giraffen197

2006-03-05
20:47:09

Scheveningen

lungn strand



Hela Zuid-Hollands och Noord-Hollands kust samt kusten innanför öarna ännu längre norrut är en enda gigantisk lång sandstrand med höga gräsbevuxna sanddyner. Jag bor inte så långt bort från havet, men det blir alltför sällan av att jag cyklar dit. Ikväll tog jag spårvagnen, uträttade några ärenden och fortsatte ut mot stranden. Bilden ovan är från förra veckan, då var det lungt väder, medan bilden nedanför är från idag. Det blåste hårt. Vågorna hade växt sig 2 1/2 meter höga och röt sönder i långa skummande bränningar.

strandstorm



Trots det långa avståndet såg jag att t.o.m. den stora oljetankern gungade.

strandljus



Solen hade precis gått ner och lamporna längs strandgatan tändes. Vy söderut mot fyren och hamnen. Nu är det fortfarande lungt och tomt. Men på ett ställe hade man lämnat av stora betongplattor. Inom bara en eller två veckor börjar man att snickra och sätta upp strandpaviljongerna mot den murade boulevarden. Kring den första april är de äldsta och mest centrala öppna och man kan äta en riktig middag eller bara ta en varm kopp choklad intill en "öppen spis" med gasflammor. Varmt och mysigt.

De sista lungna veckorna med en ren oskräpig strand... Till sommaren kommer samma tomma bild att vara helt fylld av solande turister och Haagbor. Men det ska bli skönt att slippa få iskalla fingrar av en kort sejour till havet...

Josephine
Kommentarer:
2006-03-05 @ 21:02:11

Vilka underbara bilder! Så härligt att bo så nära öppet hav. Tänk att havet är så ljuvligt i alla sina skepnader!

2006-03-05 @ 21:28:05

javisst är det :) men vinden var isande kall *brrrrr*

2006-03-06 @ 18:19:15
#3: Annaa M

Åh så vackert!

2006-03-06 @ 19:16:08
#4: fille

Nu blir jag nästan sugen på att hälsa på igen. Man kanske kan fixa ett kontraktsjobb neråt där efter sommaren? Passa på att träffa min kusin Linda på köpet. Själv lär jag inte se havet denna sommar heller. Sitter fast i Jönköping på ett bygge maj till augusti.

2006-03-06 @ 19:44:24

Annaa: och detta är i mulet väder och i skymning. IntE i solsken och färgsprakande solnedgång! tänk hur vackert det är Då! *ler*

Fille: Havet är varmt efter Augusti, det går bra att bada i September med ;-)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: