Cynism är inte humor

Under drygt två år i bloggvärlden har jag ibland stött på personer som är mig totalt främmande...
som om de vore från en annan planet... cynikerna.

Först verkar deras blogg väldigt rolig, dråplig, full av halsbrytande satiriska ordvändingar. Intelligensen är det inget fel på! men så kommer alltid ett ögonblick när personens sanna natur uppenbaras för mig och jag vänder mig bort i avsmak.

Oftast är det inte bloggaren själv, men hans eller hennes kommentatorer som gör en rasistisk eller otroligt cynisk kommentar som av bloggaren själv inte sägs emot. Då vet jag. Denna personen saknar hjärta.

En av dessa bloggare besökte jag flitigt förra året. Bloggaren tyckte om en viss sorts godis och full av infall som jag är mejlade jag och frågade om hxn ville ha ett litet paket från Holland. För skojs skull! som svar fick jag "Nejtack, så snäll får man inte va."
Eh? vadå "snäll"?...
Jag har tidigare skickat vykort, guldstrumpor och alla möjliga småsaker till andra bloggare i Sverige och här kommer en ytterst intelligent (verkade det som) person och säger att jag gör "fel"?

För mig kändes det som om bloggaren ifråga var rädd för att lämna ut sin adress eller sig själv, vilket ändå var paradoxalt eftersom hxn skrev om sig själv i sin blogg! Men när det kom till interaktivitet tog rädslan överhanden.

För så tror jag att det ligger till. Cynism döljer att någon har förlorat hoppet. Hxn tror inte längre att man får vara "snäll". Det är en virusinfektion från Bamsetidningen som ska botas med en rejäl dos svartsyn... och det är ju så cooolt när man kan kränka andra och sedan låtsas att den kränkte har ju ingen självdistans, ingen huuumor!

Alex Schulman var populär eftersom han hade många medlöpare.

Ett hjärta?? Nej Gudbevars! då kan man ju bli sårad! HjäLP jag blöhöhöder!! ge mig ett av sten istället!! eller ett snyggt i stål helt i trend med modet år 2007 och fullständigt okänsligt! Jag är bara Sååå rädd för att visa vem jag egentligen är! jag vågar inte sticka ut!! nej fy sjutton, man måste verkligen anpassa sig, aldrig göra något lite tokigt, aldrig tappa stiiiilen!

Jag hade en f.d. väninna i Borås som i sista hand alltid ringde mig när hon inte hade någon annan att gå ut med under en fredags eller lördagskväll. Hon vägrade totalt att gå ut själv, det var Döden! då kunde det ju synas att man var ensam! (pest och kolera) Tanken att man kunde gå ut själv och komma i samspråk med sociala personer föll henne aldrig in. Så rädd och otrygg i sig själv var hon. Jag tyckte ibland riktigt synd om henne.

Och jag har humor... en hel del... Annars klarar man sig inte 197cm över havet. När jag och P. sist var ute på stan och en något berusad man ropar efter oss på holländska "Sexigt att ligga med en sån lång tjej va!?" - då började vi både två att skratta. Den var bara föööör dråplig!

Josephine

Kommentarer
Postat av: www.dentatuerademamman.com

Hej där, jag har också svårt för de där som skriver elaka kommentarer om andra människor. Har ingen koll på hur man ska vara cynisk. Och vill inte heller.
När jag startade min blogg så tänkte jag vara anonym, men sen tänkte jag: Men jag skriver ändå aldrig något elakt om någon, så varför skulle inte t.e.x mamma kunna få läsa?
Jag är också en sån som skickar saker på posten och jag tycker inte att det är så märkvärdigt.
Jag skickade en råtta (mjukdjur) till en bloggare som önskat sig en sån.
Jag blev glad av hennes glädje och jag vill göra människor glada. Även mig själv.

2007-10-26 @ 11:36:47
URL: http://www.dentatuerademamman.com
Postat av: Hedgehog-sara

Jag är som du, skickar lite uppmuntran till andra då och då, och blir jätteglad när någon är snäll tillbaks. Du är en person som har ett jättestort hjärta, och det är nog så att en del människor skräms av det - de är inte vana vid att andra bara menar gott... Sorgligt. Världens största kram till dig, och en fin helg.

2007-10-26 @ 12:52:34
URL: http://hedgehog.se
Postat av: msgarbo

...och än mer fascinerar och skrämmer det mig att många förstår hur cyniska de är och framhåller det som något positivt?!

Jag har mycket svårt för det...

2007-10-26 @ 14:24:52
URL: http://msgarbo.blogspot.com
Postat av: Josephine

Mamman - jag skriver ibland väldigt peronligt, men största anledningen att jag valt min TJ-pseudonym också här är för att vara konsekvent. De som vet vem jag är vet det ändå, this is my "artistic name" he he
*grin*

Jag har skrivit tidigare om detta att göra sig rolig på andras bekostnad. Det är så lätt gjort, och kan få så förödande konsekvenser! Den personen är StarK enligt min åsikt som kan gå tillbaka till sin handling, ångra sig och be om ursäkt - och naturligtvis - verkligen mena det. (annars är det bara idioti)
Det har hänt att jag betett mig oförskämt i stressade situationer. Jag skäms och om det är möjligt ber jag om ursäkt. Men då krävs det att man kan svälja sin stolthet och inse sina fel och brister. Hur många kan det idag?

Sara - människan av idag uppfostras till egoism och misstänksamhet.

Msgarbo - det är helt enkelt för att det är det nya idealet. Vi är tillbaka till Romarriket och människorna som slets itu inför tusentals upphetsade åskådare i Colosseum.

2007-10-26 @ 15:14:09
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Lasse

Fast utan att på något sätt vara framfusig eller "pervo", jag är själv 193cm öh. och måste säga, att eftersom jag aldrig någonsin varit med en kvinna som är längre än mig, så blev jag oerhört fascinerad av bilderna på dig, och det pirrade till lite...

:P

Lasse K.

2007-10-28 @ 01:35:49
Postat av: deeped

Cynism är också ett sätt att överleva. Problemet är att det du skriver innebär att du också säger att vi som är cyniska är mindre värda.

2007-10-28 @ 02:09:52
URL: http://deepedition.com
Postat av: Josephine

Lasse - *ler*
jag tar det som en komplimang!
;-)

Deeped - som en av mina "cyniska" vänner i Göteborg skrev till mig igår: "En del använder cynism som en ursäkt att bara kunna vara elaka." Det är det jag menar.
Vad jag vet hänger du inte ut folk hur som helst till förlöjligande utan du brukar ha en redig(?) tanke bakom det...
eller?
Och jag har också en känsla av att du kan ta ett steg tillbaka och be om ursäkt ifall du inser att du har gjort en missbedömning... eller går jag över gränsen där? sätter jag dig på en helgonpiedestal nu? *lol*

Vanligt hyffs och fason bara...
mer begär jag inte.

2007-10-28 @ 13:11:01
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Lasse

Vad bra!

Då vågar jag surfa vidare här och hoppas på fler sensuella bilder i framtiden.

*ler*

Lasse K.

2007-10-28 @ 19:38:31
Postat av: Josephine

Cynism som överlevandsteknik - enligt min åsikt är det egentligen bara snäppet över alkoholism eller något annat missbruk...
Blir man så mycket lyckligare eller mera tillfreds som cyniker?...
Det är i samma nivå med dem som mobbar och efteråt säger "ja, men SÅ känslig får man ju inte va´!" Ursäkta, men jag bestämmer varken min längd eller hur mitt hjärta fungerar. Jag ÄR vad jag ÄR. Och vanlig artighet och respekt är grundläggande i ett humant samhälle. Det är sånt du förhoppningsvis ska ha lärt dig innan du blir vuxen. Tyvärr verkar inte alla ha fattat det.

2007-10-29 @ 09:11:49
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: spidercrazy

Jag tror att cynism mest är en fasad utåt, det finns nog ingen som verkligen är cynisk ända in i hjärtat.

2007-10-29 @ 23:25:13
Postat av: Inga M

Jag har nyss gjort studiebesök på en skola där eleverna fastnat i cynism och råhet och fick veta lite hur man gjort för att bekämpa det. Det måste nog motarbetas tidigt i livet för att inte slå rot och frodas.

2007-10-30 @ 07:15:37
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Josephine

Spindel, spindel på väggen där... *ler*
Klokt sagt! Det stämmer säkert mycket bra, men det ursäktar ändå inte elakhet.

Inga - som alltid är det vi vuxna i omgivningen som måste reagera och direkt säga ifrån. Klassmöte och någon säger "jamen lite får hon väl tåla" - Ursäkta! - vad är "lite"? Vilka attityder på sina arbetsplatser skulle mamman eller pappan själva acceptera att bli behandlade med??
Bara för att TV och media blivit förråade måste vi inte följa med i malströmmen. Vi är medvetna varelser med egna val vad vi väljer att se och läsa!

2007-10-30 @ 17:48:21
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Tobias

Jag kan hålla med dig till vissa delar, även om jag själva har vissa drag av cynism inom mig. Man behöver inte ha ett hjärta av sten för att vara cyniker!

2007-12-05 @ 21:49:13
URL: http://bumbibeer.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0