Ordlös onsdag - skimrande musik

image581
Ordlös onsdag


Andra bloggar om: tvärflöjt, James Galway, meditation, ordlös onsdag

Vackert.

image579


Veenendaalkade mot Leyenburg sjukhus ca kvart över fem idag.Promenad längs med Trekvliet (Hus i Haag nr.6)

image562

Från Rotterdam till Amsterdam går en kanal. Den passerar också Haag och här gör den en liten instickare till centrum. På väg in flyter den också in i industrihamnen "Binckhorst".  Längs med kajen till vänster ligger flera husbåtar.

image563

Vi lämnar Haag och går på Cromvlietkade in i Rijswijk. (I juni månad nådens år 2007)

image564

Rijswijks kommun har alltid varit noga med att påpeka att de hör till EU... (?)


image566


image567

Utsikt mot nordväst och Haag.


image568

Andra hållet mot sydost, från Geestbrug.  (gastbron?...) Nu går vi in i Voorburgs kommun. (= Stor-Haag)


image569

Huset byggdes 1897.


image570

Och det här huset skulle kunna vara ännu äldre....  fin fasad?


image571

Nu promenerar vi på "Hoekweg". (efter bron)


image572

Stockros


image573

Cykelsemestrar!  "Ahoy" från Utrecht.


image574

Gamla ekar i Hoekenburg park. (hoek = hörn)


image575

Gammal klaff(?)bro, numera cykel och gång-bro.  (Vad heter bro-typen?)


image576

Typisk holländsk semesterbåt, för semestrar på kanalerna.


image577

Dövinstitutet Effatha.


image578

Och som avslutning raketblomster... tror jag att de heter - de ser iallafall ut som det! *grin*

Josephine

Cynism är inte humor

Under drygt två år i bloggvärlden har jag ibland stött på personer som är mig totalt främmande...
som om de vore från en annan planet... cynikerna.

Först verkar deras blogg väldigt rolig, dråplig, full av halsbrytande satiriska ordvändingar. Intelligensen är det inget fel på! men så kommer alltid ett ögonblick när personens sanna natur uppenbaras för mig och jag vänder mig bort i avsmak.

Oftast är det inte bloggaren själv, men hans eller hennes kommentatorer som gör en rasistisk eller otroligt cynisk kommentar som av bloggaren själv inte sägs emot. Då vet jag. Denna personen saknar hjärta.

En av dessa bloggare besökte jag flitigt förra året. Bloggaren tyckte om en viss sorts godis och full av infall som jag är mejlade jag och frågade om hxn ville ha ett litet paket från Holland. För skojs skull! som svar fick jag "Nejtack, så snäll får man inte va."
Eh? vadå "snäll"?...
Jag har tidigare skickat vykort, guldstrumpor och alla möjliga småsaker till andra bloggare i Sverige och här kommer en ytterst intelligent (verkade det som) person och säger att jag gör "fel"?

För mig kändes det som om bloggaren ifråga var rädd för att lämna ut sin adress eller sig själv, vilket ändå var paradoxalt eftersom hxn skrev om sig själv i sin blogg! Men när det kom till interaktivitet tog rädslan överhanden.

För så tror jag att det ligger till. Cynism döljer att någon har förlorat hoppet. Hxn tror inte längre att man får vara "snäll". Det är en virusinfektion från Bamsetidningen som ska botas med en rejäl dos svartsyn... och det är ju så cooolt när man kan kränka andra och sedan låtsas att den kränkte har ju ingen självdistans, ingen huuumor!

Alex Schulman var populär eftersom han hade många medlöpare.

Ett hjärta?? Nej Gudbevars! då kan man ju bli sårad! HjäLP jag blöhöhöder!! ge mig ett av sten istället!! eller ett snyggt i stål helt i trend med modet år 2007 och fullständigt okänsligt! Jag är bara Sååå rädd för att visa vem jag egentligen är! jag vågar inte sticka ut!! nej fy sjutton, man måste verkligen anpassa sig, aldrig göra något lite tokigt, aldrig tappa stiiiilen!

Jag hade en f.d. väninna i Borås som i sista hand alltid ringde mig när hon inte hade någon annan att gå ut med under en fredags eller lördagskväll. Hon vägrade totalt att gå ut själv, det var Döden! då kunde det ju synas att man var ensam! (pest och kolera) Tanken att man kunde gå ut själv och komma i samspråk med sociala personer föll henne aldrig in. Så rädd och otrygg i sig själv var hon. Jag tyckte ibland riktigt synd om henne.

Och jag har humor... en hel del... Annars klarar man sig inte 197cm över havet. När jag och P. sist var ute på stan och en något berusad man ropar efter oss på holländska "Sexigt att ligga med en sån lång tjej va!?" - då började vi både två att skratta. Den var bara föööör dråplig!

Josephine

Fullmatad helg

Blir det på lördag och söndag.

Lördag iväg till Amersfoort för foto-session med Kaikura. Jag har träffat Martine (204cm och Nederländernas officiellt längsta kvinna) förut, men till denna sessionen kommer en ny tjej som ska va 199cm tror jag... Chris tycker om att para ihop mig med dem som är längre så alla kan se hur liten jag eg. är! *lol*

Det var genom Kaikura 2003 som jag började med fotandet och internettandet. En liten revansch mot all j-a mobbning under skoltiden... men det känns ibland väldigt dubbelsidigt, å ena sidan får jag en hel del positiv respons, å andra sidan är det bara det yttre... *liten suck* Trots att jag verkligen gör mitt bästa för att göra foto'n som jag själv tycker om, som har humor, glimten i ögat...

Så jag har nu till sist börjat söka efter fotografer som kanske har nya idéer, nya poser, nya uttryck - Mera Kreativitet!

Och på söndag ska vi prova en. En amerikansk porträttfotograf som befinner sig under drygt en månad i Rotterdam vars fotografier har varit med i olika mode och sport-tidskrifter runt om i världen. Det ska bli spännande. Han tar normalt rejält betalt, men är så pass intresserad av att fotografera mig att han gör det gratis. Well - gratis och gratis - i praktiken kommer han att använda mina foto'n som det passar honom - men jag tycker inte jag har något att förlora på att få ut bilderna till fler ögon. Och blir det efterfrågan kommer han tillbaka och Då kan jag ta betalt. Så är det med det mesta - alltifrån obetald praktik till "gratis" reklampennor... (företaget har ju betalat för dem)

Eftersom han är en riktig fotograf testar jag,
och inte någon av alla dessa beundrare som vill komma och fotografera med typ en instamatic-kamera som förevänding för att få träffas och pröva sina dating-chanser. *grin*

Rapport nästa vecka.

Josephine

katt-väckning
tack och lov var Frans aldrig sån. Han kom först när han märkte att jag vaknat... då började han bita mig i armen för att jag skull gå upp och ge honom mat. *grin*
Oscar II däremot... liggande på pappas bröstkorg... pappa låtsas somna igen varpå Oscar sticker till honom med en klo i näsan! *lol*

Vilka är era värsta katt-väckningar?

*ler*
Josephine


ps. Jag älskar "miaowet", det är så cartoon-aktigt och ändå så krävande realistiskt. *grin*


Andra bloggar om: katt, alternativ, väckarklocka

mera höst

image561

Genom Hedgehog som har länkat till denna fotografen tidigare, men som jag tyvärr inte kan lägga upp på bloglines eftersom hon inte har något RSS-flöde...

Kathleen Connally heter hon och hon bor i Pennsylvania i USA. Vad har staten Pennsylvania för bokstavskortning? PA eller PY eller något annat?
Ett tag fick jag upp en massa bostadslån-reklam med alla staterna prydligt utmärkta med MA,AZ,CA osv. verkade kul att lära sig men, förvillande lika är det svårt att hålla isär flera av dem.

Josephine - geografi-freak

Andra bloggar om: Kathleen Connally, fotografera, naturfotografi, fotograf

Ninglinspo(igen)

image549

Hos Bea och Philippe i helgen och på söndagen gick vi promenad, återigen till den fina bäckravinen! Denna gången tog jag foto på informationstavlan för att verkligen komma ihåg stavningen av det lustiga namnet...  Det låter som något hämtat från Astrid Lindgrens sagovärld! och hon skulle säkert också ha älskat denna platsen. *ler*


image550

Från pilen upp till krysset promenerar vi i oländig terräng på en smal slipprig stig från 155m till 340m över havet. Denna gången utan ungdomarna med oss gick vi dubbelt så långt och de två bassängerna "Cerf" och "Diane" är ÄnnU finare än de längre ner! som hämtade från en John Bauer-tavla.


image551


image553

(med blixt)


image554


image555


image556

vitt och rött - vandringsled


image557


image558

bain de Cerf

image559


image560

nedre delen av bain de Diane, tyvärr blev foto't med denna fina runda damm helt suddigt... nästa gång.

Jag kände mig frustrerad över att jag inte kunde fotografera ljudet... tills jag kom på att jag ju har en videofunktion på min mobil oxå!!  men...  oerfaren...  så tänkte jag inte på att kontrollera inställningen, därför är bildkvalitén inställd på meddelande-nivån (= mycket låg), men ljudet av den porlande bäcken hörs bra!

 klipp ett

klipp två

klipp tre

klipp fyra


Your nature-lover!
Josephine  :-)

Andra bloggar om: bäck, bäckravin, Ardennerna, Belgien, natur, skog

Carcassonne foto'n

Så, till sist efter att ha valt och valt bort, ett album i Yahoo-gruppen med några fotografier.

image548

En eller två andra bilder (eller kanske fler) kommer att få en egen månad i nästa års kalender.


Jag kan verkligen rekommendera att göra en personlig månadskalender och ge bort till familjen i julklapp, det uppskattas alltid!


Josephine  :-)


Zuiderstrand Söndag kväll 14:e okt

Bilderna får tala för sig själva. These photos need no explanations.

image539


image540


image541


image542


image543

utom denna = "utomhus sex" eller "nature sex" skulle jag vilja översätta det med, men man
kan ju också vara panteistisk och gå på den spirituella linjen = ha sex med naturen? have sex
with nature itself?  *lol*


image544


image545

uppdaterat: om havet - 25 jan 2006

Josephine  :-)

Andra bloggar om: stranden, havet, sandstrand, solnedgång, meditation

Fjärilen i glaskupan

Igår såg jag en mycket rörande film. Baserad på boken "Fjärilen i glaskupan" av Jean-Dominique Bauby, som var chefredaktör för franska Elle. Han drabbades av en massiv hjärnblödning, låg i koma under tre månader och vaknar upp och kan endast blinka med vänster ögonlock. Resten av kroppen är totalt förlamad. han kan inte prata, inte svälja - ingenting!

Men hans hjärna fungerar annars helt normalt. Han kan höra och förstå, hans intellekt är det inget fel på, minnet är intakt och det är med hjälp av sin fantasi som han flyr undan sitt tillstånd och lever ett inre liv.

Hans logoped använder ett speciellt alfabet där bokstäverna kommer i den ordning som de oftast dyker upp i språket. Med hjälp av det bokstaverar han genom att blinka en gång för ja, två gånger för nej - bokstav för bokstav, ord för ord och han lyckas på så vis att kommunicera med människorna runtomkring.

Det första han bokstaverar för henne är "Je veux mourir" (jag vill dö). Men i slutet av boken/filmen vill han det ändå inte. Han har med hjälp av en tålmodig assistent skrivit en bok.

Detta inslaget är på franska, men ändå. Julian Schnabel, regissören, har valt den ovanliga utgångspunkten att filma i början från Jean-Dos perspektiv, från hans ögon, suddigt, blinkande, fokuserande. Hans tankar uttalas (så som han skrev ner dem i boken senare) men hörs inte av dem runtomkring vilket ofta skapar en komisk effekt.Julian Schnabel är amerikan och en del av skådespelarna är också amerikaner men för att få det hela så autentiskt som möjligt talar alla franska och filmen är inspelad på det vårdhem vid Frankrikes kust där Jean-Do bodde. Sjuksköterskan som skötte om honom spelar sig själv i filmen, så även sjuksköterskan som badade honom i polen.

Detta är ett av tre klipp (på engelska) med en intervju med Julian Schnabel.klipp två

klipp tre

Han blev bäste regissör på filmfestivalen i Cannes, väl förtjänt.

Max von Sydow spelar hans gamle far. Jag visste inte att han kunde prata så fin franska *ler* men så har han också en lång skådespelar-karriär. Han är 78 år gammal nu! och han bor i Paris. Den engelska wikipedian är tre gånger bättre än den svenska versionen...


Filmen kommer att ha premiär i Sverige först den elfte januari...
men den som väntar på något gott? Det ger er i alla fall tid att läsa boken först och i detta fallet så går det bra. Ett av de exempel där bok och film kompletterar varandra och filmen kanske t.o.m. är bättre än boken. ;-)

Josephine

Andra bloggar om: Fjärilen i glaskupan, the diving bell and the buttefly, Julian Schnabel, locked-in syndrom, Max von Sydow

Cornelis Vreeswijk på holländska

Mindre känt för den svenska publiken är att vår "ursvenske" vissångare Cornelis faktiskt spelade in flera skivor i Nederländerna på sitt modersmål. Efter fem år här nere förstår jag vad han sjunger och jag njuter både av hans svenska accent och hans utsökta förmåga att kombinera ordmelodi och rytmik. *ler*  I biografin "Getinghonung" som jag läste någon gång på 90-talet berättade han i en intervju att det var inte alldeles enkelt att översätta de svenska hitsen till holländska. Ibland fick han ändra även musiken och gå ner ett helt eller halvt tonsteg för att det skulle låta bra. Holländska och svenska låter trots allt väldigt olika.

Cees

"Ballader från den beväpnade tiggaren" anses som en av hans bästa skivor härnere.

Nederländska musikarkivet har tagit sig an att spela av gamla LPs och med hjälp av ny teknik rensa ljudet och ge ut gammal musik på CD. Denna köpte jag för drygt 20 euro. Det fina är att du kan klicka på noterna till höger och höra ca 40 sekunder från varje sång. Gå och lyssna på "De Capucijnersamba"!  Capucijners är en sorts ärter och han sjunger om olika maträtter som han inte tycker om eller kan smälta, nej ge mig capucijners istället!

Göteborgsblues(?) ändrade han till Beerenburgblues i Friesland. "Drickat för Frieserna är inte för katten, därför hör du dagligen Beerenburgbluesen."  *grin*

Lyssna och njut!
Josephine


Andra bloggar om: Cornelis, Vreeswijk,Cornelis Vreeswijk
Nederländerna, Holland

Alana

Ett av hennes fans (hon har ett antal runtom jorden!) har lagt upp två klipp från ett brittisk TV-program som sändes i tisdags. Alana är 210cm lång. Vi gjorde en session tillsammans in januari 2004 för Kaikura.På jakt efter en brudklänning, så romantiskt!*ler*
Josephine

Pointless Powerpoint

Denna hade Niclas lagt upp på sin facebook.*grin*
Josephine

Andra bloggar om: powerpoint, standup comedy

fotografier på Flickr!

13405-537

Utsikt från vår hotell-terass!

Reseskildring kommer strax, jag har ägnat kvällen åt att fixa iordning fotografierna och lära mig hur man ordnar dem på Flickr. Det verkar vara ett bättre ställe än Kodak gallery, mera lättillgängligt för besökare. Där finns ett slide-show alternativ med svart bakgrund som lyfter fram fotografierna jättefint, men beskrivningarna faller bort.


mina fotografier på Flickr


Kommentera gärna!

Josephine

Carcassonne

Jag kommer att ha ett kort blogguppehåll (tror jag, jag kanske är så trött efter hemkomsten att jag inte bloggar på flera veckor efteråt... he he)  f.o.m. onsdag t.o.m. söndag. Fingrarna kommer att få vila och fötterna jobba!

image536

Bilden kommer från TrekEarth.

För ett tag sedan läste jag om Carcassonne i romanen The Labyrinth av Kate Mosse, men även innan och under de flygningar jag har gjort med Ryan Air från Charleroi så har jag lockats av de fina bilderna...  och nu så blir det av!

Fler fina fotografier finns på denna sidan klickar du på de små bilderna så blir de större.

Du som precis hittat hit till denna bloggen, misströsta inte utan gå en runda i arkivet under tiden bland intressanta(?) kategorier... 


Vi se's nästa vecka!

JosephineAndra bloggar om: Carcassonne, Frankrike, medeltid, ringmur

Is-utställningen på Madurodam

Det blev mera lättläst med ett bindestreck...

För länge sedan lovade jag att lägga upp foto'na från is-utställningen på Madurodam som vi besökte sista helgen i maj. (Usch, jag har massor med bilder från hela våren... massor med husfotografier, men jag känner inte för att lägga upp solbelysta hus när det är mulet, då blir jag bara ännu mer nedstämd..  :-/

Så - istället passar vi på att tjuvstarta vintern! hihi

Denna sortens is-utställningar, denna och den förra för ett par år sedan gjordes av kringresande kineser från norra Kina som har detta som specialitet. Den jag såg förra gången var med berömda byggnader och den var lite bättre konstnärligt sett, men med belysning m.m. är is ändå fantastiskt att titta på! Och nej, jag har inte varit på det berömda ishotellet i Jukkasjärvi...  än.

image520

Namnet på iskonstnärsgruppen?  Blogge Bloggelito lär inte titta in hit, så jag lär inte få veta av honom i alla fall.


image521

En giraff i skylten...  årets tema var "zoo".


image522

krokodil


image523

Älg. Denna ser nordamerikansk ut. (tycker jag)


image524

som sagt belysningen gjorde allt - eller inget, för min stackats mobilkamera. Här byggde de in en liten hållplats med Holländsk civilisation. Det där är en väderkvarn.


image525

järnväg på viadukt


image526

fågel  (vågar inte göra bort mig och säga fel art...)


image527

katt....  nog för att de brukar vara coola djur... men denna är helt iskall.
(ha   ha   ha)

image528

Den vandrande västen  :-)


image529

Sett i storlek hade han nog platsat bland pingvinerna!

image531


image530

Men då måste han först ta sig förbi ett par boxande kängurur...


image532

och ett vattenfall.


image533

En liten panda i bambuskogen.


image534

en uggla?


image535

Och så avslutar vi med en disneyliknande giraff!


is-tips: Fyll en hink till 3/4 med vatten, låt den stå utomhus och frysa två eller tre nätter tills den är helt genomfrusen. Ta in den och tina upp ytterkanten så att du får ut isklumpen - om den har frusit som den "ska" så ska den i mitten vara ihålig. (ta ut den igen) Såga eller på annat sätt ta hål/dela på klumpen, sätt ett värmeljus i, tänd det när det blivit mörkt - voilà - en islykta.

Minus - fungerar inte längre söder om Stockholm eftersom vi inte längre har några riktiga vintrar....  undras om man kan göra detta ifall man har en stor frys??

Josephine

Andra bloggar om: is, isskulpturer, Madurodam, Haag, kallt, vinter, Kinazoo, djur

RSS 2.0