakan vilket föranledde vissa låga skämt om att jag visst alltid är en "hot girl" fast av olika skäl... *mutter*

Lyckades ta tåget hem igår vilket typiskt nog satt fast en timme strax efter Duffel i Belgien pga en olycka med tåget före. De sa det inte rent ut men det verkade som om det var någon som ställt sig på spåret?? "person-olycka" kan ju betyda allt möjligt...

Idag feberfri, hoppas kunna jobba imorgon men jag tänker ta spårvagn och buss och inte cykla en massa kilometer... Patrick tycker jag borde vaccinera mig då jag ju faktiskt får flunsan minst en gång varje år. Jag vet inte, för mig känns det så "normalt" att den slår till . Bara gamlingar och veklingar behöver ju vaccinera sig... eller?

För övrigt får ni inte glömma att anmäla er till skrivarcirkeln!

och det ser ut som om jag kommer med i Tyska FHM också. (Brittiska FHM tryckte mig i Juni-numret) De är i alla fall villiga att betala en liten slant, Holländarna var typiskt nog alldeles för snåla för det! Undras när Svenska FHM hakar på?...

*ler*
Josephine

Andra bloggar om: influensa

Huset som vann arkitekttävlingen (Hus i Haag 3)

swe1

Ligger i hörnet Sweelinckplein - Banstraat i kvarteret Duinoord.
Kortet taget från Banstraat.

Swe2

Arkitekttävlingen tror jag hölls 1898. Någonstans på huset står året när det byggdes.

13405-285

Dörren.

swe3a

Lägg märke till att alla huvudena är olika!

swe4

Från andra hörnet.

swe4a

snacka om burspråk....


Hälsningar Josephine - som ofta njuter när hon cyklar genom stan :-)

Andra bloggar om: arkitektur, hus, Haag, Nederländerna, Holland

Se upp!

datornhämnas


(snodd från Barbakvinnan!)

*grin*
Josephine

Skrivarcirkeln November

konstnär

Bilden är klippt av konstnären Carl Fredrik Holtermann som publicerar bloggen
"Therapeutic Pictionary".


Med bara sex dagar kvar till November släpper jag uppropet för nästa månads skrivarcirkel; Vem vill vara med? Anmäl dig enkelt här inunder! :-)

(för regler se nedan)


Här är resultatet för Oktober månads skrivarcirkel:

Fröken Tjatlund vågade sig på att skriva om Hästen, en berättelse om en flicka som får åka på ridläger på Gotland.

Albatrossen skrev om Maktkamp och hur den finns överallt, även mellan kvinnor och inte bara mellan män och män/kvinnor.

En liten tant lämnade pinnen till nästa pga bristande inspiration.

Så Inga M tog över pinnen med ämnet Livslust. Det tog en oväntad vänding i hennes händer!

Mette lämnade också pinnen vidare (perfektionist! hi hi ;-) men den som är nyfiken kan alltid titta in på VIP Story där hon har flera noveller publicerade!

Excessa klarade sig fint med ämnet När jag gick i skolan och hon lämnade över pinnen

till mig med ämnet Glaskupan Svårt, det tog sin tid innan jag satte mig ner och lät mina tankar kring en månbas ta form. Inspirationskällorna var Semitjov och i bakhuvudet fanns även Exupery med "Den lille prinsen".

-----------------------------------------------------------------------
Här följer lite kopierat om hur vi gör, du som varit med innan kan nu sluta läsa!
---------------------------------------------------------------------
Regler: ämne > fritt, tid > tre dygn (om det går), anmäl att du tagit upp pinnen, samt när du är klar och skicka omedelbart pinnen vidare med ett nytt ämne till nästa och anmäl det tydligt i dennas blogg. (gärna även här)
Texten publicerar du i din egen blogg. (Gärna under kategorin "skrivarcirkeln". Skrivarcirkeln lämpar sig inte för "tittar-på-min-blogg-en-gång-i-veckan-bloggare", du kan få din pinne efter tre dagar, men du kan också få den inom 1 1/2 timme efter föregående om denna har flyt!
Skulle du få pinnen på onsdagen och du ser det först på torsdagen så har du naturligtvis tre dagar på dig från och med torsdagen, men som sagt, om du inte tittar på din blogg oftare än två-tre gånger i veckan så blir det svårare.
Om du ska åka på semester eller om du råkar bli sjuk är det också snällt att säga till att du hoppar över så att cirkeln kan snurra på som den ska.

Det hör till god ton om du är med i cirkeln att du skriver en liten kommentar till den som har svettats och skrivit en text eller dikt. Helt enkelt en bekräftelse att texten har blivit läst! För att se vem som har skrivit och var pinnen är, är det bara att titta förbi här. Jag postar regelbundet en länklista till den senaste rundans skribenter.

Den som vill veta mer om skrivarcirkeln kan titta på kategorin "skrivarcirkeln" till höger.
------------------------------------------

Detta blir den sista cirkeln i år, eftersom December brukar vara så hektiskt för många så tänker jag låta bli att arrangera cirkeln den månaden. Så passa på nu!

Josephine


Andra bloggar om: skriva, skrivarcirkel, bloggstafett

Göteborgare

Det är något speciellt med Göteborgare.
De (speciellt killarna då) är helt enkelt galna hela bunten. Frågan är vad de har fått det ifrån, om det är allt tittande på den där Poseidon-statyn som har ställt till det för dem, eller om det är frånvaron av riksdag och kungahus. Ingen förväntar sig på allvar att en Göteborgare skulle kunna vara seriös.

Ta bara en sån sak som Chalmers Barockensemble! Sveriges enda studentorkester i symfonisk sättning och de är väl i stort sett de enda studentmusikerna som sitter dödligt allvarliga iklädda frack eller svart klänning under en konsert... Studentorkestermusik kännetecknas av en otyglad spelglädje i kombination med humoristiska scenframträdanden (och öl). Barocken har en speciell grupp bestående av en diskare, en som torkar och en som krossar tallrickarna i en plåthink i takt med musiken. De spelar utan triangel men väl med en rejäl rektangel. Som obligatoriskt extranummer finns sedan trettio år (eller mer) ett stycke kallat "Musikaliskt skämt" där de begår brutala övergrepp på en stackars toalettstol.

barockensprit

Barockens barförråd i turnéns början, bilden tagen i Växjö juni 1993.

Sen finns det en del andra Göteborgare oxå, varav honom nedanför kallad "Ugglan". Radioamatör (73 ;-), tågfrälst, ornitolog och läser faktaböcker medan andra tittar på TV bara för att kunna klå varenda en som vågar försöka tävla mot honom i TP. (Trivial Pursuit)

Alltså borde han vara en värdig motståndare till Göteborgs-bloggaren El Pedro som menar att han är absolut bäst på TP. De håller i alla fall båda två på Frölunda ishockeylag. Ta en öl tillsammans!

JJ är en annan Göteborgare - i alla fall bodde han i Göteborg då jag lärde känna honom. Hur och var har fallit i glömska, troligen på någon studentfest. Student i engelska, han var aktiv i en teaterförening och jag gick på en föreställning där han spelade en kung som vars samvete plågade honom p.g.a. ett mord. Han tvångstvättade sina händer till den grad att han till sist använde en fil och ett rivjärn.. "Aaah! jag har blod på mina händer!" Var det Shakespeare? (uppdaterat) eller var det en av Terry Pratchetts böcker om skivvärlden?

En som inte var Göteborgare men väl studerade där var JB och han hade sannerligen en naturlig Göteborgsk humor! Jag gjorde misstaget att para ihop honom med en barockare och en väninna på en middag. De hade inte ens hängt av sig jackorna förrän jag knappt kunde andas pga skrattkramperna...

jag lär återkomma till ämnet!

*ler*
Josephine

Ardennerna - Esneux

Esneux1

Trots att jag brukar ta en massa kort så har jag hittills faktiskt inte lagt upp en enda bild från någon utflykt i Ardennerna! Igår helt kort, bara en timme, tog vi bilen från Neupré där Patricks mamma och syster med familj bor, över "åsen" eller åsarna... ("berg" skulle holländarna
säga... ;-) till den lilla staden Esneux. Den räknas faktiskt som stad, men stor är den inte.
Typisk liten turistpärla. :-)

Esneux5

Det jag gillar med Ardennerna är kombinationen av skog och åter skog och de vilda klipporna där bäckar och åar ätit sig ner under årtusenden. Detta är baksidan av klippan du såg på första fotografiet. Någon gång för länge sedan högg invånarna ut en port.

Esneux2

Fortsättning. Glömde panorama funktionen...

Esneux3

Floden(?) eller ska man kalla det en å? (en bred å?) heter Ourthe och rinner så småningom ut i Meuse som i Holland blir Maas. (Maastricht)

Esneux4

Ett Belgiskt hus, ganska intressant, men inte så jättegammalt och inte så jättetypiskt.

Esneux6

Höstfärgerna börjar komma...

Esneux7

Den här husraden är nog mera typiskt Belgisk i sin blandade stil.

Fler foto'n kommer - jag har massor liggande på hårddisken.
Foto'n från Ardennerna hamnar under kategorin "Belgien".

CS!
Josephine (det höstregnar i Haag)

Han har börjat blogga!

Han har börjat blogga


Efter att ha mutat honom med jag vet inte hur många påsar hopjes...

satte han igång att blogga!

Jippie :-)

(och det hade jag inte alls frågat efter, men glad blir jag ändå ;-)

Josephine < solskensglad

.... bara han nu inte i ren protest mot detta tilltag slutar?...
Fast gör han det får han inga fler hopjes.

hopjes

(Haagska kaffekarameller)

Rösta på Mettes Novell!

Ni som bor i Sverige! (jag kan ju inte, dumma idiot-mobil-nummer man ska sms-a till som bara fungerar InrikeS! :-(

Rösta på Mettes Novell! Jag har läst allesammans, men hennes är den mest originella! (och detta skriver jag inte bara för att hon dessutom är en go' vän ;-)

sådetså

Josephine :-)

konstig statistik idag

Antingen har webbloggs statistik-räknare hakat upp sig,
eller så har Postvagnen på Svenska Järnvägsklubbens Hemsida en himla massa besökare!

Eller så kommer ni allesammans från någon annanstans, men varifrån?
Snälla berätta! Jag dööör av nyfikenhet! (och nej, på webblogg bas fungerar det inte att installera något program för att spåra besökare, tyvärr, inte det jag har försökt i alla fall..)

Josephine - alltid nyfiken :-)

uppdaterat 21-10

Ny teori- jag taggade mitt skrivarcirkelbidrag med "Science Fiction" och när man kollar det så är det faktiskt rätt så många som är rätt så aktiva SF-läsare/skribenter... Jag får väl skriva mera SF då ;-)

VIP Story.se

Min deckarnovell "Skosnöret" från skrivarcirkeln i somras blev godkänd för VIP Story. Kul!

Jag är jättesugen på att skriva mera nu... det var något med SF-berättelsen som riktigt började klia... Kanske är det det att med SF så får man verkligen lov att ta ut svängarna... *ler*

Josephine

Glaskupan - skrivarcirkeln

Glaskupan - skrivarcirkelnSelena tittade ut mot stjärnhimlen och försökte föreställa sig hur det skulle se ut med en helt blå himmel istället för detta mörker med hundratusentals små gnistrande ljus. Stjärnbilderna så välbekanta, vandrade sakta runt, medan hennes hem rörde sig i sin bana runt jorden.

Platsen hon hade uppsökt ikväll var den vanliga ovanpå en klippa. Bakom henne växte ett par granar intill en konstgjord liten sjö. Under dagen med det skarpa solljuset och de skyddande reflektorerna innanför glaset syntes ingenting, men när natten plötsligt kom (till skillnad från på jorden pågår skymningen under tre minuter) öppnades reflektorjalousierna och alla kunde se ut i rymden.

Jorden syntes på avstånd tydligt blå med stora vita molnstråk. Tänk att få leva där borta... Att varje dag få se en riktig blå himmel, regn och snö, vindar som blåser och gör vågor på sjöarna, en regnbåge... Här under glaskupan var allting kontrollerat av känsliga sensorer och vädret var detsamma dag ut och dag in med exakt samma luftfuktighet. Visst hade man byggt upp en stor sporthall där man kunde åka skidor på konstgjord snö och en simbassäng med en vågmaskin, men på TVn fick hon se sådant som bara hennes föräldrar hade varit med om. Och hennes föräldrar hade bestämt sig för att stanna på månbasen. De tyckte det kändes tryggare här eftersom inga vapen var tillåtna på månen.

Alltid pågick ett krig någonstans på jorden. Eller så blev människor nerskjutna på gatan för att någon försökte stjäla deras juveler/nike-skor/armbandsklocka. Hon kunde inte förstå det. Ni lever i ett paradis och gör varandra så illa!
men vad vet en månflicka om fattigdom och getton? Om att växa upp på fel plats och aldrig få en riktig chans? De levde väldigt skyddat här, under glaskupan.

Till det yttre liknade det mera ett gigantiskt runt växthus än en glaskupa, men eftersom växthus har ventilation med luften utanför och eftersom månen har en atmosfär som är alltför tunn, var detta växthus hermetiskt tillslutet. Som en ostkupa fast tvärtom, kupan var mycket liten och satt på en jättelik rund ost. Ändå rymdes mycket därinunder. Kupan var bara den översta våningen. Under marken fanns flera våningar med bostäder och förråd och gångar till mindre kupor med olika verksamheter såsom odlingar, fabriker och terminaler.

Trafiken till och från jorden var inte intensiv, men viktig. Från jorden fick man regelbundet från de rymdfarande nationerna ny livsviktig teknisk utrustning, i retur skickade man bearbetad ren metall av hög kvalitet och specialiteter som bara utvecklats på månen. Där var också en regelbunden utväxling av måningenjörer som skulle påbörja sina kontrakt och de som avslutat sin period och ville åka tillbaka. Selena visste att när hon fyllt arton kunde hon få möjlighet att göra en jordresa. Tanken både lockade och skrämde.

Det skulle vara spännande att få uppleva den där blå himlen... men otäckt att vara på en helt främmande plats så annorlunda. Varje dag fick hon träna i ett speciellt snurrande rum där gravitationen pga av centrifugalkraften blev starkare. Men även i de vanliga kläderna fanns speciella insydda vikter. Hennes muskler skulle annars inte utvecklas som på jorden, men redan nu, som den första generationen av månfödda, visste hon att där fanns skillnader. Den fulla effekten av dem skulle hon inte få veta förrän hon satte sina fötter på jorden.

Om hon nu ville sätta sina fötter där... Hennes föräldrar berättade att från de upplysta städerna kunde man inte se stjärnorna tydligt på natten, inte som här. Med ett litet teleskop kunde hon på jordens nattsida se storstädernas ljuspunkter. Så mycket elektricitet! andra ställen var helt mörka. Kanske kunde man se stjärnhimlen bättre därifrån?

Selenas armband pep till. Mamma undrade när hon skulle komma hem och sova. Hon tittade en sista gång på jorden där hälften var dag och hälften var natt och sedan reste hon sig och började gå hemmåt.


Josephine 2006-10-16

En del är påhittat, annat är sant. Skymningen på månen är mycket kort pga att atmosfären på jorden förlänger vår skymning. Och idag finns internationella avtal som förbjuder placerandet av massförstörelsevapen/atomvapen samt militär verksamhet på månen. (wikipedia "the moon"- 10 legal status)


Zooma in ditt hus på jorden! http://earth.google.com/


Andra bloggar om: skrivarcirkeln
Andra bloggar om: science fiction

Nya spårvagnar i Haag!

spår1

En ny eller flera nya linjer, under namnet "Randstad rail". De högre inkomsttagarna på Laan van Meerdervoort lobbade rätt så hårt mot den nya trafiken, men som vanligt med den tekniska utvecklingen fick de ge sig och i detta fallet kommer det att bli bra för de här vagnarna är verkligen TYSTA!

spårvagn2

Och snygga. Den senaste varianten av dem som rullar sedan några år i Amsterdam.

spår3

Någon har varit framme och passat på... "Kvinnor kör bättre" - tyvärr är antalet kvinnliga spårvagnsförare i minoritet ;-)


spårvagn4

Från andra ändan. Lika snygg både bak och fram således! Foto'na tagna kring storkyrkan i centrum av Haag.

Hälsningar till alla spårvänner i Sverige!
Josephine

Andra bloggar om: Haag, spårvagnar

Orhan Pamuk - kolumn av Ebru Umar i Holländska Metro

Såhär skriver kolumnisten Ebru Umar i Holländska Metro den 13:e oktober
------------------------------------------------------------------------

Landsförrädaren och hans nobelprisMan kan bli sur för mindre, Ohran Pamuk vinner Nobelpriset i litteratur. Vad ska nu alla de snygga killarna och tjejerna göra, de som i förra veckan prydde omslagen på alla tidningarna och var förstasides nyheter med sina igentejpade munnar? Deras Pavlov-reaktion var briljant. Du säger Turkiet, du säger "Fy Turkiet" (t.ex. ifråga om Armenien) och barn som inte har mer att göra med Turkiet än att de slösar bort sina pengar där, de står plötsligt allihop på Dam [Amsterdams centrum-torg] under den gemensamma nämnaren yttrandefrihet. Mera holländskt kan det inte bli.

Och så nu Pamuk. Sedan flera år en självklar nobelpristagare, men äntligen får han det också erkänt. Vad ni kommer att ångra er demonstration på Dam när ni har blivit äldre, tänkte jag. Men så mycket äldre behövde de inte bli. Jag är väldigt nyfiken på hur samma ungdomar nu kommer att manifestera sina missriktade nationalistiska känslor, nu när Ohran Pamuk, också kallad landsförrädare eftersom han inte förnekar folkmordet på Armenierna, äntligen kan hämta sitt pris. Demonstrera på Dam utan tejp över munnen.

Det är helt enkelt Korkat (ja, med stor bokstav) vad maskotinvandrarna från CDA [kristna konservativa] och PvdA [arbetarpartiet] har gjort. Här och var säga jatack och amen för att kunna få en, om än inte valbar [högt upp], plats på ett politiskt partis lista och sedan stenhårt förneka folkmordet på Armenierna i Turkiska tidningar. Hallå! Ni är inte valbara i Turkiet, de ser nog upp där. Vad tänkte ni på, Holländare läser inga Turkiska tidningar? Idioter. Förnekandet av ett mord, i vilken form som helst, har ingenting med yttrandefrihet att göra. Det har att göra med missriktade nationalistiska känslor.

I förra veckan fanns det i NRC.Next (tidningen som plockar prenumeranter från de andra PCM-tidningarna vilka nu blixtsnabbt kommer att förlora en väldigt massa prenumeranter genom att själva lansera en egen PCM-gratistidning)* en insändare från en elev på Erasmusgymnasiet i Rotterdam. Han, själv från en armenisk familj, tyckte det var synd att Turkar och Armenier inte pratade med varandra om frågan kring den Armeniska folkmordet. Också detta tyckte jag var rörande. [är hon ironisk här?] Skulle Tyska och Judiska ungdomar prata om Holocaust? Jag vet inte.

Vad jag däremot vet är att Holocaust förnekas bara av rasister. Och att ingen ställer ungdomarna på Dam tillrätta. Tvärtom, av ungdomar som har kapacitet att avsluta gymnasiet, studera och säga en redig mening på ren holländska istället för på bruten holländska, förväntas att de kan se objektivt på en fråga som de inte har någonting med att göra. Riktiga turkiska ungdomar som studerar i Turkiet kan också göra det. Och gör det. [De] tycker att man i en äkta demokrati måste kunna handskas med de svarta sidorna av sitt demokratiska förflutna. Stå bakom en Ohran Pamuk (och inte bara när han inte får nobelpriset) eller en Elif Shafak när det handlar om att göra reklam för Turkiet. Men detta gör det svårt för "Hollands Hopp", utbildade bikulturella ungdomar (vackert ord förresten) hjärnan nollställs och låter sig styras av felaktig nationalism.

Om det Armeniska folkmordet vet jag precis lika mycket som mina klasskamrater som gick ut Erasmusgymnasiet 1988. Med tanke på de demonstrerande ungdomarna på Dam har inte mycket förändrats. På grund av den här farsen skulle man nästan kunna rösta på PvdA eller CDA. Att ta med Ohran Pamuks "Istanbul" som obligatorisk litteratur tycks mig ett bättre val - också i medborgarkursen.(**)


* PCM -utgivare av flera större tidningar + ett bokförlag i Nederländerna
** motsvarande SFI - svenska för invandrare, i Nederländerna
---------------------------------------
OBS! Översättningen är gjord av en amatör utifrån eget intresse med hjälp av lexikon och kontakt med vänner, ingen kontakt har tagits med Metro eller Ebru Umar.

Josephine Anderson, Haag


Andra bloggar om: Orhan Pamuk, nobelpris, Turkiet, Nederländerna, Holland

Paprikor

Paprikor


Jag satte några av alla de där fröna som sitter innuti och avocadon fick det efterhand väldigt trångt! (syns inte ens)


papr2


och de tre plantorna dricker tillsammans med sina fröhus ca 1 dl vatten per dag! (1 1/2 varma sommardagar)paprika3


Jag vet inte ens om de skulle smaka gott... mycket hänger ju på jorden också och den är inte precis pinfärsk... men de ser fina ut i köket i alla fall! (bättre än "mögel" under denna kategori ;-)

*ler*
Josephine

Andra bloggar om: paprika, krukväxter

Hus i Haag (2)

Efter ett kvickt beslut att rensa lite foto'n så kommer nu den andra "Hus i Haag"-bloggen. (Kategorin "Haag" är för övrigt späckad med fotografier!)

hus1

Två av de många fina villor som ligger på Klatteweg. Området brukar kallas för "Lilla Schweiz"- frågan är om det är pga exklusiviteten eller den kuperade terrängen...

hus2


hus3

Från Klatteweg kommer man ut på Badhuisweg, vars nedre del (här) inte är lika välbekant som den övre som går spikrakt upp mot kurhotellet. (Scheveningen)

hus4

Hästhuvudprydnader på väggen.

hus5

Typiska jugendfasader för Scheveningen.

hus6

Archipelbuurt- skärgårdskvarteret. Finare kvarter i centrum. Alla gator är namngivna efter öar som hört/hör till Nederländerna.

hus7

Hus intill centralstationen.

hus8

Ännu ett hus i Archipelbuurt på Bankastraat. Jag älskar detaljrikedomen på fasaderna här för att inte tala om alla tinnar och torn. Detta huset är praktfullt, men det går inte upp mot det som vann arkitekttävlingen i slutet av 1800-talet på Sweelinckplein... Nästa gång!

Josephine - hustittare


Andra bloggar om: Nederländerna, Haag, hus, fasader

Yttrandefrihet och kränkning

Ibland (inte ofta numera) surfar jag runt litegrand och läser nya bloggar eller återbesöker gamla. (Om du kommenterar hos mig så får du garanterat återbesök!) En bloggare/skribent/politiker som är ganska rolig är Sakine Madon. Jag hade aldrig hittat henne om det inte varit för allt ståhej när hon skrev om Pippi Långstrump och Turkiet.

Jag delar inte hennes politiska inriktning, men hon skriver med fart och kläm och är rolig att läsa. Hennes syster bor liksom jag också i Nederländerna.

Hon har rört om i grytan (välbehövligt) och jag ville egentligen länka till hennes senaste krönika som är intressant. Frågan om kränkning är värd att debattera och hon svarar ordentligt på alla kommentarer i sin blogg. Snart sitter hon i TV-studion också, så de turkar som retade upp sig har gett henne en enorm publicitet, vilket hon trots allt kan få bra använding för.

Josephine - invandrare och f.d. mobboffer

Personlighetstest

Denna är riktigt kul!

men... jag blev...

Du är

Måns Herngren
Trygghetsfaktor: 64 %

Visst är informationssamhället intressant, men man får ta det där pratet med en nypa salt.
Du tycker att du ser igenom de värsta rökridåerna.
Jovisst, du gillar utveckling och förändring,
men isåfall vill du veta vilken den blir.

Lämpliga yrken: Mellanchef, Hantverkare, Sjuksköterska.
-------------------

Måns? jag klarar inte av det namnet,
inte nog med att han är elak i Pelle Svanslös-böckerna,
dessutom hette en av mobbarna på mitt högstadium Måns.
:-/

annars stämmer det hyffsat - jag gillar att ha lite koll på vad som ska hända..

Josephine - "trygga räkan"

moln

moln


Turordning Skrivarcirkeln Oktober

leatherbooks


Nummer ett blir Fröken Tjatlund Med ämnet "Hästen".

Nummer två blir Albatrossen

Tre - En liten tant

Fyra - Inga M

Fem = Mette

Sex - Excessa

Sju - jag (om inte fler anmäler sig under tiden, då klämmer jag in er emellan.

Regler se förra posten i kategorin "skrivarcirkeln".

Varmt Välkomna alla nya skribenter! och kul att se att de gamla fortfarande vill hänga med. Gör ert bästa för att kommentera hos varandra också!

*cyber-kram*
Josephine

RSS 2.0