La Marche des Rois Mages

"De tre vise männens march"? Jag vet inte riktigt om man kan översätta det så eftersom detta är en urgammal fransk julsång. Texten skrevs av prästen Joseph Demargue i början av 1700-talet men melodin är medeltida från södra Frankrike.

Jag har börjat öva på den, efter att flöjten har legat ospelad under större delen av året... :-/

En körversion kan höras här (blinkar till Bloggblad)Någon som känner igen denna melodin? Finns det någon svensk text?

Josephine < jul-musikalisk Allt som finns att veta om stycket - på franska

Att vara full av liv - eller inte?

Detta boktipset stötte jag på hos Qi via Annela och Bloggblad och jag tycker det verkar vara en viktig bok så jag vidarebefordrar det här.

Att leva som utbränd av Mia-Marie Hammarlin

En formulering i recensionen som verkligen fångade mig var denna i slutet:

"En hypotes som är avhandlingens kärna. "Är utbrändhet i så fall ett exempel på ett negativt frihetsprojekt, ett sätt att avstå världen, istället för att ljudligt opponera sig mot den och sedan erövra den?" En pockande följdfråga är ändå vad som får människor att avstå från denna erövring. Det är ju inget mindre än en existentiell och en samhällskulturell katastrof."

Och jag ser direkt framför mina ögon unga tjejer och killar som tappat gnistan, som undrar vad f-n någonting egentligen är bra för och att världen och livet är piss.
Så i det perspektivet behöver inte "utbrändhet" handla om en medelålders ihopklappad ensamstående undersköterska med omöjliga barn därhemma, det handlar ju faktiskt om samhället i stort.

Vad är det vi sätter värde på?
Och hur kan vi visa det på ett bättre sätt?


*lite allvarliga lördagstankar*
Josephine

Läs även andra bloggares åsikter om utbrändhet, emo

Flitiga bin från Georgien vannHade inte ens en aning om att det fanns en Eurovision junior songcontest, trots att direktören(?) är svensk och heter Svante nånting-élius. Satte på TVn och där var de på en holländsk-språkig barnkanal, en repris.

Visst är de gulliga?

Toppengrej med en junior tävling! precis som det ska va' Sötast var nog de uppstylade flickorna som presenterade poängerna från respektive land, imiterande sina vuxna förebilder med StoR inlevelse och entusiasm!

*ler bara ler*
Josephine

Twitter, Bombay och Bloggvärde

Nu halkade jag in på en såndär grej till... "Twitter" mest för att jag var nyfiken på de senaste nyheterna från Mumbai/Bombay. Jag antar att den var bra i början, men där var mycket repeterande av TV-nyheter när jag kom in, så det kändes inte speciellt jättelive efter ett tag.

Känner inte riktigt heller för att koppla upp mobilen till twitter... Det finns tillräckligt med informations och kommunikationsbrus runtomkring mig under dagarna. Ibland - fast inte ofta - skulle jag vilja ha en laptop på tåget, men för det mesta tycker jag det är så skönt att bara kunna sitta ner och slappna av, låta tankarna vandra, titta ut genom tågfönstret eller studera medpassagerarna på tunnelbanan (den som inte vill bli sedd eller se ngn av de andra stirrar istället stint in i sin metro-tidning).

Och Mumbai? När jag gav SAP-support på engelska fick jag ofta samtal därifrån, nu med bara DW på engelska inte lika ofta. Jag hoppas de kan få ut gisslan levande från hotellet. Finns det något som ursäktar terrorism? Jag tycker inte det, jag hatar det faktum att oskyldiga människor dör, människor som lever vanliga liv och som aldrig har gjort en fluga förnär. Vad angår deras (terroristernas) krig oss andra?

Och sen stötte jag på bloggvärde Vette sjutton vad de beräknar värdet på för enligt den sidan är min blogg värd: 476 221 kr(!) Oki... hoppas blogg esse i Kalmar är nöjda med reklamintäkterna de får in...

Förkylningen är lite bättre idag, men jag är glad att jag stannade hemma, hostade mycket på morgonen, matt och rejält hängig.

*snurf*
Josephine

snowlantern

Min kollega tittade på mig med ett stort frågetecken i ansiktet - en vad?

Ja, en "snow-lantern" - inte vet jag vad ni kallar dem på holländska heller? Nej, just det, det görs tydligen aldrig snölyktor i Nederländerna eller i norra Belgien...  Trots att de HaR aft vintrar med snö här med. Annars är Holland ett land vars vinter jag mest förknippar med frusna kanaler och skridskoåkning (vilket de inte heller har haft på år och dag - frusna kanaler alltså).Just denna snölyktan är hittad här hos Lin och Lavendel.

  Den jag gjorde i Söndags hos Anne tog jag aldrig något kort på...  ibland numera känner jag inte för att fotografera...  det fungerar inte, det är inte samma sak... ett foto blir bara en liten fyrkantig bit färg som inte alls lyckas fånga den stämning som jag befinner mig i. 

För i Söndagskväll var det lycka. Ren och skär bubblande barnslig lycka när till sist ett ljus i ett glas instoppat i den lilla lyktan fortsatte att brinna och lyktan nere i trädgården tindrade som en juvel i mörkret. Jag har inte gjort ngn snölykta på flera år. Senast det föll en massa snö i Bryssel var i påskas och den smälte bort väldigt snabbt. Denna helgen kom det ännu mer och under något längre tid, men på måndagen var det mesta på gatorna borta och på tisdagen fanns bara en och annan skvätt kvar på taken.

I lördags var det jobb-fest på en restaurang i Antwerpen. Mycket trevligt och mycket roligt. Och ja - jag hade varit hos frisören innan... *ler* Hans assistent var en jättekort söt kvinna på bara 145cm! Kanske ett foto nästa gång...Men idag har jag vita ringar runt ögonen och röda kinder. Urförkyld. Har blivit sjukskriven t.o.m. fredag.. konstigt nog fungerar datorn lite bättre än att läsa, men inget av aktiviteterna är en höjdare när huvudet värker och näsan (efter rejält halsont) börjar rinna.

Blä - jag hatar krig, mobbning, förkylningar och myggor!

*snörvel*
Josephine

PS: trevlig, rolig, tänkvärd, mysig, galen - kort sagt - ett gukldkorn till pappa-blogg! Korvasbloggen!

Läs, läs!! :-)

Söndag i Zonienwoudfågeldamm
min ekorregult


Ardennerhästar vid Rouge Cloitre


grönti den sista halvtimmen kom det lite kvällsljus


röttHösthälsningar,
Josephine

TillsammansMycket förändringar på G. Är det inte hårklippning, barntankar och annat
så går en konservativ(?) stat och väljer en helt ny sorts ledare.

Känns bra. Ta dig tid - talet är 17 minuter långt, men väl värt att lyssna på!

Josephine :-) *glad*

RSS 2.0