Trött

oj, oj, oj, oj.... att man kan bli så trött! Det är inte vetigt. Inte klokt... idag har jag också bestämt mig för att sluta hos Mwr E. i Leidschenveen eftersom det verkligen ligger för långt bort från Mwr A. som jag ska jobba hos klockan ett. Att cykla ca 12-14 kilometer? och sedan fortsätta städa, det fungerar bara inte.

Först tänkte jag inte så mycket på avståndet mellan Mwr E. och mwr A. men efter första veckan visste jag att detta var verkligen att ta i... och jag funderade och skrev ett brev där jag helt enkelt bad om mer betalt för den extra cykeltiden. Totalt under Fredagen cyklade jag alltså 1 tim och 3 kvart! och jag får betalt för 20min (mellan två kunder, har jag bara en får jag ingen cykeltid utbetald).

Och vad händer? jo, kontoret skyller på att det inte går att föra in i systemet och bla bla bla... till saken hör att jag är den TredjE som jobbar hos henne och ÄntligeN är hon nöjd! men när jag försvinner kommer hon inte att ta en fjärde utan be sin dotter som jobbar för ett annat hemtjänstföretag komma och städa hos henne. Nr.1 kunde egentligen inte städa, nr.2. hade bil men tyckte ändå att det var för långt bort (!!) och så jag.

Hur långt går egentligen mitt ansvar? nu försvinner en kund från mitt företag och det känns som att de på kontoret fullkomligt struntar i om kunderna stannar kvar eller inte!

Nej, det fungerade inte med lönesystemet att ge mig mera cykelpengar och någon löneförhöjning kunde jag absolut inte få! (Nähä - varför inte det då? hur mycket är då en nöjd kunde som stannar kvar i företaget egentligen värd??)
*suck*

men jag borde inte göra mig så mycket besvär över detta,
jag äger inte detta företaget och jag kommer inte att jobba där år ut och år in heller...

Det svåra är just nu att vara konsekvent, jag skulle hellre vilja stanna kvar hos denna nya damen och säga upp Mwr A. som är den värsta gnällspiken på två ben som jag vet. Nästan varje vecka tänker jag att jag ska sluta hos Mwr A. när jag får fler timmar någon annanstans, men så kommer jag på tusen ursäkter för att fortsätta hos henne (hon kan ju vara SÅ trevlig efter att hon har fått gnälla av sig...) inklusive att problemet inte är att hon är gnällig utan att jag inte hanterar mina timmar där tillräckligt professionellt... well, well...

Jag har aldrig haft något tjockt skinn på näsan och lär väl aldrig få det heller.

Det jobbiga med att jobba i hemtjänsten är IntE städningen! den är tvärtemot en meditativ aktivitet som jag emellanåt kan finna njutbar...

och jag tycker om cykelturerna runtom i stan, men det finns ju gränser.

Igår funderade jag på hur många dagar det skulle ta för mig att cykla till Paris och huruvida det skulle vara roligt eller bara en pina?...

Ikväll tar jag tåget till Bryssel.
Skönt.

Josephine :-)


Andra bloggar om: hemtjänst, cykla, dåliga chefer, gnälliga tanter, trött, tröttare, tröttast

Vilken blomma?

image492

När jag ser något som jag tycker är vackert knäpper jag ett kort, men vilken blommande planta är detta? Den växte i ett jättelång rabatt vid spårvagnshållplatsen i Voorburg (intill Haag).
Jag träffar inte den f.d. kommunale trädgårdsmästaren och dendrologen förrän nästa tisdag.
(och då måste jag komma ihåg att printa ut bilden också!....)

Josephine - glömsk

Mera Stockholm

Jag har hittat fler bilder i mitt arkiv... Någon som vet (alltså inte du som bor i Stockholm, det blir för lätt!) - var detta är?

image490

När jag var liten tyckte jag inte alls om denna stationen. Jag var så sur på att vi aldrig gick av vid Stadion för den stationen är så färgglad och vacker. Först de senare åren har jag börjat uppskatta det intressanta som finns att läsa och se här. "Världens längsta konstgalleri" har Stockholms tunnelbana kallats och det stämmer fint. London, Paris, Hamburg - väldigt tråkiga stationer i jämförelse!


image491 

På golvet nedanför. Vad det ska föreställa? en väldig massa... både historiskt och nutida har jag för mig.


*ler*

Josephine


Andra bloggar om: Stockholm, tunnelbana, konst, vetenskap

Båtar!

Tredje bloggen på två da'r, nu har jag riktigt roligt! *grin*

Temat blir båtar eftersom vi tillbringade en del timmar i Stockholm med att titta på dem.

image479

Först ut blir det allra äldsta flytetyget: Regalskeppet Vasa. Sjönk 1628, bärgades 1961.

Vasamuséet

image480

En annorlunda bild, min gratisblogg tillåter inga större foton på bredden, men här har jag utnyttjat panorama-funktionen i mobilkameran för att ta en lodrät bild! av aktern. Trots att jag har sett skeppet många gånger är det fortfarande en upplevelse att gå in i muséet och se detta väldiga gamla mörka skrov.
Jag känner mig liten (och det är ju inte så ofta ;-) när jag står därnere och tittar upp!


image481

Yachten (uttalas [jåten] har jag fått lära mig) "Mystic" kommer från/ är registrerad i Georgetown,
Cayman islands.

image482

stor och jättelyxig, men inte lika stor som "Rising Sun" som vi såg 2005. Världens största yacht,
ägs av Oracles grundare. Foto på den finns här.


image483

och bredvid det nya låg det gamla! Söt  :-)


image484

Denna är inte så dum, jag gillar de mjuka linjerna. Många nya motorbåtar ser ut som skokartonger någon har råkat tappa i vattnet. En båt att chartra för konferenser och liknande.  m/y - motoryacht?image485

Ah! en tävlingssegelbåt! mums!

image486

"Azzurro" från Danmark, tävlar inte längre och på väg till Åland. Vad heter båtklassen??


image488

Flytetyg av mindre format. Vare sig mopederna går på land eller vatten tycker jag de gör för mycket oväsen. Fast på sjön blir det ännu värre eftersom vattenytan bär ljudet mycket längre bort.


image489

Ja den här kunde man ju inte låta bli att fotografera! (igen)


Dagens nautiska sightseeing, jag har en massa bil-bilder som också ska upp, men inte nu.

*ler*
Josephine
Andra bloggar om: yacht, ångbåt, motorbåt, segelbåt, vattenmoped, Stockholm


Himmelsskådespel

Jag tittar bort från datorn och får se detta!

image477

Ett  lokalt åskväder till höger suger till sig alla moln i närheten som en jättelik dammsugare.
Vindkrafterna däruppe är enorma. Sommaren 2002 var jag på segelflygarläger och under en
av dagarna blev det dåligt väder. Läraren visade mig hur planet kunde stiga med flera meter
per sekund på uppvindarna mot ovädersmolnen. Alltså inga vanliga trevliga små varma termik-
bubblor utan denna sortens dammsugar-vind. Jag är glad att jag slipper sitta i ett flygplan
som ska landa eller lyfta från Schiphol idag, turbulensen hade varit skakig och obekväm.


image478


Tre sekunder senare vräkte vattnet ner.

Josephine - åskådare


Andra bloggar om: oväder, åska, åskväder

Skärgårdssommar 2.

ok. dags att skriva litegrand om dagarna i Stockholms skärgård! Vi hade några dagar med solsken och några dagar med regn och moln. Tyvärr tog jag inga kort från den fantastiska segelturen på tisdagen, men jag lovar att lägga upp det som jag vet kusin F. tog när hon väl kommer tillbaka till datorernas värld och kan skicka det. :-)


image465

Pappa och lillebror hämtade oss i stan och på vägen ut fick vi se detta fina fartyget mellan Rindö och Värmdö. Vi var så nervösa att det skulle vara tjockt med bilar på väg ut över midsommar att vi tillbringade cirka tre timmar vid Boda brygga...  men pga vädret hade de flesta stuckit till sydligare farvatten.


image466

Det säljs inte längre någon bensin här och sommarhuset gör sig bäst på avstånd. Det är i ett sorgligt behov av renovering/målning.

image467

Detta känns så "svenskt" på något vis, sättet som man blir informerad på.  *ler*


image470

Såhär ödslig låg fjärden dagen innan midsommaraftonen.


image469

och så är vi till sist "strandsatta". Ö-taxin backar ut. Med riktigt dåligt väder och utan de större båtarna i sjön, är detta enda transportmedlet för att ta sig till och från de större bryggorna och allmänna kommunikationer. Närmsta ö att hämta post och handla är Ingmarsö ca 20-30min med motorbåt.


image471

Trots det lite halvtaskiga vädret hör det till att bada. Vi tunnisar och "infödda" doppar oss kvickt som sjutton i det femtongradiga vattnet, men vissa andra välspäckade personer glatt simmar omkring i både fem och tio minuter!...

Morgondoppet är en rituel så inbankad att bara i spöregn låter jag bli...  Morfar gick med sina stavar ända fram till sista sommaren, med pauser på två pallar längs vägen för att ta sitt morgonbad. När det är varmare i vattnet kring tjugo grader får jag inte samma värmekick efteråt som när det är sexton. Jag klarar inte av att duscha i kallt vatten, men att doppa sig går bra.

Det är en lyckokänsla att gå ut på morgonen, fåglarna sjunger, vattnet ligger helt spegelblankt, tallarna som doftar. Att gå barfota på stigen, undvika tallkottar och stenar, det daggvåta gräset och ögonen fortfarande grumliga av sömn. Det försvinner raskt med det kalla vattnet! Raskt upp på land igen, handduken mot kroppen och en pulserande känsla av liv och energi.
Vederkvickt.


image472

Flora och fauna är alltid ett givet tema. Men faunan är lättare att beskriva än att fånga på bild. Vi såg både grävling och räv, även en humlebagge, diverse fåglar, mest trut och mås men även svart/vit flugsnappare, ladusvala, rödstjärt och svanfamilj med ungar. Jag har sett på avstånd örn och fiskgjuse och även en grå tornuggla en sommar. Samt råddjur. Ibland finns det älg på ön, men det är ganska sällan. Morfar såg en gång en älgko simma mellan två öar. Här ovan svärdsliljor. Jag tror vi tar kort på dem nästan vartenda år! men de är så vackra att det är svårt att låta bli.  :-)


image473

Aklejorna lyste blått i solskenet.


image474

och rosa "sedum" ngt  Denna tror jag är inplanterad, men jag är inte säker.


image475

Den sista kvällen kom en rejäl dimbank rullande.

image476

Det är i sådana här som man IntE vill hamna ute på sjön, särskilt inte om GPSen kapsejsar!

Bättre väder var det på tisdagen den 26:e juni då jag seglade med Patrick, F. och hennes väninna L. Sydosten blåste stadigt, frampå kvällen skulle det bli kuling från norr så vi höll utkik efter det, men behövde inte oroa oss. P. videofilmade och det ser helt fantastiskt ut på filmen att se och höra vågorna som slår mot båten, det verkar gå så mycket fortare än vad de egentligen gjorde. Vi seglade i ca fyra-fem knop, inte mer. Solen, kraften i vinden som känns i fartmotståndet i rorkulten, välbefinnandet att kunna manövrera båten som jag vill, vart jag vill, veta vilka klippor jag kan segla nära och var grunden ligger. Titta på sjökortet, titta på andra båtar, kryssa så fort det går brant lutande, titta efter byarna som kommer som mörka plymer och hugger tag i seglen. Navigare necesse est. Jag blir ett med naturen.

och FortfarandE har jag inte seglat här?....
snacka om att man är ett vanedjur, det finns ju en marina och det finns säkert möjligheter om jag frågar mig för.

Josephine

http://www.skargardsstiftelsen.se/

Bullerö av Mikael Sundmark

Andra bloggar om: Stockholm, skärgård, kallbad, segla, segling, skärgårdsstiftelsen

Svolländska

Hos VendettanBettan hittade jag en rolig googlefunktion - ordregistrering!

Om du är först ut med ett ord på internet så kan du registrera det där...

svolländska(G)

Chansen att någon nu skulle söka på just detta ord är i och för sig ypperligt liten, men kul i alla fall!

Exempel på "svolländska" är t.ex. när jag säger "trammen" istället för "spårvagnen" (tram-spårvagn) eller använder ett svenskt uttryck eller ord med holländskt uttal och det finns inte minsta möjlighet att mina stackars gamla tanter ska begripa mig...
*grin*

Josephine

Andra bloggar om: holländska, svenska, invandrare

Söndagsblandning

Denna ursöta video fick jag av Ugglan:

http://www.krystof.net/index.php?pid=61&klip=krystof_rubikon

vilket språk är den på? Jag lutar mot Tjeckiska...(???)


och vet inte om jag har nämnt det förut,
men jag är helt såld på detta spelet!

Yinsh. Säljs det i Sverige? För jag har hittat det här i
Holland, men i regelboken fanns reglerna inte på svenska,
väl på en massa andra språk. Det kommer från USA.

De första gångerna jag spelade med P. vann jag alltid,
men nu har han fattat reglerna och klår mig varenda gång.. *mutter*


Uppdatering:
Jag har hittat spelreglerna på svenska, på Hjärntorgets Sällskapsspelsällskaps sida.


Josephine

Andra bloggar om: radioamatör, orientering, Yinsh, bordspel, nöje

Pink kommer till Haag!

Skyltarna har varit uppe ett par dagar nu.
Det är Beatstad som arrangerar, för tredje året i rad, en stor utomhuskonsert
och jag är skitsugen på att se och höra henne live. Men hon får dela med sig av sin tid till tre andra artister också...
Ingen aning om vilka de är?

Ända sedan jag såg denna videon har jag gillat henne skarpt.Hon har en MySpace sida också (förstås).

Har jag sagt att jag aldrig varit på en riktigt stor pop/rock-konsert?
(någonsin)? Konstigt... jag har ju inga problem att se vad som händer på
scenen annars...

*ler*
Josephine

Andra bloggar om: Pink, Haag

Skärgårdssommar

Skärgårdssommar

Underbart är kort!

men jag har njutit  :-)

mer om den lilla semestern strax!

Josephine

RSS 2.0