"I am legend" med Will Smith

image637

som jag inte vore nog mörkrädd redan... nu har det blivit tre resor värre!

I fredags tittade vi på, vad jag trodde skulle bli en äventyrlig science fiction, men den liknade mera en science fiction horror! Storyn och filmen är bra. Någon tyckte tidigare att Arnold Schwarzenegger var som klippt och skuren för rollen...
hmmm... jag tycker nog Will Smith spelar bättre.

Filmen börjar rätt coolt med Robert Neville (Will Smith) som kör sportbil genom Manhattans öde gator och försöker skjuta hjort. Hans schäfer Sam sitter bredvid och hjälper till med ett gläffs då och då. Han är helt ensam och har varit det mer eller mindre under tre år sedan hela mänskligheten dukat under av en virussjukdom - orsakad från början av vad som var en cancermedicin - ett revolutionerande vaccin baserat på ett virus... De som inte har dött har förvandlats till bitande, rytande monster som inte tål dagsljus. De gömmer sig i mörka hus, tunnelbanorna och kommer bara ut när det är natt. Robert kommer i närkontakt med dem i alla fall när Sam springer efter en hjort in i ett hus... I källaren till det hus där Robert bor har han gjort i ordning ett laboratorum där han försöker komma fram till ett nytt vaccin eller botemedel till sjukdomen. Svårt.

Hela filmen känns mer eller mindre spöklik med de öde gatorna och husen. Roberts besök i en videobutik med uppställda skyltdockor som han pratar med gör hans ensamhet bara ännu mer skriande. Varje dag skickar han ut ett radiomeddelande på flera frekvenser för att komma i kontakt med andra överlevande, hittills utan resultat.

Emellanåt får man tillbakablickar av vad som hände den dagen när Manhattan sattes i militär karantän och Roberts fru och dotter flygs iväg i en helikopter. De panikslagna människomassorna och soldaterna som försöker hålla kontrollen, relativt äkta. En dag hittar han en av skyltdockorna på en helt annan plats än var den ska vara... Creepy!

Scenen med Brooklynbron i nattens mörker lär ha blivit en av filmhistoriens dyraste ...

Filmens hemsida

Jag hade svårt att sova flera nätter efter filmen "Signs" med Mel Gibson... spöklikt, rymdmonster och det där eländiga vindspelet av metall... Jag som tidigare inte haft några som helst problem med vindspel fick lov att ta ner mitt för ett par veckor. Grrrr*
Tål inte skräck.

För övrigt gick jag till wiki och läste om vacciner, trots allt kändes filmens ide om ett virus som görs om till vaccin inte som en omöjlighet med tanke på allt som man kan göra nu inom mikrobiologin. Avsnittet om virus är ännu intressantare...

Vill ni se ett öde Manhattan befolkat av hjort, lejon och "vampyrer" - gå och se filmen, vill ni slippa vampyrerna välj en annan film.

film-hälsningar
Josephine

Läs även andra bloggares åsikter om Will Smith, I am legend, film

regnbåge - uppdaterad

Nu har jag till sist gett upp...

igår och idag använder jag make-up-kräm eftersom området under intill och över ögat antagit flera nyanser av gul-orange mot blå-lila... det ser helt enkelt förj-t ut!

Patrick tyckte redan på måndagen att jag skulle ta på mig solglasögon... ha ha! solgalsögon i tunnelbanan och på bussen? DET skulle verkligen ge folk anledning att tro att jag har blivit slagen!

Annars läker det fint.

Nu måste jag jobba.

cu!
Josephine :-)


image639


Svullnaden efter att jag hade slagit i markisen...  (bister)


image640

"regnbågevacker"  (trött)

Dagens

dagens "webrequest" fritt återberättad från engelska:

"jag har problem med program X och X och X
vilka startar långsamt eller inte alls,
problem två av mindre betydelse är att det
kommer blå gnistor från datorn där bak."

eh.... när vi väl läser mejlet och kan ringa eller
mejla tillbaka kanske hela kontoret brunnit upp?

*big eyes*
Josephine

Värkande muskler och en blåtira

Så har vi flyttat 95 procent av allt som var i mitt rum.
Vi fyllde en skåpbil på nio kubik och ändå får vi åka nästa helg igen!
Familje-gener säger Patrick...
(vi är ena hopplösa ekorrar i min familj)
Muskler värker på en massa lustiga ställen där jag inte trodde att jag hade några mer än skinn och ben och mina biceps måste ha svällt till det dubbla.. (önsketänkande jo jo...)

Patrick verkar nu äntligen se det som jag har undrat hela tiden, nämnligen - hur vi ska få plats med allt egentligen - trots att han har 160kvm så är det ju inga tomma kvadratmeter ändå. Fast finns det tid finns det råd, en hel del kommer att gallras bort, möbleras om, skåp och hyllor köpas in och inte minst - de kvarvarande renoveringarna kommer äntligen att bli avslutade i år, fattas bra annat...
Hans ex. (jättemysig tjej!) uttryckte sin beundran att jag lyckats få honom att köpa en tvättmaskin, då hon tydligen efter att den förra gått sönder gick och tvättade i kvarterets tvätteri under flera år!

Blåtiran fick jag när jag envisades likt en sentida don Quichote med att nonchalera en markis. Det tyckte den inte om utan den klippte till mig med berått mod intill mitt högra öga. Jag är mycket glad att min skyddsängel ändå är så pass tålmodig att hon såg till att det blev just där och inte i ögat. De förskräckta pensionärerna som bodde där försäkrade mig att det inte blödde, men på min anmärkning att enligt lag ska kanten på markiser vara MinsT två meter över gatunivå!!! sa tanten att jag var ju så lång....
Grrrrr... som om hon aldrig lagt märke till att det finns en massa tvåmetersholländare i Haag??

Jag tog kort, men min dator är fortfarande inte uppe så bildbeviset på mitt boxer-face kommer senare...

tur att inte mina kunder kan se mig över telefonen... jag är inte riktigt "business"-presentabel just nu.

*grin*
Josephine

Henri SalvadorHan dog visst inatt.
90 år gammal.
Ett härligt musikaliskt liv :-)

Patrick tittar alltid på France 2 och ikväll var det ett extra program bara om honom. Jag som är så duktig på artister och låtar (not), hade ingen aning om att det var han som gjort "in the jungle" så berömd? nej, kanske inte - men han låg på låttoppen i Frankrike med sin franska version av den.

wikipedia (eng) om Henri Salvador

wikipedia om "The lion sleeps tonight"

Det finns inte många sångare som han, som kan sjunga mjukt med glimten i ögat utan att bli smöriga. Han får mig att tänka litegrand på Cornelis Vreeswijk i Cornelis lungna låtar.

Josephine

Läs även andra bloggares åsikter om Henri Salvador, The Lion Sleeps Tonight, Fransk sång

2008 års kalender!

image636

Finns att beskåda och beställa på cafepress:

cafepress/talljosephine

Klicka på "view calendar pages", bilderna visas i ett litet format,
irl är de i A4-storlek.

Det går också att beställa via mejl,
även om det tar ytterliggare ca två veckor. Josephinea197-AT-yahoo.se

Vilken bild tycker du är bäst?

*nyf*
Josephine :-)

Första bilderna från karnevalen

image635

Första bilderna från karnevalen som jag fått via epost är nu online i Yahoo-gruppen. När vi antingen fixat upp min dator eller varit i Haag kommer resten och de är så många att de tänker jag ladda upp på Flixster.

*ler*
Josephine

Hemma och förkyld

Halsont så in i norden, skit.
Är jag inte bättre imorgon så måste vi skjuta på flyttandet till nästa helg :-(

Det värsta med att vara sjuk är att man kan göra precis ingenting.
Inte läsa, ingen TV, inget internet (egentligen) - huvudvärk och feber blir bara värre.

Husläkarna här i Belgien (i alla fall dem jag har ringt häromkring) har mottagning på fredagskvällarna!! de ni. Manpower kräver sjukbrev av min läkare om jag vill ha ngn ersättning, fast jag tror inte jag får speciellt mycket... hmmm har de ingen karensdag? måste kolla i mina papper.

Det är i ett sånt här läge man ska ha en katt att gosa med eller ett akvarium att glo på (som inte ger en huvudvärk)...

och ute skiner solen.

Josephine :-] < grimas

Beijos - uppdaterad

Första riktigt långa dagen med mitt team.
Och jag tror den har gått bra... asch - den gick bra än så länge är det ju inte så mycket jag kan göra bort mig på? tyvärr sitter mina rädslor liksom ingarvade i benstommen... Det syns inte utanpå, sådana saker gör ju sällan det, men jag lägger så väl märke till det själv...

Rädslan att bli utfrusen, inte accepterad, för korkad, för okvinnlig, för lång, för dominant, för konstig - you name it. Mina tendenser att antingen ta för mig för mycket utrymme eller krypa in i ett hörn, aldrig lagom, aldrig "normalt"...
och nu ler jag ändå - normalitet är tråkigt.

Och mitt team är en skön samling människor som verkar vara väldigt avslappnade och vänliga. Konstigt vore det annars, vi ska ju jobba tätt ihop och ständigt hjälpa varandra så fort och så snabbt som möjligt när en kollega inte hittar lösningen i sin trouble-shooting.

Jag har roligt! njuter av gruppkänslan och av allt nytt jag lär mig varje dag, trots att jag av och till får lätt huvudvärk av mängden information! och jag tycker också om den internationella sfären. Därav titeln - ett av de få portugisiska ord som jag kan. R. är från Brasilien och han läser nu Coelhos första bok "O Diario de um Mago" på originalspråket.

När jag hämtat CD-ROMmen för mobilen på söndag, så kommer mer än femtio foto`n från karnevalen i Maastricht på Flickr i nästa vecka. Fantastiskt roligt som vanligt! *grin*

*ler*
Josephine

Fredag 8/2
klippt från aftonbladets artikel om Elisabeth Höglund.

"Engagemanget hörs i hennes röst när hon talar om mobbning. Hon talar om vad det kan göra med en människa, hur hon kan börja utstråla rädsla och svaghet, vilket bara lockar till sig nya plågoandar i nya situationer i livet. Mobbning kan knäcka en människa totalt ? eller göra henne starkare."

we know, we know...

Andra veckan

ah, Så frustrerande att fortfarande inte ha sin egen dator igång (Patrick vill först städa utrymmet där hans dator ska stå) och dessutom ha glömt CDn till min mobiltelefon i Haag så att jag inte kan ladda upp några fotografier till er från Bryssel och Mechelen, ännu. (data-programmet som behövs för att kunna göra det)

Den andra veckan av träningen har passerat och den har varit tuff. Inte för att de vi ska lära oss är speciellt svårt, inte alls, men det är MyckeT! "Information overload" *beep beep beep*

Några förkortningar som ni kan roa er med...

SAP
TCP/IP
LAN
WAN
LP/DT
SW/HW
HTTPS
ISP/IAP
VOIP
NIC

och sen tillkommer en miljon interna förkortningar som gäller våra egna program inom företaget... Problem lösningar, förklaringar osv.

Mina kollegor är intressanta och trevliga och jag har lärt känna otroligt många nya ansikten. Det känns nästan som om jag har varit en eremit under flera år! *lol* Cykeln kom väl och lyckligt ner till Mechelen förra söndagen så nu cyklar jag genom staden bort till kontoret vilket är betydligt trevligare än att stå och vänta på bussen. Uppfriskande.

Idag måste jag plugga (vi har prov då och då, klarar man dem inte måste man göra om dem... ) och imorgon åker vi till karnevalen i Maastricht.

cu!
Josephine

RSS 2.0