myspace-blogpost pa engelska

Jag haller mig till svenska här
och skriver ibland (tyvärr lite for sällan)
pa engelska här:

MySpace-bloggen

Idag ska vi kopa tvättmaskin.

Ska bara väcka snarkaren borta i sängen forst...

*ler*
Josephine

Saknar

Det är jobbigt att flytta.

Inte nog med att allt måste packas ner, en massa slängas bort (svårt att välja) och sedan alla lådor och möbler kånkas upp och ner... (hi hi - jag har ändrat till svenskt tangentbord... eftersom det lär dröja ett tag till innan min dator är uppe. Lite knepigt att skriva, men det går. :-)

jo, just det - det var det jag ville säga - alla prylar som man vill använda är nerpackade... eller fortfarande kvar på andra stället. På söndag hämtar vi i alla fall min cykel och sen slipper jag vänta på busseländet i Mechelen i tjugo minuter eller mer eller sitta fast i bilkö där i ytterliggare tjugo minuter... ni som pendlar i Stockholm - Hur sjutton står ni ut?

Tacka vet jag att kunna cykla i eget tempo i friskt regn och brännande sol! :-)
och se lite träd på vägen - tråkigare omgivning än den runt kontoret får man leta efter. :-/ Saknar de fina kvarteren och de gröna områdena i Haag, men jag har ännu inte sett så mycket av Mechelen, det blir bättre.

Imorgon kommer S. (svensk) på mitt nya jobb att läsa min blogg.
(bara får att jag inte kunde hålla tyst om mina kattbilder av Frans förstås...)
Sen kommer jag att få äta upp vartenda ord jag har skrivit hittills...

*trött*
*sova*

Josephine

trappspring

blev det en hel del denna eftermiddagen.

Vi akte for ett par timmar till Haag och plockade med oss lite av det ena och det andra. Sa jag har rensat ut mina koksgrejor. Fy sjutton vad mycket konstiga kryddor och teer och annat jox jag har som jag aldrig använder! maste slänga!! samt mina badrumsgrejor, dator, printer+scanner+kopiator (i ett), skärm, tangentbord, ordbocker, kläder, regnkläder, stovlar, strykjärn, strykbord, torkställning m.m. bilen blev i alla fall full.

Eftersom jag bor pa tredje vaningen (pa hollandska raknar man bottenvaning, forsta vaning och andra vaningen..) sa har jag tva trappor att springa upp och ner. Svettigt! och da var detta inte den "stora" flytten med alla mobler?...

Hur som helst - nu har jag i alla fall ett par snygga blusar for nästa vecka. Slut pa hemtjänst-slarvet, nu ska man va' "kontorsklädd" = fiiint klädd! (det vette sjutton... men vi far väl se... ;-)

*knuffel* (holländska for kram)
Josephine

Introduktionsdag

Jaha...
sa har jag idag traffat mina framtida kollegor. Aldrig forr har jag väl sett sa manga datanordar under ett och samma tak? Callcenter-avdelningarna har 400, totalt pa kontoret jobbar 800. Och hittills har jag inte sett en enda karl pa tva meter... men det var ju bara forsta dagen sa jag stoter väl pa ngn som är längre än mig forr eller senare. *grin*

Däremot har jag sett en hel bunt som är riktigt korta! ;-)
Inklusive chefen. Vore kul med ett framtida foto med oss tva, kanske pa ngn av alla foretagsfesterna?

Det kommer att ta tid innan jag vant mig vid den varma, torra luften...
att dricka faller sig naturligt efter cykelturer, dammsugande och golvtorkande - men när jag sitter still blir jag inte torstig och *pang* sa kommer huvudvärken som ett brev pa posten efter nagra timmar.

Mycket att lära sig, de olika dataprogrammen ter sig som komplexa labyrinter for mig...
men samtalen som kommer in verkar ofta inte alltfor svara, särskilt inte när det är problem som kunden eg. hade kunnat losa själv genom att läsa under "help"... *grin*

Efter tre veckors träning tror de att jag ska kunna borja jobba. Men under de forsta tre manaderna räknar de med att jag bara har 50% produktivitet...
hmmm...
vi far väl se!


Sen kom jag "hem" tre kvart innan Patrick och borjade laga mat... som värsta husmodern...
och DeT var ovant for honom - att komma hem och det var redan ngn hemma! *lol*

Pendeltiderna är at skogen - 1 1/2 timme fran att jag gar hemmifran, men när jag fatt dit cykeln till Mechelen kommer det att ga lite fortare och sa har de en car-pool oxa som jag hoppas jag kan haka pa snart.

Pa sondag hämtar vi min dator och printer - jag ska fixa hit mitt svenska tangentbord och växla till det. Patricks nya tangentbord vill inte ta alt-koderna for a och o som ni märkt. (fyran har en pil till vänster och plotsligt hoppar webbläsaren istället bakat till foregaende sida, hm.)

Mycket att tänka pa och ordna med.
Saker som ska ansokas och annat som ska sägas upp.

Jätteskont att boendet i alla fall var lätt fixat! ;-)
Nu har Patrick väntat pa sin dator i säkert tva timmar...

Se's!
Josephine

ändring

efter en natts orolig sömn kom Doeke fram till att han helst inte ville ha fisk-bilden på internet... det kan ju finnas tjyvar som tror att hela hans hus är fullt med dylik konst vilket inte alls är fallet... däremot finns här ca 60 000 böcker. (30 fulla bokhyllor) Varav ett antal tusen på kinesiska.

Jag trivs :-) På torsdag kväll blir han solo igen för då försvinner jag söderut! Kanske vi kan hämta mina böcker i Sverige senare i år?... (tio banankartonger bara)

Josephine - bokmal

Josephine i Bryssel

That's right. Jag ska flytta. Bli sambo igen...
(hoppas det gar bättre denna gangen...)

I torsdags eftermiddag efter jobbintervjun pa morgonen fick jag veta att jag fatt jobb som helpdesk-telefonist pa ett stort dataforetag i Mechelen. Sa jag kommer att flytta in hos Patrick och pendla (20min med taget) till Mechelen varje dag. Jobbet gar forsta aret genom manpower, sa det drojer ett tag innan det blir fast, om jag ar tillräckligt bra forstas...

De ville ha ngn som kan svenska, holländska och engelska, som är social, har baskunskaper i data (mattligt, men det blir mera nu), lätt for att lära, noggrann med detaljer osv

Lyckligtvis var det inga problem att sluta med hemtjänsten med en veckas varsel. Tur, for internutbildningen borjar nästa vecka med introduktion pa fredag. Jag kommer att städa man-tor och sen direkt aka ner torsdag kväll. Men flytten av alla mina prylar och mobler gor vi steg for steg sa jag kommer inte att säga upp mitt rum forrän till forsta mars.

Jag kommer att sakna mina gamlingar... och min orkester... och mitt rum som verkligen har varit mitt lilla hem under drygt fyra ar(!) och själva Haag ocksa..
men det finns mycket nytt som väntar pa mig här..

Patrick sa ngt i slutet av November eller borjan av December som bet sig fast, att jag alltfor ofta ser forändringar som definitiva när de inte är det. Med andra ord, det är mycket mojligt att jag i framtiden flyttar tillbaka till Haag, eller flyttar till Mechelen eller kanske t.o.m. flyttar till Sverige... (fast det tror jag inte, jag trivs bra härnere
;-)

Där det finns jobb, där kan man bo och finns det inget jobb sa far man skapa sig ett! Alltifran att odla svarta vinbär (Smaland) till att guida turister inne sta'n. (Haag)

For mig blir det nästan bara plus att nu borja jobba heltid istället for 75procent, med en fast lon istället for växlande manadsloner beroende pa om ngn av mina städkunder sa upp mig eller inte. Med detta jobbet har jag en chans att komma vidare. Och att bo tillsammans är inte heller helt fel...

Nu har Patrick till sist fatt ändan ur att slutfora renoveringarna som mer eller mindre legat oavslutade under flera ar!

ok. dags att sluta internetta, jag maste dammsuga en massa borr- och sag-damm...

*ler*
Josephine

ps. lordags-TV: Kurt Wallander - "fotografen", pa Nederland 2. Festligt att läsa oversättningarna samtidigt som jag hor svenska, skanska och danska... *grin*

ordlös onsdag - nattuggla?

image634

Ordlös onsdag hos Nejma har julledigt fram till nionde Januari.Men kanske ngn av de andra ändå lagt upp en bild?

Josephine

RSS 2.0